Sunday, 9 September 2007

Ύποπτη για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν η μητέρα της !!!

Η μητέρα της μικρής Βρετανίδας Μαντλίν Μακ Καν, που εξαφανίστηκε στις 3 Μαΐου στην Πορτογαλία, έλαβε επισήμως γνώση χθες από την πορτογαλική αστυνομία ότι στο εξής θεωρείται ύποπτη.

Η Κέιτ Μακ Καν ανακρίθηκε την Πέμπτη επί 11 ώρες, ενώ χθες συνεχίστηκε η ανάκριση τόσο της ίδιας όσο και του συζύγου της. Η αιφνίδια στροφή στις ανακρίσεις επήλθε όταν οι αρχές έλαβαν τα αποτελέσματα ιατροδικαστικών αναλύσεων από το διαμέρισμα στο θέρετρο Πράια ντα Λους του Αλγκάρβε όπου εξαφανίστηκε η τετράχρονη «Μάντι» στις 3 Μαΐου. Λεπτομέρειες για το θέμα δεν έγιναν γνωστές. Πριν από ένα μήνα, η αστυνομία είχε βρει με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων από τη Βρετανία ίχνη αίματος σ΄ έναν από τους τοίχους και σε μια κουρτίνα του δωματίου απ΄ όπου εξαφανίστηκε η μικρή.
Με βάση τον πορτογαλικό νόμο, ο χαρακτηρισμός ενός ατόμου ως υπόπτου σημαίνει πως υπάρχουν υποψίες ανάμειξής του σε ένα έγκλημα, δεν σημαίνει όμως κατ΄ ανάγκην ότι θα κρατηθεί. Ο μοναδικός άλλος ύποπτος, ένας Βρετανός που ζει στην Πράια ντα Λους, δεν έχει συλληφθεί, αλλά το σπίτι του έχει ερευνηθεί δύο φορές.

Η εκστρατεία.
Από τότε που εξαφανίστηκε το κορίτσι, οι γονείς του έχουν ξεκινήσει μια τεράστια εκστρατεία για τον εντοπισμό του και έχουν κερδίσει τη συμπάθεια της διεθνούς κοινής γνώμης. Κάποια στιγμή έγιναν δεκτοί και από τον Πάπα. Διασημότητες όπως η Τζόαν Ρόουλινγκ και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ απηύθυναν δημόσιες εκκλήσεις, χάρις στις οποίες η οικογένεια συγκέντρωσε πάνω από 1,5 εκατομμύριο ευρώ.
Ένας φίλος του ζευγαριού που μίλησε με την Κέιτ Μακ Καν δήλωσε ότι η γυναίκα είναι έκπληκτη και απογοητευμένη.

Παραθέτουμε την είδηση χωρίς σχόλια.
Δεν έχουμε το κουράγιο...
Μια ευχή μόνο,
Θεέ μου, ας βρεθεί ζωντανό το κοριτσάκι...


ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ...

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΕΞ;;

Νεκρός ή ζωντανός... που είναι;;;

Πού είσαι Άλεξ;;;
Ένα παιδί
σύρθηκε, χτυπήθηκε,
σκοτώθηκε, δολοφονήθηκε,
σε μια επαρχιακή πόλη
στη Βέρροια, που με το όνομά του
άρρηκτα συνδέθηκε.

Πού είσαι Άλεξ;;;
Πες μας εσύ,
αφού καμιά έρευνα δεν αποδίδει
κανένας Εισαγγελέας
δεν έβγαλε πόρισμα ακόμα
Κυλάει ο χρόνος...
Πού είσαι Άλεξ;;;

Τον έσυραν
στο ποτάμι παιδιά...
σε καρότσι τον δίπλωσαν...
μέσα στους παγωμένους δρόμους
τον τράβηξαν....

Όχι,
τον έκαψαν
αφού τον βίασαν...
μα τι λέτε;;;
τον απήγαγαν.
Πού βρίσκεσαι Άλεξ;;;

Είδικοί, άσχετοι, ερευνητές, ψυχολόγοι, δημοσιογράφοι
δήλωναν, περιέγραφαν, "μάθαιναν"
από ζωγραφιές... από "μαρτυρίες", από "έγκυρες" πηγές....
Πέτρες στα παράθυρα των παιδιών που "μίλησαν"....

Πού είσαι Άλεξ;;;
Έλα ψυχούλα μου
μίλα, πες κάτι
όχι στα κανάλια
όχι για μας....

Από ΕΚΕΙ που είσαι
μίλα στη ΜΑΝΑ μόνο
και μετά μείνε ήσυχος
έτσι,
για πάντα "εξαφανισμένος...;;;"

Πώς να απαλλαγείτε από τις ψείρες του κεφαλιού

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που έγινε στη Βρετανία, οι ψείρες είναι η δεύτερη αιτία που προκαλεί «πονοκέφαλο» στους γονείς μετά τη μηνιγγίτιδα. Επιπλέον, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ιντιπέντεντ» μελέτες έχουν καταδείξει ότι κάποια στελέχη ψείρας δεν σκοτώνονται από τα περισσότερα προϊόντα ευρείας κυκλοφορίας.
Υπολογίζεται ότι περί τα 3 εκατομμύρια το χρόνο κολλούν ψείρες, ενώ υπό μελέτη βρίσκεται εάν τα ενοχλητικά ζωύφια προκαλούν ή μεταδίδουν κάποιες ασθένειες στον άνθρωπο, ενώ παράλληλα εγείρονται ανησυχίες για δυνητικό κίνδυνο υγείας που μπορεί να προκαλέσει η εφαρμογή των αντιφθειρικών προϊόντων.
Μάλιστα το υπουργείο Υγείας της Βρετανίας έχει ονομάσει τις 31 Οκτωβρίου, 31 Ιανουαρίου και 15 Ιουνίου «Εθνικές Ημέρες Καταπολέμησης των Παρασίτων». Και αυτό για να προτρέψει τους γονείς να ελέγξουν τα κεφάλια των παιδιών για ψείρες και κόνιδες, προκειμένου να προλάβουν την «επιδημία».
Εύκολη και ταχεία μετάδοση
Σχολείο και μετά οι πετσέτες, χτένες και βούρτσες που μοιραζόμαστε και ο απογευματινός ύπνος του μικρού στο κρεβάτι διευκολύνουν τη μετάδοση της ψείρας.
Και αυτό συμβαίνει διότι οι ψείρες πρώτα εξαπλώνονται και αργότερα αρχίζουν τα δίνουν τα πρώτα συμπτώματα, που είναι η έντονη φαγούρα. Επιπλέον, είναι σχεδόν αόρατες, αφού τα ενήλικα έχουν μήκος 3-4 χιλιοστά και αλλάζουν ανάλογα το χρώμα τους.
Μπορεί να είναι καστανές, καστανόξανθες ή μαύρες. Πιο εύκολα εντοπίζονται οι κόνιδες, δηλαδή τα αβγά τους, που είναι άσπρες και κολλάνε 5-10 χιλιοστά από τη ρίζα της τρίχας.
Τα σημεία που «συχνάζουν» πρώτα είναι αυχένας, κρόταφοι και γύρω από τα αυτιά.

Τρόποι να τις απομακρύνεται
Ένα μεταλλικό χτενάκι βοηθάει να ξετρυπώνετε τα παράσιτα και να ξεκολλάτε τις κόνιδες. «Ωστόσο υπάρχουν αρκετά ειδικά προϊόντα τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν ειδικά σε παιδιά. Μάλιστα καλό θα ήταν να γίνει μία επαναληπτική-προληπτική θεραπεία 7 ημέρες μετά την πρώτη, ώστε να σκοτωθούν και τα τελευταία παράσιτα που βρίσκονταν μέσα σε αβγά και έχουν εκκολαφθεί» λέει η παιδοδερματολόγος Κατερίνα Λαμπρινοπούλου. Το σίγουρο είναι ότι θα διευκολύνει στον έλεγχο του δέρματος και στην αφαίρεση των κόνιδων. Για να απαλλαγείτε, όμως, θα χρειαστεί θεραπεία με ειδικό σαμπουάν.
Οι κόνιδες ανοίγουν κάθε επτά ημέρες και κάθε έντομο παράγει 100 έως 200 κόνιδες, γι’ αυτό εάν μετά την πρώτη θεραπεία έχουν επιβιώσει κάποιες θα τις καταπολεμήσετε ώστε να απαλλαγείτε οριστικά από το πρόβλημα.
Για να μην ξαναεμφανιστούν, δεδομένου ότι στο σχολείο ο κίνδυνος υπάρχει πάντα, είναι απαραίτητη μια προληπτική αγωγή.

Το σύνδρομο της συνεχούς μόλυνσης
Ο προληπτικός πόλεμος κατά των ψειρών, είναι απολύτως περιττός. Εάν στο σχολείο η επιδημία συνεχίζεται, καλό είναι να ελέγχετε το κεφάλι. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι τα αιθέρια έλαια λειτουργούν ως εντομοαπωθητικά, αλλά δεν υπάρχουν επιστημονικές μελέτες που να το αποδεικνύουν αυτό.
Με δυο λόγια ο ορίζοντας δεν είναι καθόλου φωτεινός. Αγωγή με δραστικά σαμπουάν για όλους και γενική απολύμανση στο σπίτι. Σεντόνια και πετσέτες πρέπει να πλένονται στο πλυντήριο στους 90ο βαθμούς, τα ρούχα στους 60ο. Αν και οι κόνιδες ζουν μόνο 48 ώρες μακριά από το ανθρώπινο δέρμα, για να μην επιβιώσουν, βάλτε σε καραντίνα όλα τα λούτρινα παιχνίδια. Κλείστε τα σε πλαστικές σακούλες για τουλάχιστον 2-3 εβδομάδες. Θα πλένετε τα χτένια και τις βούρτσες σε ένα λεκανάκι με νερό και το θεραπευτικό σαμπουάν.
Επιπλέον, στα παιδιά, όμως, μπορεί η φθειρίαση να κατεβεί μέχρι τα βλέφαρα και να προκαλέσει επιπεφυκίτιδα, γιατί το μικρό θα ξύνεται, ίσως και με βρώμικα χέρια, μολύνοντας τον επιπεφυκώτα.

Γιατί ένα καλό ντους δεν αρκεί;
Η αρχή της ασφυξίας είναι η ίδια για όλα τα θεραπευτικά προϊόντα. Αλλά εδώ υπάρχει μια αμφιβολία: είναι αλήθεια ότι οι ψείρες, όταν λουζόμαστε με ένα κανονικό σαμπουάν ή ακόμη και όταν κολυμπάμε στην πισίνα, δεν πεθαίνουν γιατί ζουν σε συνθήκες άπνοιας; Δεν χρειάζεται καν «να κρατήσουν την αναπνοή τους» απλούστατα γιατί το μπάνιο ποτέ δεν διαρκεί πάρα πολύ. Για το έντομο είναι ένας μικρός τραυματισμός, αλλά επιβιώνει. Σαν να ρίχνουν σε εμάς μια δυνατή ριπή νερού. Οι κόνιδες είναι τόσο βαθιά αγκιστρωμένες στον ιστό της τρίχας που, ακόμη και με το νερό δεν ξεκολλάνε. Επιπλέον υπάρχει άλλος ένας παράγοντας που πολλοί υποτιμούν.
Οι ψείρες γενικά είναι λίγες, αλλά πολλαπλασιάζονται με τρομερούς ρυθμούς. Στη μόλυνση είναι ο αριθμός των κόνιδων που μετράει εις βάρος μας.
Οι επιστημονικές ερμηνείες αντί να μας καθησυχάζουν, εντείνουν το άγχος μας για τις ψείρες.
Με δυο λόγια ποια στρατηγική είναι η σωστή για να καταπολεμηθεί οριστικά το πρόβλημα; Να συνεχίζουμε να ελέγχουμε το τριχωτό της κεφαλής των παιδιών μας και εάν βρούμε κάποιον ανεπιθύμητο επισκέπτη να ενημερώσουμε αμέσως το σχολείο.

Επιμέλεια: Γιάννης Δεβετζόγλου, gdevetzoglou@dolnet.gr


© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki