Friday 27 November 2009

Εκατοντάδες ανήλικοι στα φονικά ορυχεία της Κίνας

Πολύ μεγάλος αριθμός ανηλίκων βρισκόταν μέσα στο ανθρακωρυχείο στη βορειοανατολική Κίνα, όπου μία έκρηξη αερίου το Σάββατο σκότωσε τουλάχιστον 104 άτομα, δήλωσε σήμερα ένας υπεύθυνος, ενώ τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις προσπάθειες για τον εντοπισμό των τελευταίων τεσσάρων αγνοουμένων.

Τη στιγμή της έκρηξης, τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, περισσότεροι από 500 ανήλικοι βρίσκονταν μέσα στο ορυχείο, σύμφωνα με τις αρχές.
    Οι οικογένειες των θυμάτων ζητούν να χυθεί άπλετο φως στα αίτια του δυστυχήματος, ενώ οι αρχές επικαλούνται αμέλεια των υπευθύνων στο μεγαλύτερο και παλαιότερο ορυχείο της Κίνας.
    Σήμερα, στην περιοχή υπάρχει έντονη αστυνομική παρουσία, προφανώς προκειμένου να αποφευχθούν διαδηλώσεις διαμαρτυρίας.

πηγή...

Τι άτομα υπεράνω υποψίας λέτε; Μας δουλεύετε;

Δηλαδή ποιοι περιμένατε να είναι οι παιδoφιλοι, οι γιαγιάδες που πάνε και γελάνε στο Λαζόπουλο ; 
Ή οι απελπισμένοι κυριούληδες που πάνε στις εκπομπές της Πάνια μπας και πάρουν κάνα φράγκο και την βγάλουν... 
Έχουν πιάσει ποτέ παιδόφιλους, που έχουν βγει από την φυλακή πρόσφατα η κάτι ανάλογο; Ποτέ!! Πάντα πιάνουν άτομα από όλο το κοινωνικό φάσμα και όχι άτομα που απασχολούν την δικαιοσύνη...
ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΠΡΗΞΕΙ, ΟΛΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΤΑΚΑ: "Άτομα υπεράνω υποψίας"
Από του χρόνου θα το βγάζουν ανακοίνωση ότι είναι παιδόφιλοι να μην τρομάζουμε... 
"Είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι καθηγητές κτλ και είμαστε παιδόφιλοι".
Τι παραμύθια γράφουν οι δημοσιογράφοι για να πουλήσουν, αλλά ας ρίξουν μια ματιά στο εξωτερικό. Εκεί δεν αστειεύονται με παιδόφιλους από ισόβια μέχρι και θάνατο σε όποιον εκμεταλλεύεται και στο ελάχιστο τα παιδιά!

ΚΟΝΓΚΟ: «Παιδιά στρατιώτες έσφαξαν 200 αμάχους με κουζινομάχαιρα»
Congo: Soldiers Children

Ο ΖΕΡΜΕΝ ΚΑΤΑΝΓΚΑ και ο Μάθιου Νγκουντζόλο, δύο πολέμαρχοι που δρούσαν στο Κονγκό, κατηγορούνται από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ότι διέταξαν παιδιά στρατιώτες να εξαφανίσουν από τον χάρτη ένα χωριό 200 ανθρώπων. Η δίκη τους άρχισε προχθές. Αλλά η κατηγορία που τους αποδίδεται μοιάζει σαν ένα ασήμαντο επεισόδιο σε μια χώρα που βιώνει τη «χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο».

Το θέατρο των συγκρούσεων είναι στις ανατολικές επαρχίες της χώρας όπου εμπλέκονται ο επίσημος στρατός του Κονγκό, αντάρτες του Εθνικού Κογκρέσου για την Υπεράσπιση του Λαού, οι Δημοκρατικές Δυνάμεις για την Απελευθέρωση της Ρουάντας, οι εθνικοί στρατοί της Αγκόλας και της Ζιμπάμπουε. Το Ανατολικό Κονγκό βιώνει καθημερινά τη φρίκη- βιασμοί, αναγκαστική στρατολόγηση μικρών παιδιών, λεηλασίες, μαζικοί φόνοι. Πέρα από τους ευγενείς στόχους της «απελευθέρωσης» ή της «ανεξαρτησίας», το μήλον της Έριδος είναι τα κοιτάσματα σε διαμάντια και χρυσό. 


Ο 31χρονος Ζερμέν Κατάνγκα και ο 39χρονος Μάθιου Νγκουντζόλο αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Την εποχή της παντοδυναμίας τους ήταν διοικητές δυο διαφορετικών ομάδων. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τον Φεβρουάριο του 2003 συνεργάστηκαν για να εκδικηθούν μια τρίτη ομάδα ανταρτών. Χρησιμοποίησαν παιδιά ως στρατιώτες για να σκοτώσουν 200 αμάχους μέσα σε λίγες ώρες. Βίασαν γυναίκες και υποχρέωσαν κάποιες από αυτές σε σεξουαλική δουλεία. «Κάποιους τους σκότωσαν στον ύπνο τους, άλλους έσφαξαν με κουζινομάχαιρα για να μην ξοδέψουν σφαίρες ή τους έκαψαν ζωντανούς», ανέφερε ο δημόσιος κατήγορος Λούις Μορένο Οκάμπο κατά την ανάγνωση του κατηγορητηρίου. Η δίκη των Κατάνγκα και Νγκουντζόλο είναι δεύτερη που διεξάγεται στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για το Κονγκό, το οποίο συστάθηκε το 2002. Η πρώτη άρχισε τον περασμένο Ιανουάριο και στο εδώλιο κάθεται ο Τόμας Λουμπάνγκα με την κατηγορία της στρατολόγησης παιδιών. Είναι σαν μια σταγόνα στον ωκεανό: από το 1996, όταν ξέσπασε στο Κονγκό ο πρώτος εμφύλιος πόλεμος, εκτιμάται ότι έχουν χάσει τη ζωή τους 4 εκατομμύρια άνθρωποι. Και όπως υπενθυμίζει ο «Ιndependent», είναι σαν να επαναλαμβάνεται η ιστορία 100 χρόνια μετά. Στις αρχές του περασμένου αιώνα τα θύματα των τότε συγκρούσεων υπολογίζονταν σε 5 εκατομμύρια.
Ωμότητες
Στις 19 Νοεμβρίου του 1909 είχε συγκεντρωθεί στο Ρόαγιαλ Άλμπερτ Χολ του Λονδίνου μια ομάδα γνωστών προσώπων με αντικείμενο τις ωμότητες που διαπράττονταν στο Κονγκό. Την κινητοποίησή τους είχε προκαλέσει ένας πρώην ναυτιλιακός υπάλληλος, ο Έντμουντ Μόρελ, ο οποίος είχε αποκαλύψει την αλήθεια για το τότε Ελεύθερο Κράτος του Κονγκό. Την ίδια ημέρα, ακριβώς εκατό χρόνια μετά, συγκεντρώθηκε στο Λονδίνο μια ομάδα ακτιβιστών για να υπενθυμίσουν αυτό που βιώνει η σημερινή Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Στόχος τους είναι να εξετάσουν τη σχέση ανάμεσα στις ενέργειες του ανεπτυγμένου κόσμου και τη μοίρα εκατομμυρίων ανθρώπων σε εκείνη τη χώρα της Κεντρικής Αφρικής.
 

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki