Monday, 20 May 2013

Ξεκινούν έλεγχοι για τα σάπια... σχολικά φρούτα

Σάπια αχλάδια έδωσαν σε μαθητές Δημοτικού - MAG24.GR
.

Τι γίνεται βρε παιδιά;;;
Βρήκαν ευκαιρία να ξεφορτωθούν τα σάπια τους;;;


Μοίρασαν σε παιδιά δημοτικού
στην Κρήτη σάπια φρούτα

Εντολή για έκτακτους ποιοτικούς ελέγχους στα τρόφιμα που διατίθενται στα σχολεία έχει δώσει υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Στις περιπτώσεις που εντοπίστηκαν προϊόντα με ποιοτικές αλλοιώσεις, ακατάλληλα για κατανάλωση, αυτά αντικαταστάθηκαν από την ανάδοχο εταιρεία.
Τα παραπάνω αναφέρονται σε έγγραφο του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιου Τσαυτάρη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από αναφορά – καταγγελία για διανομή σάπιων φρούτων, ακατάλληλων προς κατανάλωση σε σχολεία του Ηρακλείου.
Όπως ενημερώνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος προώθησης της κατανάλωσης φρούτων στα σχολεία, διενεργούνται επιτόπιοι έλεγχοι στις εγκαταστάσεις του φορέα που γίνεται η τυποποίηση, η συσκευασία και η αποθήκευση των προϊόντων και οι έλεγχοι υλοποιούνται από τους ποιοτικούς ελεγκτές του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Θεσσαλονίκης.
.
Σχετικές ειδήσεις

Φιλόσοφοι animated: Δημόκριτος, ο «σκοτεινός φιλόσοφος»

Χαλεπόν άρχεσθαι υπό χερείονος.
είναι σκληρό να σε εξουσιάζει κάποιος κατώτερος
Ο Δημόκριτος (~460 π.Χ.- 370 π.Χ) ήταν προσωκρατικός φιλόσοφος, ο οποίος γεννήθηκε στα Άβδηρα της Θράκης. 
Ήταν μαθητής του Λεύκιππου. Πίστευε ότι η ύλη αποτελoύνταν από αδιάσπαστα, αόρατα στοιχεία, τα άτομα.
.
 Επίσης ήταν ο πρώτος που αντιλήφθηκε ότι ο Γαλαξίας είναι το φως από μακρινά αστέρια. 
Ήταν ανάμεσα στους πρώτους που ανέφεραν ότι το σύμπαν έχει και άλλους "κόσμους" και μάλιστα ορισμένους κατοικημένους. 
Ο Δημόκριτος ξεκαθάριζε ότι το κενό δεν ταυτίζεται με το τίποτα ("μη ον"), είναι δηλαδή κάτι το υπαρκτό.
.

Το άγνωστο έργο των εθελοντών γιατρών

Η κρίση έχει φέρει στην επιφάνεια και ένα άλλο πρόσωπο των γιατρών. Αυτών που πλήττονται από την κρίση, όπως οι περισσότεροι εργαζόμενοι, που προσφέρουν εθελοντική εργασία -παρ’ όλα αυτά- σε κοινωνικά ιατρεία χωρίς να υπολογίζουν τα «διαφυγόντα κέρδη» των ιατρείων τους, που αρνούνται να χωρίσουν τους ασθενείς σε Ελληνες και μη Ελληνες, έχοντες και μη έχοντες.
προσφέρουν εθελοντική εργασία
σε κοινωνικά ιατρεία...
Το στερεότυπο της εποχής μας θέλει τους γιατρούς να είναι διεφθαρμένοι λειτουργοί που πλουτίζουν παράνομα από τα φακελάκια των ασθενών και τις μίζες των φαρμακευτικών εταιρειών, και σίγουρα αυτό αφορά αρκετούς, αφού πολλοί έχουν μια σχετική ιστορία να αφηγηθούν. 
.
Ομως η κρίση έχει φέρει στην επιφάνεια και ένα άλλο πρόσωπο των γιατρών. Αυτών που πλήττονται από την κρίση, όπως οι περισσότεροι εργαζόμενοι, που προσφέρουν εθελοντική εργασία -παρ’ όλα αυτά- σε κοινωνικά ιατρεία χωρίς να υπολογίζουν τα «διαφυγόντα κέρδη» των ιατρείων τους, που αρνούνται να χωρίσουν τους ασθενείς σε Ελληνες και μη Ελληνες, έχοντες και μη έχοντες.
«Μου έχουν λείψει τα απλά: το μεσημεριανό φαγητό, λίγος χρόνος στο σπίτι, επαρκής ύπνος… Με το μισό εισόδημα, τη διπλή δουλειά και μια φοβερά πιεστική κοινωνική ανάγκη να σε καλεί, δεν περισσεύει πλέον χρόνος για σένα».
Η συνάντηση με την Ολγα Κεσίδου έγινε στο ιδιωτικό της ιατρείο και αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν πως τις ώρες που έμεινα εκεί δεν είδα ασθενή να περνάει την πόρτα.
Η Ολγα είναι ΩΡΛ. Για το μισό εισόδημα σε σχέση με την εποχή προ κρίσης αναγκάζεται να λειτουργεί το ιδιωτικό της ιατρείο, να απασχολείται σε δύο κλινικές, ενώ ταυτόχρονα συμμετέχει και σε τρία κοινωνικά ιατρεία. «Να φανταστείς αυτό τον μήνα δεν πλήρωσα την ασφάλισή μου, γιατί δεν έχω. Το να μην μπορείς να πληρώσεις για λίγο τις υποχρεώσεις σου δεν πειράζει, όμως όταν αφήνεις κάποιον να πεινάσει ή να αρρωστήσει, τον ωθείς και στο έγκλημα και στο περιθώριο, και αυτό είναι πολύ κακό για όλους μας. Πρέπει να προστατεύσουμε την κοινωνική συνοχή».
«Οταν ξεκινήσαμε να αναλαμβάνουμε τέτοιες πρωτοβουλίες, είχαμε στο μυαλό μας τους μετανάστες, αφού αυτοί ήταν ανασφάλιστοι και χρειάζονταν βοήθεια. Η αναλογία έχει αντιστραφεί συντριπτικά υπέρ των Ελλήνων», λέει η ...

Ιστορικά: Η πρώτη παιδική χαρά στον κόσμο!

Historians discover world's first children'...
Οι ιστορικοί ανακάλυψαν φωτογραφίες από μια παιδική χαρά με κούνιες που πιστεύεται ότι είναι η πρώτη στον κόσμο, η οποία δημιουργήθηκε πριν από 90 χρόνια στο Wicksteed Park στο Κέτερινγκ του Northamptonshire – το πρώτο πάρκο του είδους στο Ηνωμένο Βασίλειο. 
.

World's first children's slide

Οι κούνιες αποτελούνται από μακριά σχοινιά μήκους περίπου 4 μέτρων, που στερεώνονται σε μεταλλικές κολόνες και δεν έχουν κάθισμα ούτε κάποια αλυσίδα ασφαλείας για τους χρήστες. 
Μικροί και μεγάλοι αιωρούνται επικίνδυνα υψηλά ανεβάζοντας την αδρεναλίνη στα ύψη.
Η παιδική χαρά κατασκευάστηκε το 1923 από τον Charles Wicksteed, ως μέρος του οράματός του για να εμπνεύσει και να ενθαρρύνει τις οικογένειες να υιοθετήσουν το παιχνίδι στην παιδική χαρά ως μέρος της υγείας και της ευημερίας τους. Αρχικά το πάρκο είχε κούνιες και τσουλήθρες και σύντομα προστέθηκαν μονόζυγα, ενώ οι οικογένειες το τιμούσαν ιδιαίτερα για βόλτα αλλά και για παιχνίδι. 
Από τότε μέχρι σήμερα η παιδική χαρά εξελίχθηκε και άλλαξε όψη, δεν έχασε ποτέ όμως το ρόλο που έχει στην κοινωνία.
.

πηγές:
από pestanea

Αλήθεια, ποιά γιορτάζουμε σήμερα;
Αγία Λυδία: Η πρώτη Ευρωπαία Χριστιανή των Φιλίππων

Χρόνια πολλά στα κοριτσάκια που έχουν το όνομά της 
(μικρά και μεγάλα!!)
Δίπλα στον ποταμό Ζυγάκτη στην Καβάλα, 
η πρώτη χριστιανή της Ευρώπης, η Λυδία, έλαβε το βάπτισμα 
από τον Απόστολο Παύλο.
.
Η πρώτη Ευρωπαία Χριστιανή των Φιλίππων
Η Εκκλησία μας τιμά την Λυδία ως Αγία και Ισαπόστολο και εορτάζει την μνήμη της κάθε χρόνο στις 20 Μαϊου.
Ο συνοδοιπόρος του...
για περισσότερα κλικ εδώ

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki