Friday 22 May 2020

Η Άνου δείχνει το νέο Τεχνητό Πόδι της στους Συμμαθητές της / A little girl shows new artificial leg to classmates

Η Άνου, ένα 7χρονο κορίτσι από την Αγγλία με ακρωτηριασμένο πόδι λίγο μετά τη γέννησή της, δείχνει το νέο τεχνητό πόδι της για πρώτη φορά στους συμμαθητές της, σε ένα σχολείο του Μπέρμιγχαμ. 
Ευτυχείς που βλέπουν την Άνου, αρκετοί φίλοι της σπεύδουν να την αγκαλιάσουν.

Αυτό το προσθετικό μέλος θα επιτρέψει στη μικρή Άνου να τρέχει, να χορεύει ή να κάνει όλες τις δραστηριότητες που τα παιδιά της ηλικίας της απολαμβάνουν.
Το τεχνητό μέλος προσφέρθηκε με χρηματοδότηση από την Εθνική Υπηρεσία Υγείας (NHS) της Αγγλίας, με βάση ένα πρόγραμμα δωρεάς για την παροχή προσθετικών μελών σε παιδιά με ακρωτηριασμό. 


ideopigi
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

Εκτυπώστε και… Ζωγραφίστε μαζί με τα παιδιά σας!

Ένας τρόπος για να απασχολήσετε τους μικρούς σας καλλιτέχνες!

Αγαπητοί γονείς, αναζητάτε έξτρα τρόπους για να απασχολήσετε τα παιδιά σας; 
Μα, υπάρχει κάτι πιο δημοφιλές από τη ζωγραφική; 
Εκτυπώσιμο Υλικό
Είναι πολλές οι φορές άλλωστε που ένα σετ μαρκαδόροι και μερικά διασκεδαστικά σχέδια αρκούν για να γεμίσουν τη μέρα με χρώμα, παιχνίδι και μπόλικη… παιδική φαντασία!

Αναζητήσαμε λοιπόν κάποιες πρακτικές ιδέες και σε συνεργασία με τον πρότυπο παιδικό σταθμό «Το Σπίτι του Αρκούδου» (www.tospititouarkoudou.gr), σας προτείνουμε τις παρακάτω 6 σελίδες που θα ενθουσιάσουν τα παιδάκια σας! 
Εκτυπώστε τις όσες φορές θέλετε για χρωματικούς πειραματισμούς και γιατί όχι, για να ζωγραφίσετε κι εσείς μαζί με τα παιδιά σας! Είναι άκρως χαλαρωτικό!
Τι λέτε, ξεκινάμε;

1. Ζωγραφική με αριθμούς
Ο μικρός «καλλιτέχνης» ακολουθεί τους αριθμούς που δείχνουν ποιο χρώμα θα μπει σε κάθε πεδίο! 
Έτσι, το παιδί μαθαίνει τα νούμερα αλλά και το πώς να δημιουργεί ένα πολύχρωμο σχέδιο!
Εκτυπώστε την εδώ

2. Ζωγράφισε το αγαπημένο σου φαγητό!
Εδώ το παιδί σκέφτεται ποιο είναι το αγαπημένο του «μενού» και επιπλέον το σχεδιάζει με τον δικό του τρόπο!
Εκτυπώστε την εδώ

3. Σχεδίασε το παιχνίδι που θέλεις!
Ποιο είναι άραγε το αγαπημένο του παιχνίδι; 
Ευκαιρία για εσάς να το διαπιστώσετε αλλά και για το παιδί να κάνει μία ενδιαφέρουσα επιλογή! 
Το βοηθάει επίσης να μάθει να σχεδιάζει μέσα σε συγκεκριμένο σχήμα! 
Εκτυπώστε την εδώ

4. Ένωσε τις τελείες για ένα καραβάκι όλο… χρώμα!
Διπλό όφελος για το παιδί σας καθώς μαθαίνει να ακολουθεί τις γραμμές και ύστερα να χρωματίσει την εικόνα όπως εκείνο θέλει!
Εκτυπώστε την εδώ

5. Ολοκλήρωσε την εικόνα
Η μικρή κουκουβάγια ψάχνει…. το άλλο της μισό! 
Και καλεί τον μικρό σας ζωγράφο να μάθει να σχεδιάζει συμμετρικά, συμπληρώνοντας με τα χρώματα που θέλει!
Εκτυπώστε την εδώ

6. Μία εικόνα, πολλά σχήματα!
Εδώ το παιδί σας μαθαίνει να ακολουθεί τις γραμμές σε διαφορετικά σχήματα και να κάνει ευφάνταστους χρωματικούς συνδυασμούς!
Εκτυπώστε την εδώ

Καλή επιτυχία!

epithimies
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

Θλιβερές εικόνες από τα προαύλια μετά την επαναλειτουργία των σχολείων

Γαλλία:
Πριν από λίγες μέρες, άνοιξαν τα δημοτικά σχολεία στη Γαλλία ύστερα από οκτώ εβδομάδες lockdown, καθώς η χώρα χαλαρώνει σιγά σιγά, τα μέτρα της καραντίνας. Περίπου 1,5 εκατομμύριο μαθητές επέστρεψαν στα σχολεία τους, δηλαδή, ένας στους τέσσερις περίπου. Μπορεί οι μαθητές να ξαναγύρισαν στα σχολεία και στις τάξεις τους, όμως, τίποτα δεν είναι όπως πριν. Τα τμήματα άλλαξαν και έγιναν πιο ολιγομελή, με αποτέλεσμα τα παιδιά να έχουν χωριστεί από τους συμμαθητές τους, μέσα στις αίθουσες. Τα θρανία τοποθετήθηκαν έτσι ώστε, ο κάθε μαθητής να απέχει τουλάχιστον ένα μέτρο από τον άλλον.
Γαλλία: Θλιβερές εικόνες από τα προαύλια μετά την επαναλειτουργία των σχολείων
Τα παιδάκια βλέπουν τους δασκάλους τους με μάσκα στο πρόσωπο, να τους διδάσκουν κανόνες υγιεινής λόγω της υγειονομικής κρίσης: μην αγγίζετε το πρόσωπό σας, μην πλησιάζετε κοντά ο ένας στον άλλον αλλά να κρατάτε τις αποστάσεις και να πλένετε πολύ σχολαστικά τα χέρια σας.
Στα διαλείμματα, το παιχνίδι έχει τις δικές του δυσκολίες. Πώς να παίξεις ανέμελα, όταν θα πρέπει να κρατάς συγκεκριμένες αποστάσεις; Ποια παιχνίδια θα πρέπει να πάψουν να παίζουν τα παιδιά προκειμένου να τηρούν τα μέτρα προστασίας τους;
Γαλλία: Θλιβερές εικόνες από τα προαύλια μετά την επαναλειτουργία των σχολείων
Οι δάσκαλοι θα τα επιβλέπουν κατά τις ώρες του διαλείμματος ώστε, να τους επαναφέρουν στην «τάξη» όταν ξεχνιούνται και πλησιάζονται περισσότερο από όσο πρέπει; Τι επιπτώσεις θα έχουν αυτά τα μέτρα προστασίας στην ψυχολογία των παιδιών; Πολλά είναι τα ερωτηματικά που εγείρονται και χρειάζονται απαντήσεις!
Η σχολική χρονιά θα τελειώσει σε λιγότερο από δύο μήνες, όμως, συνδικαλιστικές οργανώσεις, δάσκαλοι και γονείς εκφράζουν σοβαρές αμφιβολίες, σχετικά με το κατά πόσο ήταν σωστή η απόφαση του υπουργείου Παιδείας, να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία, την ώρα που ο κορονοϊός εξακολουθεί να κυκλοφορεί στη χώρα και ιδιαίτερα, στην περιοχή του Παρισιού και γύρω από αυτό.

«Το σχολείο που τα παιδιά θα ανακαλύψουν θα έχει ελάχιστη σχέση με το σχολείο που άφησαν πίσω τους» δήλωσε ο Νταβίντ, δάσκαλος σε δημοτικό σχολείο του Παρισιού. «Είναι περισσότερο κάτι σαν παιδικός σταθμός, προκειμένου να μπορέσουν οι γονείς να επιστρέψουν στη δουλειά τους».
Γαλλία: Θλιβερές εικόνες από τα προαύλια μετά την επαναλειτουργία των σχολείων 

Γαλλία: Θλιβερές εικόνες από τα προαύλια μετά την επαναλειτουργία των σχολείων
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki