Monday 13 July 2009

Απέτρεψαν 17 αυτοκτονίες μέσω διαδικτύου!


Στην αποτροπή 17 αυτοκτονιών που είχαν αναγγελθεί στο διαδίκτυο προχώρησαν στο πλαίσιο προληπτικής δράσης οι αστυνομικοί της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος.
Συγκεκριμένα, 16 χρήστες του διαδικτύου στην Ελλάδα και ένας από το εξωτερικό άνθρωποι κοινοποίησαν σε chatrooms και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης ότι είχαν σκοπό να αυτοκτονήσουν, καθώς αντιμετώπιζαν προσωπικά και ψυχολογικά προβλήματα. Από τα 17 άτομα, τα εννέα είναι ανήλικα και τα οκτώ ενήλικα.

Μετά από μελέτη και αξιολόγηση των εν λόγω μηνυμάτων εντοπίστηκαν ψηφιακά τα ηλεκτρονικά τους ίχνη και κλήθηκαν ψυχολόγοι από την Μ.Κ.Ο. Αλληλεγγύη της Εκκλησίας της Ελλάδος για τους ενηλίκους και από το Χαμόγελο του Παιδιού για τους ανηλίκους.

Για τον αλλοδαπό χρήστη του Ιντερνετ ενημερώθηκε η οικογένειά του μέσω της Ιντερπόλ.

πηγή: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&tag=8777&pubid=4630874

Βασάνιζαν ηλικιωμένους

Τα χαμομηλάκια της τρίτης ηλικίας...

Μια ιστορία κακοποίησης ηλικιωμένων συγκλονίζει την Κέρκυρα αλλά και το σύστημα κοινωνικής επανένταξης ψυχικά πασχόντων. Η υπόθεση αφορά το οικοτροφείο Αργώς της ΜΚΟ Κλίμακα για το οποίο αποκαλύπτονται συνεχή περιστατικά βίας εις βάρος των ηλικιωμένων τροφίμων.
Στην κάμερα του tvxs μίλησε ένας από τους τρόφιμους του οικοτροφείου, θύμα και ο ίδιος κακοποιήσεων και ξυλοδαρμών καθώς και η εκπρόσωπος του γραφείου Τύπου της Κλίμακας Άντα Αλαμάνου.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η στάση του Υπουργείου Υγείας καθώς όπως καταγγέλλεται υπάρχει νομικό κενό για τις περιπτώσεις κακοποιήσεων ηλικιωμένων σε αντίστοιχες δομές με αποτέλεσμα να ζητείται μέχρι και η επιστροφή των ηλικιωμένων στην «προτέρα κατάσταση» δηλαδή πίσω στο ψυχιατρείο.

Τα βασανιστήρια εις βάρος των ηλικιωμένων διαπιστώνονται και με ιατροδικαστική έκθεση, η οποία κάνει λόγο για «χτυπήματα εκ προθέσεως» διατυπώνοντας και τη θέση ότι «είναι ευτύχημα ότι δεν επήλθε το μοιραίο».

Όπως τονίζουν οι εκπρόσωποι της Κλίμακας, αμέσως μόλις έγινε γνωστή η υπόθεση, λήφθηκαν όλα τα μέτρα για την προστασία των ηλικιωμένων. Η Κλίμακα προχώρησε στην άμεση καταγγελία των συμβάσεων όλων των εργαζομένων στον συγκεκριμένο ξενώνα, μέχρι να διαπιστωθούν οι τυχόν ποινικές ευθύνες μερίδας ή του συνόλου των εργαζομένων, ενώ μετέφερε τους τροφίμους σε άλλες μονάδες της στην Κέρκυρα αλλά και στην Αθήνα.
Η στάση του Υπουργείου

Αξιοσημείωτο είναι πως αντί να αντιμετωπίσει θετικά την μεταφορά των ασθενών και την καταγγελία των συμβάσεων το υπουργείο φάνηκε εξαιρετικά «φιλεργατικό» δηλώνοντας μέσω της γενικής γραμματέως Πρόνοιας Μαρίας Τροχάνη, αντίθετο στην καταγγελία των συμβάσεων και ζητώντας την άμεση επαναφορά των ηλικιωμένων στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Κέρκυρας, ακυρώνοντας έτσι στην ουσία τους στόχους της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης και της αποασυλοποίησής τους. Αξίζει δε να σημειωθεί πως η καταγγελία των συμβάσεων (τουλάχιστον μέχρι τη διερεύνηση της υπόθεσης) έγινε μετά από σχετική υπόδειξη της Επιτροπής για τα Δικαιώματα των Ψυχικά Ασθενών υπό τον καθηγητή Βλ. Τομαρά.

Οι τελευταίες εξελίξεις

Με υπουργική απόφαση ο κ. Αβραμόπουλος στην ουσία ανακάλεσε τις απολύσεις των εργαζόμενων του οικοτροφείου (μεταξύ αυτών και πιθανοί βασανιστές) αναθέτοντας τη λειτουργία του οικοτροφείου Αργώς στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, γεγονός που ενδέχεται να οδηγήσει και στην αναβάθμιση των υπαλλήλων σε δημοσίους υπαλλήλους του Ψυχιατρείου, επιβράβευση επί της ουσίας των ενεργειών τους που αποκαλύφθηκαν.

Δημοσίευση: 10-07-2009 11:48 από Μάριος Διονέλλης Ομάδα TVXS

13-χρονος είχε ερωτική σχέση με δυο καθηγήτριες του! ! !

Ένας 13-χρονος μαθητής, από τις ΗΠΑ, είχε ερωτική σχέση με δυο καθηγήτριες του γυμνασίου του!
Η κυρία Linda Nef, 46 ετών, και η κυρία Valynne Bowers, 39 ετών, είναι καθηγήτριες στο Bountiful Junior High School στην περιοχή Bountiful της πολιτείας Utah. Οι δυο καθηγήτριες είχαν συνάψει, χωρίς η μια να γνωρίζει την ύπαρξη της άλλης, ερωτική σχέση με ένα 13χρονο μαθητή τους!

Όταν η κυρία Linda Nef έμαθε ότι ο «μικρός εραστής» της είχε συνάψει ερωτική σχέση με άλλη συνάδελφο της έγινε πυρ και μανία!

Η 46χρονη τυφλωμένη από έρωτα πήγε στην αστυνομία και κατήγγειλε την συνάδελφο της. Η αστυνομία άρχισε να ερευνά την καταγγελία και αναγκάστηκε να ομολογήσει πως είχε και αυτή σχέση με τον νεαρό μαθητή!

Οι δυο γυναίκες ομολόγησαν πως δεν είχαν κάνει ποτέ έρωτα στο σχολείο αλλά πως βρισκόντουσαν σε πάρκα, σπίτια και χώρους στάθμευσης.

Τώρα και οι δυο καθηγήτριες είναι αντιμέτωπες με την κατηγορία της σεξουαλικής κακοποίησης και αποπλάνησης ανηλίκου και κινδυνεύουν με φυλάκιση!

Μιχάλης Μπακ

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki