Tuesday 14 January 2020

You'll Never Walk Alone

Το τραγούδι γράφτηκε από τους Ρίτσαρντ Ρότζερς και Όσκαρ Χάμερσταϊν Β' για το musical «Carousel» (1945) μέσα σε τραγικές συνθήκες: πέθανε ο καλύτερος φίλος του συνθέτη και στην κηδεία του γράφτηκε αυτό το τραγούδι. Το τραγούδι εκτελέστηκε από αρκετούς διάσημους τραγουδιστές, όπως ο Φρανκ Σινάτρα, ο Μάριο Λάντσα, ο Έλβις Πρίσλεϊ και άλλοι.
 
Στις αρχές της δεκαετίας του 1960, το τραγούδι εκτελέστηκε από το μουσικό συγκρότημα Gerry & The Pacemakers. Στις 26 Οκτωβρίου 1963 κατέλαβε την πρώτη θέση στα charts της Μεγάλης Βρετανίας και έμεινε εκεί για τέσσερις εβδομάδες. Σύντομα, το τραγούδι έγινε ύμνος της ποδοσφαιρικής ομάδας της Λίβερπουλ, οι οπαδοί της οποίας εκτελούν το τραγούδι στην αρχή και στο τέλος κάθε αγώνα. Η επιγραφή «You'll Never Walk Alone» προστέθηκε στο έμβλημα της ομάδας καθώς και στις πύλες που οδηγούν στο Στάδιο Anfield. Χάρη στις καλές σχέσεις των οπαδών της Λίβερπουλ με ξένες ομάδες (όπως η Σέλτικ και η Μπορούσια Ντόρτμουντ), το τραγούδι μεταδόθηκε σε πολλές χώρες.
 
Δεν θα περπατάς ποτέ μόνος

Όταν περπατάς μέσα από την καταιγίδα
κράτα το κεφάλι ψηλά
και μην φοβάσαι το σκοτάδι
στο τέλος της καταιγίδας υπάρχει ένας χρυσός ουρανός
και το γλυκό ασημένιο κελάηδισμα του αηδονιού
Περπάτα
Συνέχισε μέσα από τον αέρα
Περπάτα
Συνέχισε μέσα από την βροχή
Παρόλο που τα όνειρα σου θα διαλυθούν
(από τον αέρα και την βροχή)
Περπάτα
Συνέχισε με ελπίδα στην καρδιά
Και δεν θα περπατάς ποτέ μόνος
Περπάτα
Συνέχισε με ελπίδα στην καρδιά
Και δεν θα περπατάς ποτέ μόνος

You’ll never walk alone
When you walk through a storm
hold your head up high
And don’t be afraid of the dark.
At the end of a storm is a golden sky
And the sweet silver song of a lark.
Walk on
through the wind
Walk on
through the rain
Tho’ your dreams be tossed and blown
Walk on,
walk on with hope in your heart
And you’ll never walk alone
You’ll never, ever walk alone
Walk on,
walk on with hope in your heart
And you’ll never walk alone,
You’ll never, ever walk alone

Vegan γονείς άφησαν νηστικό το μωρό τους και πέθανε

ΗΠΑ: Vegan γονείς άφησαν νηστικό το μωρό τους και πέθανε - Κατηγορούνται για φόνο
Η μητέρα υποστήριξε πως το άτυχο παιδί δεν είχε τραφεί με κάτι διαφορετικό, πέρα από μητρικό γάλα την εβδομάδα που προηγήθηκε του θανάτου του.
Η vegan δίαιτα με ωμά φρούτα και λαχανικά που εφάρμοζε στα τέσσερα παιδιά του ένα ζευγάρι από τη Φλόριντα, φαίνεται πως είχε χείριστες συνέπειες για τον 18 μηνών γιο της οικογένειας. Το τέταρτο παιδί τους πέθανε από υποσιτισμό, καθώς η διατροφή του περιελάμβανε μόνο φρούτα και λαχανικά. Το ζευγάρι συνελήφθη από τις αρχές με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.
Συγκεκριμένα, η 35χρονη μητέρα Σέιλα Ο′ Λίρι και 30χρονος πατέρας Ράιαν Ο′ Λίρι, συνελήφθησαν μετά το θάνατο του μωρού τους, όταν διαπιστώθηκε ότι το παιδί ζύγιζε όσο ένα μωρό 7 μηνών.

Οι ερευνητές που βρέθηκαν στο σπίτι, βρήκαν άλλα δυο παιδιά της οικογένειας, ηλικίας 3 και 5 ετών, να φαίνονται, επίσης, υποσιτισμένα και με μικρή σωματική διάπλαση, σε σχέση με την ηλικία τους. Το τρίτο παιδί, ηλικίας 11 ετών, βρισκόταν κι εκείνο στο σπίτι, ωστόσο ήταν σε καλύτερη κατάσταση σε σύγκριση με τα αδέρφια του.

Κατά την ανάκριση, η μητέρα υποστήριξε πως το άτυχο παιδί δεν είχε τραφεί με κάτι διαφορετικό, πέρα από μητρικό γάλα την εβδομάδα που προηγήθηκε του θανάτου του, ενώ θεωρούσε πως δεν πεινούσε, επειδή έβγαζε δόντια.
Απαγγέλθηκαν από το δικαστήριο του Lee County οι κατηγορίες για τους δύο γονείς. Ο Ράιαν Ο′ Λίρι, 30 ετών και η Σέιλα Ο′ Λίρι, 35, κατηγορούνται για φόνο πρώτου βαθμού, εκτεταμένη παιδικής κακοποίησης, κακοποίηση παιδιών και παραμέληση παιδιών.
Σύμφωνα με την Daily Mail, η εισαγγελέας Αμίρα Φοξ δήλωσε ότι το κατηγορητήριο περιλαμβάνει επίσης και τα άλλα παιδιά που επίσης υπέφεραν από κακοποίηση και ακραία παραμέληση, ηλικίας 3, 5 και 11 ετών.

«Τα αποδεικτικά στοιχεία και η σκηνή του εγκλήματος σε αυτή την περίπτωση είναι ανατριχιαστικά. Αυτές είναι εικόνες που ως μητέρα και Δημόσιος Εισαγγελέας δεν θα είμαι σε θέση να ξεχάσω », είπε η Φοξ.
Τα δυο βιολογικά παιδιά του ζευγαριού απομακρύνθηκαν από το σπίτι και τέθηκαν υπό την επίβλεψη των υπηρεσιών πρόνοιας μετά το θάνατο του αδελφού τους, ενώ η ανατροφή της μεγαλύτερης αδελφής τους ανατέθηκε στον βιολογικό πατέρα της στη Βιρτζίνια.

ethnos.gr
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

BBC: Πολλά παιδιά λένε πως θέλουν να πεθάνουν

Νέες μαρτυρίες "γροθιά" στο στομάχι για τη Μόρια. Σοκάρουν οι μαρτυρίες παιδοψυχολόγων για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των παιδιών. «Δεν πίστευα πως θα άκουγα ποτέ παιδιά 7-8 ετών να λένε πως θέλουν να πεθάνουν». 17χρονος έκανε απόπειρα αυτοκτονίας και το μόνο που σκεφτόταν ήταν πότε θα το ξανακάνει!
Ένα (ακόμα) video «γροθιά στο στομάχι» για τις συνθήκες στις οποίες ζουν χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες και κυρίως πολλά ανήλικα παιδιά στη Μόρια. Αυτή τη φορά στον καταυλισμό – κόλαση στη Λέσβο βρέθηκε το BBC.

Παιδιά που δεν θέλουν άλλο να ζήσουν. Που αυτοτραυματίζονται ή επιχειρούν να βάλουν τέλος στη ζωή τους. Ψυχολόγοι που δουλεύουν στη Μόρια λένε στο BBC πως όλο και περισσότερα παιδιά κάνουν απόπειρες αυτοκτονίας.
Πρόκειται για παιδιά που προέρχονται, είτε μόνα είτε με τις οικογένειές τους, από εμπόλεμες ζώνες. Στη Μόρια, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το BBC, ζουν σχεδόν 18.000 άνθρωποι, αν και ο καταυλισμός «χωρά» μόλις 2.000!

«Το να ακούς παιδιά επτά ή οκτώ ετών να λένε “θέλω να πεθάνω”, είναι κάτι που δεν πίστευα ποτέ ότι θα μπορούσα να ακούσω» λέει μια από τις ψυχολόγους που εργάζονται στη Μόρια μιλώντας στο BBC.

Στο video του BBC καταγράφεται κι ένα έκτακτο περιστατικό στην παιδιατρική κλινική των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στη Μόρια. Ένα 17χρονο αγόρι, ένα ασυνόδευτο προσφυγόπουλο, είχε μόλις αυτοτραυματιστεί. Από την ημέρα που είχε φτάσει στη Μόρια, δεν μπορούσε να κοιμηθεί καλά.

Περιγράφοντας την κατάστασή του, η Άντζελα, ψυχολόγος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα λέει: «Δεν είναι καλά. Μιλάει μόνο για το πόσο περιμένει να το ξανακάνει». Μόνο τους τελευταίους τρεις μήνες, η Άντζελα έχει έρθει αντιμέτωπη με 20 περιπτώσεις αυτοτραυματισμών και δυο απόπειρες αυτοκτονίας.

«Πρώτα απ’ όλα, οι συνθήκες διαβίωσης στη Μόρια έχουν ισχυρό αντίκτυπο στην ψυχική υγεία των παιδιών. Συνήθως ένα παιδί, όταν βιώνει μια τραυματική εμπειρία, χρειάζεται χρόνο και χώρο για να συνέλθει. Η Μόρια δεν επιτρέπει στα παιδιά αυτά να συνέλθουν. Σε ένα παιδί στην προσχολική ηλικία… βλέπεις παιδιά να χτυπούν το κεφάλι τους στον τοίχο για παράδειγμα ή να ξεριζώνουν τα μαλλιά τους. Και στις ηλικίες μεταξύ 12 και 17 ετών, βλέπουμε παιδιά να αρχίζουν να κόβονται ή να μιλούν έντονα για την επιθυμία να πεθάνουν».
Ο χειμώνας κάνει ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα. Πολλά από τα παιδιά στη Μόρια δεν έχουν τα κατάλληλα ρούχα ή παπούτσια για να αντέξουν στο κρύο. «Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να χτίσουμε έναν ασφαλή χώρο, εμπιστοσύνης και να τους δώσουμε το χώρο να μας πουν τις ιστορίες τους. Προσπαθούμε να δουλέψουμε μαζί τους για να ενισχύσουμε τα κομμάτια του εαυτού τους που είναι ακόμα πολύ υγιή. Για να τα κάνουμε να καταλάβουν ότι δεν ευθύνονται για όσα τους συμβαίνουν».

Ο Ζέκρια και το σχολείο στη Μόρια
Για τα παιδιά που ζουν στη Μόρια, το αυτοσχέδιο σχολείο που έχει δημιουργήσει ο Ζέκρια Φαρζάντ, πρόσφυγας κι ο ίδιος. Τα παιδιά μαθαίνουν αγγλικά και κάνουν μαθήματα μουσικής.
«Κανείς δεν θέλει να φύγει από τη χώρα του. Έχω δει πολλά παιδιά εδώ. Ζουν σε πολύ κακές συνθήκες και επίσης δεν έχουμε καλή περίθαλψη. Δεν έχουμε αρκετούς γιατρούς ή νοσοκόμους, δεν έχουμε αρκετό φαγητό», λέει.

Από το μηδέν έστησε το σχολείο και πλέον έχει 1.000 μαθητές και 20 δασκάλους. Όπως λέει, τα παιδιά πάνε εκεί 2 ή τρεις ώρες τη μέρα, παίζουν, ζωγραφίζουν και ξεφεύγουν από την άγρια καθημερινότητά τους.

Πηγή: newsit.gr
maleviziotis.gr
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki