Tuesday 18 November 2008

Το ειδικό σχολείο Ηλιούπολης χωρίς σχολικά λεωφορεία

Το ειδικό σχολείο Ηλιούπολης είναι ένα από τα λίγα ειδικά σχολεία που δέχεται μαθητές με κινητικές αναπηρίες και παρόλα αυτά δεν έχει εξασφαλίσει τις μεταφορές των μαθητών με κινητικές αναπηρίες με προσπελάσιμα λεωφορεία.

Από γονέα παιδιού που φοιτεί στο ειδικό σχολείο πήραμε την παρακάτω επιστολή:
Κύριοι και Κυρίες,
Είμαι γονέας παιδιού με ειδικές ανάγκες, το οποίο σπουδάζει στο Ειδικό Γυμνάσιο/Λύκειο Ηλιούπολης. Σήμερα είχε γενική συνέλευση ο σύλλογος και με μεγάλη μου έκπληξη έμαθα τα ακόλουθα:
1. Η 2μηνη σύμβαση των οδηγών και των συνοδών έληξε (11/9/2008-11/11/2008) και δεν ανανεώθηκε (για όλα τα σχολεία που σπουδάζουν παιδιά με ειδικές ανάγκες και εμπίπτουν σε αυτές τις 2 περιπτώσεις). Στις επανειλημμένες διαμαρτυρίες του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στο κράτος δεν έλαβαν καμία απάντηση. Σε φυτά, ζώα ή άψυχα αντικείμενα να είχαν πει τον πόνο τους και να ζητούσαν βοήθεια με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μία απάντηση και κάποια βοήθεια (ποιός ξέρει ίσως και κάποια λύση) θα την είχαν. Οι μόνοι που απάντησαν ήταν κάποιοι βουλευτές της αντιπολίτευσης τους οποίους και τους ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας, αλλά αυτό που χρειάζεται είναι λύση στο πρόβλημά μας.
2. Εκτός από τα δημόσια σχολικά υπάρχουν και τα ιδιωτικά που μισθώνονται από την Νομαρχία Αθηνών. Τα ιδιωτικά σχολικά πρόκειται να σταματήσουν στις 30/11/2008, γιατί η Νομαρχία έχει απλήρωτους τους ιδιοκτήτες αυτών των σχολικών. Και μην ακούσω την δικαιολογία ότι το κράτος δεν τους δίνει τα χρήματα που απαιτούνται, γιατί την θεωρώ, επιεικώς, μια φτηνή δικαιολογία .
Περιμένω, όχι λόγια συμπαράστασης αλλά πράξεις που θα λύσουν το πρόβλημα αυτό, και όχι προσωρινά αλλά δια παντός.

Είμαι περίεργος να δω ποιοι από σας θεωρείτε αυτά τα παιδιά 2ης κατηγορίας και σαν τους αρχαίους Σπαρτιάτες πρέπει να τα πετάξουμε στον καιάδα, και ποιοι, τους θεωρείτε πολίτες ισότιμους με τους υπόλοιπους που έχουν τα ίδια δικαιώματα στην μάθηση όπως και τα παιδιά σας.
Μετά τιμής
Κεκάκος Ηλίας, ekekakos@hol.gr
Η επιστολή έχει κοινοποιηθεί προς τα πολιτικά κόμματα και προς το υπουργείο παιδείας, αλλά και προς τις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Είναι αυτονόητο πως η τελευταία παράγραφος απευθύνεται προς τους πολιτικούς και τους συνδικαλιστές και όχι προς το http://www.disabled.gr/ και προς το περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ.
Το θλιβερό στην άγρια νεοελληνική νύχτα είναι πως οι γονείς των μαθητών με αναπηρίες δεν διεκδικούν μεταφορές με προσπελάσιμα οχήματα (κάτι που είναι απολύτως άγνωστο στην Ελλάδα) αλλά μεταφορές με συμβατικά απροσπέλαστα οχήματα. Οι απαιτήσεις και οι διεκδικήσεις των γονέων των μαθητών με κινητικές αναπηρίες παραμένουν σε τραγικά χαμηλό επίπεδο και οι άνθρωποι διεκδικούν μεταφορές όπως όπως αντί να διεκδικούν προσπελάσιμες μεταφορές με ασφάλεια και αξιοπρέπεια.
Δεν είναι άδικο λίγο πριν τελειώσει το 2008 και μεσούσης της σχολικής χρονιάς οι μαθητές με κινητικές αναπηρίες να μεταφέρονται όπως όπως και ως αποσκευές με απροσπέλαστα οχήματα τα οποία μάλιστα δεν διατίθενται;
Μπορεί να φανταστεί κανείς πως αυτά τα παιδιά να μεγαλώσουν και θα ωριμάσουν ως πολίτες όταν η πατρίδα τους συμπεριφέρεται ως αποσκευές;

ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ, Νοέμβριος 2008.
Υ.Γ.: Διαβάστε και την επιστολή καταγγελία του συλλόγου ΑμεΑ.
Disabled.Gr
Επισκεφθείτε όλοι το blog http://greekdisabled.blogspot.com/

Τα παιδιά συμπεριφέρονται σαν «ζώα» ...

Τα παιδιά συμπεριφέρονται σαν «ζώα»
πιστεύει το 53% των ενηλίκων Βρετανών
Το 43% πιστεύουν ότι «κάτι πρέπει να γίνει»,
για να προστατευτεί η κοινωνία
από τα παιδιά και τους νέους (!!)



Δεν πρόκειται για αναφορές σε μια μικρή μειονότητα των παιδιών, αλλά αντανακλούν την αντίληψη του κόσμου για όλα τα παιδιά.
Λονδίνο, Της ΑΛΙΝΑΣ ΣΑΡΑΝΤΗ

Πάνω από τους μισούς Βρετανούς πιστεύουν ότι τα παιδιά αρχίζουν να συμπεριφέρονται σαν «ζώα» και μεγάλο ποσοστό ισχυρίζεται ότι αποτελούν κίνδυνο για την κοινωνία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης, καθώς η δαιμονοποίηση των ανηλίκων εξαπλώνεται εν μέσω αύξησης της παιδικής εγκληματικότητας στη χώρα.

Όπως αποκαλύπτει η έρευνα, το 53% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι οι ανήλικοι έχουν αρχίσει να συμπεριφέρονται σαν ζώα, ενώ το 49% λένε ότι αποτελούν όλο και μεγαλύτερο κίνδυνο για τα υπόλοιπα παιδιά και για τους ενηλίκους. Επίσης το 43% πιστεύουν ότι «κάτι πρέπει να γίνει», για να προστατευτεί η κοινωνία από τα παιδιά και τους νέους. Τη δημοσκόπηση διενήργησε η εταιρεία YouGov για λογαριασμό της φιλανθρωπικής οργάνωσης «Barnando's» με τη συμμετοχή 2.021 ενηλίκων. Σύμφωνα με την οργάνωση, τα αποτελέσματα καταδεικνύουν μια «αδικαιολόγητη και ανησυχητική έλλειψη ανεκτικότητας απέναντι στα παιδιά». Όπως αναφέρει, η δημοσκόπηση είναι σύμφωνη με τη Βρετανική Έρευνα για το Έγκλημα, που δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα και δείχνει ότι οι πολίτες έχουν την αντίληψη πως τα παιδιά ευθύνονται για περίπου το ήμισυ των εγκλημάτων, όταν τα στοιχεία δείχνουν ότι το πραγματικό ποσοστό είναι 12%. «Είναι αποκρουστικό το γεγονός ότι λέξεις όπως "ζώα" και "παράσιτα" χρησιμοποιούνται καθημερινά όταν αναφερόμαστε σε παιδιά. Δεν πρόκειται για αναφορές σε μια μικρή μειονότητα των παιδιών, αλλά αντανακλούν την αντίληψη του κόσμου για όλα τα παιδιά. Το αληθινό έγκλημα είναι ότι αυτού του είδους οι χαρακτηρισμοί και η νοοτροπία δεν κάνουν τίποτα για να βοηθήσουν εκείνους τους νέους που είναι δύσκολοι, απείθαρχοι ή δεν συμπεριφέρονται σωστά ώστε να αλλάξουν» όπως λέει ο διευθυντής της οργάνωσης Μάρτιν Νάρεϊ. Όπως αναφέρει η έρευνα, τα παιδιά που εμπλέκονται σε εγκληματικές δραστηριότητες προέρχονται από τις πιο φτωχές οικογένειες και έχουν τη χειρότερη εκπαίδευση. Σημειωτέον ότι η Βρετανία έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά παιδικής φτώχειας μεταξύ των αναπτυγμένων χωρών: σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 3,9 εκατομύρια παιδιά (ένα στα τρία) ζουν στη φτώχεια. Η αντικοινωνική και εγκληματική συμπεριφορά των παιδιών και των νέων είναι ένα ζήτημα που απασχολεί συχνά την πολιτική συζήτηση στη Βρετανία, ενώ υποθέσεις εγκλημάτων με δράστες ή θύματα παιδιά κάνουν ολοένα και πιο συχνά την εμφάνισή τους στα πρωτοσέλιδα. Ένα από τα πιο σοκαριστικά παραδείγματα ήταν η πρόσφατη καταδίκη τριών εφήβων για τη δολοφονία ενός πατέρα τριών παιδιών, τον οποίο ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου μπροστά στα μάτια της 12χρονης κόρης του, αφού είχε επιχειρήσει να τους μιλήσει επειδή πίστευε ότι είχαν καταστρέψει το αυτοκίνητο της συζύγου του.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 18/11/2008

Μια απλή ερώτηση

Ρωτάμε, όλους τους «αρμόδιους», 
όλους τους «ηγέτες», 
τους «επώνυμους» απ' όλους τους χώρους, 
τους ανευθυνοϋπεύθυνους, 
τους πνευματικούς ταγούς...
ΠΟΣΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΤΟ ΧΡΟΝΟ
ΑΠΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ;;
ΠΟΣΑ;;

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki