Friday 18 January 2008

Συλλήψεις σε Καναδά και Αυστρία κοινωνικών λειτουργών - μελών οργανώσεων για παιδιά, γιατρών και δασκάλου

ΚΑΝΑΔΑΣ: Στη σύλληψη εννέα Καναδών, μεταξύ αυτών κοινωνικοί λειτουργοί και πρόσωπα που σχετίζονται με οργανώσεις για παιδιά, με την κατηγορία της κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας, προχώρησε η καναδική αστυνομία.
Η επιχείρηση της αστυνομίας του Καναδά αποτελεί μέρος της διεθνούς επιχείρησης «Κοάλα» σχετικά με διακίνηση πορνογραφικού υλικού.
Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές σε συνέντευξη Τύπου, όλοι οι συλληφθέντες είναι άνδρες, ενώ ερευνώνται άλλες 50 υποθέσεις, με 98 υπόπτους, και δεν αποκλείονται νέες συλλήψεις.
Η αστυνομία έφτασε στα χνάρια των συλληφθέντων, αξιοποιώντας πληροφορίες που περιήλθαν σε γνώση της μετά την εξάρθρωση διεθνούς δικτύου παιδικής πορνογραφίας το Νοέμβριο.
πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ON LINE , Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2008 21:21

Κύκλωμα Παιδικής Πορνογραφίας στην Αυστρία
Στα χέρια των αρχών βρίσκονται περισσότεροι από εκατό άνθρωποι στην Αυστρία, περιλαμβανόμενων ορισμένων γιατρών καθώς και ενός δάσκαλου. Όλοι τους ανακρίνονται στο πλαίσιο των ερευνών για μια υπόθεση παιδικής πορνογραφίας , όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία. Οι ανακρίσεις ξεκίνησαν μετά από έρευνες των γερμανικών αρχών που οδήγησαν στην αναγνώριση 80 υπόπτων. Είχαν προσπαθήσει να κατεβάσουν από το Ίντερνετ φωτογραφίες που έδειχναν δύο παιδάκια 10 και 12 χρόνων, τα οποία είχαν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση. Πληροφορίες από επίσημες πηγές στις ΗΠΑ οδήγησαν την αυστριακή αστυνομία να εντοπίσει και να ανακρίνει άλλους 27 ύποπτους μεταξύ των 2500 ατόμων που διαθέτουν ιστοσελίδες με θέμα την παιδική πορνογραφία.
Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ένας 44χρονος από τη Βιέννη στο κομπιούτερ του οποίου φαίνονται φωτογραφίες της δεκάχρονης θετής κόρης του που υφίσταται σεξουαλική κακοποίηση.

Επίσης στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται πολλοί γιατροί και ένας δάσκαλος και σύμφωνα με την αυστριακή αστυνομία ορισμένοι από τους ύποπτους έχουν ήδη δικαστεί και καταδικαστεί.
Στην Αυστρία η κατοχή πορνογραφικού υλικού παιδιών ηλικίας κάτω των 14 ετών επισείει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών.(!!!)


Πηγή: news247

Ευρωφραγή σε e-παιδεραστία

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ
Του ΝΙΚΟΥ ΡΟΥΣΣΗ


Φρένο στη σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών και στην παιδική πορνογραφία, που προβάλλονται μέσω του Διαδικτύου, αποφάσισε, χθες, να βάλει η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υπερψηφίζοντας την έκθεση της ευρωβουλευτού Ρομπέρτας Ατζελίνι, από την ομάδα «Ενωση για την Ευρώπη των Εθνών», σχετικά με την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών.

Τρομοκρατημένοι από τις διαπιστώσεις του αρμόδιου κοινοτικού επιτρόπου Φράνκο Φρατίνι, ότι οι ιστοσελίδες παιδικής πορνογραφίας έχουν αυξηθεί κατά 1.500% την τελευταία δεκαετία, οι ευρωβουλευτές, υπερψηφίζοντας τη σχετική έκθεση, φάνηκαν διατεθειμένοι να βάλουν τέλος στην παιδεραστία και στην παιδική πορνογραφία που προάγεται μέσω του Διαδικτύου.Με το ψήφισμα τους ζήτησαν:
* Να αποκλεισθούν από τα ηλεκτρονικά συστήματα πληρωμής τα ιντερνετικά δίκτυα που πουλάνε υλικό παιδικής πορνογραφίας διά της ηλεκτρονικής οδού και μέσω πιστωτικών καρτών.
* Να κλείσουν οριστικά οι παράνομες ιστοσελίδες που προβάλλουν πορνογραφικό υλικό που αφορά τα παιδιά ή να μπλοκαριστεί η πρόσβαση σ' αυτές.
* Να δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων που θα ενημερώνεται διαρκώς και η οποία θα περιέχει τα στοιχεία των εμπόρων που πουλούν υλικό παιδικής πορνογραφίας.
Τα στοιχεία που αφορούν τέτοιου είδους «πωλητές» θα πρέπει να κοινοποιούνται αμέσως στις αστυνομικές υπηρεσίες του ενδιαφερόμενου κράτους-μέλους, στην Europol και την Interpol.Το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τάχθηκε ακόμη υπέρ ενός μηχανισμού μέσω του οποίου τα θύματα παιδικής εργασίας θα μπορούν να ασκούν σε ευρωπαϊκά δικαστήρια ένδικα μέσα κατά ευρωπαϊκών επιχειρήσεων.
Στην έκθεση της Ιταλίδας πολιτικού οι ευρωβουλευτές ζητούν να θεσπισθεί κοινοτική νομοθεσία που να απαγορεύει κάθε μορφή βίας, σεξουαλικής κακοποίησης, ταπεινωτικής τιμωρίας και επιζήμιων παραδοσιακών πρακτικών κατά των παιδιών.Καλούν επίσης την Επιτροπή να υποβάλει πρόταση για τη δημιουργία ειδικής γραμμής στον προϋπολογισμό για τα δικαιώματα του παιδιού με στόχο την υλοποίηση της ευρωπαϊκής στρατηγικής για τα δικαιώματα του παιδιού.Τα προϊόντα που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ενωση ενδέχεται να παράγονται με παιδική εργασία, αναφέρει η έκθεση της Αντζελίνι.
Ως εκ τούτου, οι ευρωβουλευτές καλούν την Επιτροπή να θέσει σε εφαρμογή μηχανισμό μέσω του οποίου τα θύματα παιδικής εργασίας θα μπορούν να ασκούν ένδικα μέσα κατά ευρωπαϊκών επιχειρήσεων ενώπιον των εθνικών δικαστηρίων των κρατών-μελών.Οι ευρωβουλευτές, τέλος, ζητούν τη θέσπιση ευρωπαϊκού συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης για τις «απαγωγές παιδιών.Σημειώνεται, ωστόσο, ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Μάιο του 2007, σχετικά με τα εγκλήματα που διεξάγονται μέσω της χρήσης του Διαδικτύου και τη δυσκολία αντιμετώπισης αυτών, «η δράση για την επιβολή του νόμου εναντίον αυτών των ιστοτόπων είναι εξαιρετικά δυσχερής, δεδομένου ότι οι ιδιοκτήτες και οι διαχειριστές τους βρίσκονται συχνά σε χώρες διαφορετικές από τη χώρα-στόχο, και συχνά εκτός της Ευρωπαϊκής Ενωσης (Ε.Ε.). Οι ιστότοποι αυτοί μπορούν να μετατοπίζονται με μεγάλη ταχύτητα, εντός και εκτός της εδαφικής επικράτειας της Ε.Ε., ενώ ο ορισμός του παρανόμου σ' αυτόν τον τομέα παρουσιάζει μεγάλες διαφορές από το ένα κράτος στο άλλο».
Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 18/01/2008

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki