Tuesday 22 December 2009

Ο Αρχιεπίσκοπος στο Υπουργικό Συμβούλιο:
«Αν δεν υπάρχει ανθρωπιά και αξιοπρέπεια, όσους νόμους κι αν φτιάξεις και όσα χρήματα κι αν διαθέσεις, δεν φτιάχνεις κοινωνία συνοχής... ».

22 Δεκ 2009
Τη συνεδρίαση του Υπουργικού παρακολούθησε και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος νωρίτερα μαζί με τον πρωθυπουργό είχαν επισκεφθεί το κέντρο σίτισης αστέγων του Δήμου Αθηναίων.
Στη συνεδρίαση ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι τα προβλήματα των ανθρώπων αυτών μπορούν να αποτελέσουν το θεμέλιο λίθο της συνεργασίας Κράτους-Εκκλησίας, προσθέτοντας ότι η παρουσία του Αρχιεπισκόπου στο Υπουργικό Συμβούλιο υπογραμμίζει την τιμή που περιποιεί τόσο ο ίδιος όσο και η κυβέρνηση στην ανθρωπιστική προσφορά της Εκκλησίας.
Το προνοιακό έργο της Εκκλησίας είναι στην πρώτη γραμμή, επισήμανε ο Αρχιεπίσκοπος, αναφέροντας πως η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε από τη Λιβαδειά, όπου και διακονούσε επί 40 έτη ως μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας, και μάλιστα προσκάλεσε τον πρωθυπουργό να επισκεφθούν μαζί τη Λιβαδειά, πρόσκληση την οποία ο πρωθυπουργός αποδέχθηκε.
Ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι η Αρχιεπισκοπή Αθηνών και γενικότερα η Εκκλησία πέραν των αστέγων και απόρων έχει εκπονήσει προγράμματα για χρόνια πάσχοντες και κατάκοιτους που χρήζουν βοήθειας, καθώς και για αυτιστικά και τετραπληγικά παιδιά και παιδιά με νοητική καθυστέρηση.
Ο κ. Ιερώνυμος ζήτησε να βοηθηθεί η Εκκλησία με τα δεσμευμένα κτήματά της ώστε να δημιουργηθεί ένας φορέας «τα χρήματα του οποίου δεν θα γίνουν ούτε μετοχές της Εκκλησίας, ούτε θα πηγαίνουν στον κρατικό κορβανά», αλλά θα γίνουν προνοιακές δομές.
Επίσης ζήτησε τη μείωση της γραφειοκρατίας σχετικά με τις δομές αυτές, ώστε να διευκολυνθεί και να επιταχυνθεί η δημιουργία τους.
Απαντώντας ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στους διακριτούς ρόλους Εκκλησίας-Κράτους, τόνισε την αναγκαιότητα στήριξης των προγραμμάτων εκ μέρους του κράτους και υπογράμμισε την πρόταξη της ανθρωπιάς και της αξιοπρέπειας, καθώς, όπως ανέφερε «αν δεν υπάρχουν αυτά, όσους νόμους κι αν φτιάξεις και όσα χρήματα κι αν διαθέσεις, δεν φτιάχνεις κοινωνία συνοχής που να μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα».
Ο πρωθυπουργός επισήμανε επίσης ότι είναι πολλά τα ζητήματα προς συζήτηση με την Εκκλησία και κατέληξε λέγοντας «ελπίζω να είναι καρποφόρος ο εποικοδομητικός διάλογος που έχουμε αρχίσει».Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσε τον πρωθυπουργό να επισκεφθεί το «μικρό κοινοβούλιο», όπως είπε, της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.
πηγή: aktines

Πηγή της πηγής:http://www.in.gr/

Η αμερικανική δικαιοσύνη αρνείται να άρει τις κατηγορίες κατά του βιαστή-παιδεραστή Roman Polanski

  Το Εφετείο της Καλιφόρνια αρνήθηκε το αίτημα των δικηγόρων του σκηνοθέτη, ο οποίος μετά την προσωρινή του κράτηση στην Ελβετία στις 26 Σεπτεμβρίου μετά από αίτημα των ΗΠΑ, αφέθηκε ελεύθερος με όρους και τώρα αναμένει στο σπίτι του στο Γκστάατ την απόφαση του αμερικανικού δικαστηρίου.
Το εφετείο ζήτησε, εκ νέου, από την Ελβετία την έκδοση στις ΗΠΑ του σκηνοθέτη. 

Η Μαριλίζα άναψε τη "Φλόγα"! Κάνει περήφανους τους Έλληνες!

Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2009
Στην τελική ευθεία το Ακτινοθεραπευτικό Κέντρο Παίδων

Στην τελικη ευθεια για τη λειτουργια του μπαινει επιτελους, μετα απο πολυετεις αγώνες και αγωνίες των οικογενειων παιδιων με καρκινο αλλα και γιατρων των Ογκολογικων κλινικων, το ειδικο Ακτινοθεραπευτικο Κέντρο Παίδων. Αυτο ανακοίνωσε η Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου στους εκπροσώπους του Διοικητικού Συμβουλίου του "Συλλογου Γονιων Παιδιων Με Νεοπλασματικη Ασθενεια Η ΦΛΟΓΑ" με τους οποιους ειχε συναντηση στο υπουργειο.
Συγκεκριμενα, η υπουργος ενημερωσε τα μελη της διοικησης της ΦΛΟΓΑΣ οτι με κοινη υπουργικη αποφαση εγκρίθηκε η τροποίηση – συμπλήρωση του Οργανισμού του Νοσοκομείου Παίδων Π.&Α. Κυριακού προκειμένου να συμπεριληφθούν σε αυτην οι θέσεις εργασίας εξειδικευμένου ιατρικου, νοσηλευτικου και τεχνικου προσωπικού που απαιτούνται για τη λειτουργία τουΑκτινοθεραπευτικου Κέντρου Παίδων. 
Την αποφαση, που ηδη δημοσιευτηκε στην Εφημεριδα της Κυβερνησεως, υπογραφουν οι Υπουργοι Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γιάννης Ραγκούσης και Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Συμφωνα ανακοινωση του Υπουργειου η κα Ξενογιαννακοπούλου ενημέρωσε τη Φλογα ότι μετά την τροποποιηση του Οργανισμου που ηδη εγινε προχωρουν οι αναγκαιες προκηρυξεις για την καλυψη των κενων θέσεων προκειμενου με ταχυτατες διαδικασιες να λειτουργησει το Κεντρο. Και αυτο, οπως αναφερθηκε, για να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρονος και τα ασθενη παιδιά να έχουν τη φροντίδα που τους αξίζει. Επισης διαβεβαίωσε για τη στήριξη των προσπαθειων της Φλογας τοσο απο την ιδια οσο και την υφυπουργο κ. Φωφη Γεννηματα η οποια δεν μπορεσε να ειναι παρουσα στην συναντηση.
Τα μέλη του Δ.Σ. της ΦΛΟΓΑΣ εξέφρασαν την ικανοποίηση και τις ευχαριστίες τους προς την ηγεσια του Υπουργειου Υγείας για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα τους για την λειτουργία του Ακτινοθεραπευτικού Κεντρου, η λειτουργια του οποίου θεωρείται υψίστης σημασίας για τη ασφαλη θεραπεία των παιδιών που νοσηλευονται στα Ογκολογικα Τμηματα των Παιδιατρικων Νοσοκομειων της Αθηνας. 
Οπως δηλωσε η Προεδρος του Συλλογου κ. Μαρια Τρυφωνιδου μετα τη συναντηση "  με την αλλαγη του Οργανισμου και την δρομολογηση των αναγκαιων προσληψεων φτάνει στο τέλος του ο αγώνας τόσων χρόνων των γονιών της Φλόγας και των γιατρων μας για την ίδρυση στη χώρα μας ενός ειδικού Ακτινοθεραπευτικού Κέντρου για ασθενη παιδιά"".
Υπενθυμίζεται ότι ενω το κτιριο ειναι ετοιμο απο τις αρχες της δεκαετιας διπλα στο Νοσοκομειο Παιδων στο Γουδι, ο ακτινοθεραπευτικός εξοπλισμός αποκτηθηκε προσφατα μετα απο πολυετεις αγωνες της Φλογας και τα υπερσυγχρονα συστηματα έχουν ήδη παραδοθεί με χορηγία της ΟΠΑΠ Α.Ε. και της ιδιας της Φλόγας. ("ΤΑ ΝΕΑ")
Αναρτήθηκε από σίβυλλα στις Τρίτη, Δεκέμβριος 22, 2009

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki