Friday, 8 April 2016

Ένα βρέφος μόλις 4 μηνών βλέπει για πρώτη φορά την μητέρα του / BABY SEES His MUM for the First Time

Για τους τέσσερις πρώτους μήνες της ζωής του, μια σπάνια πάθηση διαγνώστηκε με Oculocutaneous Albinism ανάγκασε τον Λέοπολντ Γουίλμπουρ να «βλέπει με τα χέρια του», αλλά πλέον τα ειδικά γυαλιά που φτιάχτηκαν γι' αυτόν θα τον βοηθήσουν να δει ξανά.
Ο πατέρας του κατέγραψε τη στιγμή που φόρεσε για πρώτη φορά τα γυαλιά του στο σπίτι της οικογένειας στο Γούντινβιλ της Ουάσινγκτον.
Οι σκηνές δείχνουν τον Λέοπολντ να κοιτάζει προς τα κάτω σε σύγχυση, προτού σηκώσει το κεφάλι του στην μητέρα του Έριν που του φωνάζει «γεια σου γλυκέ μου».

περισσότερα εδώ: tvxs

Με λένε Κομάλ και είμαι εννιά χρονών...
KOMAL A film on Child Sexual Abuse

Το video απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς και παιδιά

I would like to thank Dr. Aikaterini Nikita and Dr. Ankur Patel for their help!!!
Στην Ελλάδα σε περίπτωση ανάγκης καλέστε την Εθνική τηλεφωνική γραμμή για τα παιδιά SOS "1056"


Πώς μπορούμε να προλάβουμε τη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών;
Θα πρέπει τόσο οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί να είναι ενήμεροι ώστε να προστατεύουν τα παιδιά, όσο και τα ίδια τα παιδιά να γνωρίζουν το σώμα τους και τη λειτουργία του και τους πιθανούς κινδύνους που τα απειλούν για να προφυλάσσονται.

...............
η συνέχεια εδώ

Λιοντάρι ή ποντικός; - Ελεύθερος ή σκλάβος;
Μαθήματα ζωής για μας και τα παιδιά μας

Ελεύθερο λιοντάρι ή σκλάβος ποντικός;
Οι διαφορές μεταξύ του σκλάβου – ποντικού 
και του ελεύθερου – λιονταριού είναι οι εξής:

Πρώτη διαφορά ανάμεσα σ’ αυτόν που είναι ποντικός, κι εκείνον που είναι λιοντάρι: το ποντίκι ρωτάει: «τι θα μου συμβεί;» και το λιοντάρι «τι θα κάνω;»

Δεύτερη
: ο ποντικός θέλει να υποχρεώσει τους άλλους να τον αγαπήσουν για να γίνει έτσι ικανός να αγαπήσει κι ο ίδιος τον εαυτό του, ενώ το λιοντάρι αγαπάει τον εαυτό του, γι’ αυτό και είναι ικανό να αγαπάει και τους υπόλοιπους.

Τρίτη διαφορά: το ποντίκι είναι διατεθειμένο να πράξει ο,τιδήποτε εναντίον των άλλων, για να προλάβει αυτό που οι άλλοι μπορεί να πράξουν εναντίον του γιατί εξαρτάται από την επιβεβαίωση τους και φοβάται την απόρριψη, ενώ το λιοντάρι δεν χρειάζεται επιβεβαίωση γιατί θεωρεί πως ό,τι πράττει για χάρη των άλλων, το πράττει υπέρ του ίδιου του του εαυτού.

Φερνάντο Σαβατέρ, «Κάνε αυτό που θέλεις, αλλά…»

Το απόσπασμα επέλεξε η Αγγελική Μπολουδάκη

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki