Thursday 25 March 2010

Εργαστήρι αξιοποίησης και ανακύκλωσης παλαιών ρούχων
Και για παιδιά άνω των 12 ετών

27 Μαρτίου 2010
ώρα 4-8 μ.μ.
Έχετε ποτέ σκεφτεί πώς μπορείτε να… συμπεριφερθείτε στα παλιά ρούχα, εκείνα που δεν μπορούν πια να φορεθούν; Και τι θα λέγατε αν με κάποιες «καλλιτεχνικές» μετατροπές μπορούσαν να χρησιμεύσουν ως τσάντες, γάντια, έργα τέχνης, καλύμματα και ένα σωρό άλλα!
Σ’ αυτό το εργαστήριο βρίσκουμε τρόπους αξιοποίησης του παλιού αγαπημένου μας τζιν, παλιών τριμμένων αλλά αγαπημένων μακό, ρούχων που δεν μπορούμε να φορέσουμε πια αλλά τ’ αγαπάμε πολύ για να τα δούμε να καταλήγουν στα σκουπίδια.
Πάρτε μαζί σας ένα-δύο παλιά αγαπημένα ρούχα κι ελάτε να τα αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο! Όλα τα υπόλοιπα υλικά – κλωστές, βελόνες, κορδέλες, κουμπιά, κορδόνια, φερμουάρ κλπ – παρέχονται από το χώρο.
Λόγω της φύσης του εργαστηρίου και των υλικών είναι ευπρόσδεκτα παιδιά μεγαλύτερα, από 12 ετών.  
Το εργαστήριο διαρκεί 4 ώρες και δίνει τη δυνατότητα στους γονείς να περάσουν ένα δημιουργικό απόγευμα με το παιδί τους. Παράλληλα βοηθά το παιδί να σκεφτεί με τρόπο εναλλακτικό και το αφυπνίζει στην έννοια της ανακύκλωσης και φροντίδας του περιβάλλοντος.
Σάββατο 27/3
ώρα 4-8 μ.μ.
Το εργαστήριο παρουσιάζει η Μαρία Σβορώνου. Ασχολείται με το θέατρο και τον κινηματογράφο τα τελευταία 7 χρόνια και με τις τέχνες και κατασκευές από πολύ νωρίτερα. Ειδικεύεται στις κατασκευές και ανακατασκευές – ρούχο, κόσμημα, διακοσμητικά, χρηστικά αντικείμενα, κατασκευασμένα από παλιά ή φαινομενικά μη-χρησιμοποιήσιμα πράγματα.
Πού: Πολυχώρος Spring People,
Αγαθάρχου 12 Ψυρρή
www.springpeople.gr
πληροφορίες στα τηλ. 210 3252034/ 6977131112 ή στο springpeople@gmail.com
Κόστος συμμετοχής:
€30 (απαραίτητη η προ-εγγραφή – κατάθεση σε λογαριασμό Τράπεζας Πειραιώς 5019.040638.131. ή στη γραμματεία του Πολυχώρου 16.00-21.00)
Ευπρόσδεκτα παιδιά από 12 ετών και πάνω – ισχύει έκπτωση 30%

infokids 

Φτιάξτε μόνοι σας τις πιο όμορφες λαμπάδες με βοηθούς
τα χαμομηλάκια σας!!

Θέλετε να πειραματιστείτε φτιάχνοντας τις δικές σας λαμπάδες; Γιατί όχι; Τα πλεονεκτήματα είναι πολλά. 
Πρώτον, θα έχετε λαμπάδες μοναδικές, που δεν θα μοιάζουν με καμία άλλη. 
Θα είναι χειροποίητες, θα χρησιμοποιήσετε ό,τι διακοσμητικά ταιριάζουν στο στυλ σας και την προσωπικότητά σας και, τέλος, όταν θα τις κρατάτε έτοιμες στα χέρια σας, θα νιώσετε μια τεράστια χαρά. Φανταστείτε δε τη χαρά των παιδιών, τα οποία θα είναι ούτως ή άλλως οι πολύτιμοι βοηθοί σας. 
Εμείς ζητήσαμε από την ταλαντούχα φίλη μας Ρούλα Φουρναράκη να μας δείξει βήμα-βήμα πώς θα φτιάξουμε μόνοι μας τις λαμπάδες των ονείρων μας. Και η Ρούλα ως καλλιτεχνική φύση που είναι μας δείχνει πώς θα επιμεληθούμε τις λαμπάδες μας. 
Καλή επιτυχία σε όλους!

Υλικά
1 Λαμπάδα
Κορδέλες
Σπάγκος
Διακοσμητικό που θέλουμε
Ψαλίδι
Κόλλα Ρευστή
Χάντρες

Εκτέλεση
 

1. Ξεκινάμε, αρχίζοντας να τυλίγουμε τον σπάγκο μας γύρω από τη λαμπάδα μας. Μπορούμε να κάνουμε σχέδια, αφήνοντας κάποια κενά ή χρησιμοποιώντας διαφορετικά χρώματα σπάγκου.
Προσοχή, να ξεκινήσουμε το σχέδιο όχι πολύ ψηλά στο φιτίλι, γιατί όταν την Ανάσταση θα κάψουμε την λαμπάδα μας, υπάρχει κίνδυνος φωτιάς.
2. Σταθεροποιούμε τις άκρες του σπάγκου μας κολλώντας με την κόλλα μας πάνω στον σπάγκο πάλι και όχι πάνω στο κερί διότι δεν θα κολλήσει. Κρατάμε λίγο και περιμένουμε να στεγνώσει
3. Παίρνουμε το διακοσμητικό μας (εδώ έχω χρησιμοποιήσει ένα ξύλινο κοριτσάκι από μια μπομπονιέρα) και το δένουμε όπου μπορούμε, κάνοντας ένα κόμπο.

 

4. Το δένουμε γύρω γύρω από τη λαμπάδα μας κάνοντας ένα κόμπο ή φιογκάκι και σταθεροποιούμε με λίγη κόλλα.
5. Αν θέλουμε προσθέτουμε και άλλες κορδέλες.
6. Κόβουμε στις άκρες τις κορδέλες αν είναι πολύ μακριές.

 

7. Αν θέλουμε κρεμάμε απ’ τις κορδέλες άλλα διακοσμητικά της αρεσκείας μας. Π.χ. χάντρες.  Εγώ εδώ κρέμασα κάτι τσοχάκια.
Η Λαμπάδα μας είναι έτοιμη!
Καλή Ανάσταση!!
infokids 

δείτε ακόμη:
Λαμπάδα Πασχαλινή - Πώς να τη στολίσετε
Πότε θα έρθει η νονά;

Και μερικές πασχαλιάτικες δημιουργίες από τη νηπιαγωγό με τα ξανθά μαλλιά και τα μικρά της!

Η «Ιερή Συμμαχία» και οι «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι»

Δυο «Ευαγγελισμοί» σήμερα
Χρόνια Πολλά σε όλα τα χαμομηλάκια, 
μικρά και μεγάλα,
και... Πάντα Λεύτερα!!

Από την αρχή της Επανάστασης του 1821, οι Μεγάλες Ευρωπαϊκές δυνάμεις καταδίκασαν τον Αγώνα των Ελλήνων.
Από το 1823 άρχισε ένα φοβερός ανταγωνισμός μεταξύ τους, με πρωταγωνίστρια την Αγγλία, για το ποια δύναμη θα επικρατήσει στο Νέο Ελληνικό Κράτος που ΘΑ ιδρυόταν.

Ο Γεώργιος Κάνιγκ επιθυμούσε την ίδρυση ΜΙΚΡΟΥ Ελληνικού Κράτους, πλήρως εξαρτημένου οικονομικά από την Αγγλία και σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν ήθελε να περιλαμβάνεται η Στερεά Ελλάδα στην Ελληνική Επικράτεια, για να μην υπάρχουν ελληνικά λιμάνια απέναντι από τα Επτάνησα, που ήταν υπό βρετανική κατοχή.
Η Ελλάδα ακόμη όρθια στα ερείπια του Μεσολογγίου.
E. Delacroix, ελαιογραφία σε καμβά, 2,09 Χ 1,47 m, Μουσείο καλών τεχνών του Μπορντώ
Κατά τα άλλα, μέχρι και σε πλατεία δώσαμε το όνομά του, στην πλατεία που θα έπρεπε να δώσουμε το όνομα των Ελεύθερων Πολιορκημένων...

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki