Thursday 3 November 2016

«Η πηγή είναι το πρότυπό μας»
Μαθήματα ζωής για μας και τα παιδιά μας

Τρεις πεζοπόροι βρέθηκαν μπροστά σε μια πηγή που ανέβλυζε μέσα από το βράχο. Πάνω του υπήρχε επιγραφή που έγραφε: 
«Η πηγή είναι το πρότυπό μας»
Αυτό έγινε αφορμή ν’ αρχίζουν μια συζήτηση μεταξύ τους, δίνοντας ο καθένας τη δική του ερμηνεία.
Ο πρώτος είπε:
«Η πηγή στην πορεία της συγκεντρώνει όλα τα νερά για να μετατραπεί σ’ ένα μεγάλο ποτάμι. Έτσι κι ο άνθρωπος πρέπει στη διάρκεια της ζωής του να συγκεντρώνει το χρήμα για να γίνεται όλο και πιο πλούσιος».

Ο δεύτερος είπε:
«Για μένα η λέξη σημαίνει ότι ο άνθρωπος στον λόγο του πρέπει να είναι καθαρός σαν το νερό αυτής της πηγής».

Ο τρίτος που ήταν σοφός άνθρωπος είπε:
«Η πηγή πρέπει να είναι το πρότυπο του ανθρώπου. Δίνει το νερό της σε όλους για να το πιούν, χωρίς να απαιτεί τίποτα. Κάνει σε όλους το καλό, χωρίς να περιμένει οποιαδήποτε ανταμοιβή».
_______________
Σημείωση: Η αναφορά που γίνεται στον Tολστόι είναι μ’ επιφύλαξη γιατί δεν έχουμε εντοπίσει το παραπάνω απόσπασμα σε κάποιο κειμενό του.

Μαθητές λιποθύμησαν από το πολύ αλκοόλ

Μαρούσι

Σοκ προκάλεσε η είδηση ότι μαθητές μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο λιπόθυμοι γιατί είχαν καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ σε έξοδό τους σε γνωστό κλαμπ.
Οι έφηβοι βουλιάζουν στο αλκοόλ
Όλα έγιναν τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου,τα παιδιά βρέθηκαν στο στο κλαμπ λόγο του πάρτι που είχε διοργανωθεί από σχολεία των Βορείων Προαστίων με αφορμή την αργία,
όταν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ κλήθηκε για να παραλάβει ανήλικους, οι οποίοι βρίσκονταν στο κλαμπ.
Σύμφωνα με πηγές, οι μαθητές που αισθάνθηκαν αδιαθεσία ύστερα από την κατανάλωση του αλκοόλ ήταν συνολικά δέκα. Μάλιστα, ένας ανήλικος έχασε τις αισθήσεις του και η κατάστασή του προκάλεσε ανησυχία για την υγεία του.
Την υπόθεση ερευνά το τμήμα ανηλίκων της ασφάλειας, ενώ έχουν ληφθεί δείγματα για να ελεγχθεί η ποιότητα του αλκοόλ που κατανάλωσαν οι μαθητές και αν αυτό ήταν νοθευμένο.

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki