Wednesday, 28 August 2013

Απήγαγαν εξάχρονο αγόρι και του έβγαλαν τα μάτια
για να τα πουλήσουν!

Καταζητείται η γυναίκα-τέρας που έβγαλε τα μάτια του εξάχρονου αγοριού στην Κίνα

Φρίκη στην Κίνα: 
Ο εξάχρονος ρωτά τους γονείς του γιατί όλα είναι σκοτεινά
και γιατί δεν έχει βγει ακόμη ο ήλιος

Σοκ έχει προκαλέσει στην Κίνα η απίστευτη βαρβαρότητα που υπέστη ένα αγοράκι έξι ετών, το οποίο απήχθη από αγνώστους που το νάρκωσαν και του έβγαλαν τα μάτια για να χρησιμοποιήσουν τους κερατοειδείς χιτώνες του σε παράνομες μεταμοσχεύσεις.
Η τηλεόραση της επαρχίας Σανσί πρόβαλε ένα βίντεο στο οποίο εικονίζεται το παιδί, που πλέον είναι τυφλό, στο κρεβάτι ενός νοσοκομείου, με καλυμμένες τις κόχες των ματιών με επιδέσμους.

Η αποτροπιαστική ιστορία του 6χρονου έφερε για άλλη μια φορά στο φως το πρόβλημα της δωρεάς οργάνων στην Κίνα, η έλλειψη των οποίων έχει οδηγήσει στην ανάπτυξη ενός παράνομου εμπορίου οργάνων για μεταμόσχευση στη χώρα.

Στο ρεπορτάζ της τηλεόρασης μίλησαν και οι γονείς του παιδιού, που κατάγονται από μια φτωχή, αγροτική περιοχή.

Αφηγήθηκαν ότι αρχικά νόμιζαν ότι το παιδί τους έπεσε και χτύπησε - μέχρι που αντιλήφθηκαν ότι του είχαν αφαιρεθεί και τα δύο μάτια.

περισσότερα στην πηγή: tanea

Τα παιδιά έχουν μια τρομερή ικανότητα να σπρώχνουν τους γονείς τους στα όρια, χωρίς βέβαια να το θέλουν. Όμως υπάρχουν καλοί λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε το ξύλο ως μέρος πειθαρχίας στο σπίτι. Ο ψυχολόγος Πάτροκλος Παπαδάκης, τους εξηγεί.

Δεν έχει κανένα αποτέλεσμα: Σύμφωνα με έρευνες τα παιδιά ηλικίας 7 ετών που έφαγαν ξύλο δεν τα αποτρέπει από το να δημιουργήσουν φασαρίες στα 17 τους. Επίσης, έχουν τις λιγότερες πιθανότητες να μην υπακούσουν στις οδηγίες σας. Επίσης αποτελεί ένα διπλό μήνυμα για τα παιδιά: αυτοί που το αγαπάνε του προκαλούν πόνο και φόβο. Αυτό τους προκαλεί σύγχυση.


Δίνει το κακό παράδειγμα: Αν το ξύλο είναι αυτό που πιστεύετε ότι χρειάζεται το παιδί σας όταν είστε θυμωμένοι μαζί του, τότε γιατί να μην πιστεύει το ίδιο και για σας όταν εκείνο είναι θυμωμένο μαζί σας; Το μόνο που καταφέρνει η επιθετικότητα είναι να προκαλεί επιθετικότητα και να δίνει ένα κακό παράδειγμα, το οποίο το παιδί πιθανότατα θα ακολουθήσει.

Είναι επικίνδυνο: Τις περισσότερες φορές το ξύλο δίνεται για να υπενθυμίσουν οι γονείς στο παιδί ποιος κάνει κουμάντο στο σπίτι. Όμως μπορεί να χτυπήσετε το παιδί σας κατά λάθος πολύ δυνατά και σημεία που δεν πρέπει. Επίσης ένα χαστούκι ή ένα δυνατό χτύπημα δημιουργεί στο παιδί το αίσθημα της απόρριψης και του φόβου. Η τακτική της σωματικής τιμωρίας δημιουργεί ψυχικά τραύματα στο παιδί και στη μετέπειτα ζωή του.
Σας κάνει να αισθάνεστε άσχημα: Αν έχετε χτυπήσει το παιδί σας σίγουρα τις περισσότερες φορές θα είχατε τύψεις μετά. Εξάλλου κανένας γονιός δεν θέλει να τον κοιτάζει το παιδί του με φόβο στα μάτια.

Αν θέλετε να ασκήσετε πειθαρχία υπάρχουν πιο αποτελεσματικοί τρόποι. Όπως:

  • Εξηγήστε στο παιδί γιατί οι κανόνες είναι σημαντικοί. Υπάρχουν πολλές πιθανότητες να ακολουθήσει τους κανόνες αν μπορεί να τους καταλάβει.  
  • Δώστε έμφαση στο ότι οι κανόνες θα το ωφελήσουν. Ο κανόνας για παράδειγμα ότι πρέπει να πάει για ύπνο θα το βοηθήσει την επόμενη να έχει ενέργεια και δύναμη για να παίξει.  
  • Τηρήστε τους κανόνες. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Αν έχετε βάλει όρια σιγουρευτείτε ότι το παιδί σας τα σέβεται στις περισσότερες περιπτώσεις (π.χ. την ώρα του ύπνου). Τα παιδιά χρειάζεται να ζουν με σταθερές αξίες και συγκεκριμένα όρια. Αυτά τα δύο στοιχεία τους παρέχουν ασφάλεια. Θα ήταν εξωπραγματικό αν πούμε ότι τα παιδιά δεν θα τολμήσουν να ξεφύγουν από αυτά τα όρια. Γι’ αυτό θα πρέπει να κρατήσετε σταθερά τα όρια λέγοντας “όχι”, αλλά το “όχι” να είναι θετικό. Δηλαδή να τονίζετε στα παιδιά τι μπορούν να κάνουν και όχι τι δεν μπορούν να κάνουν.  
  • Πάρτε μέτρα αν παραβιάζει τακτικά τους κανόνες. Αν το έχετε προειδοποιήσει ότι θα του αφαιρέσετε κάποια προνόμια (π.χ. με το να μην του δώσετε κάτι που θέλει όπως μία βόλτα στο πάρκο) τότε κρατήστε τον λόγο σας. Οι χωρίς αντίκρισμα απειλές του διδάσκουν μόνον ότι δεν εννοείται όσα λέτε.
  • Χρησιμοποιήστε μικρές ανταμοιβές και επαίνους για να ενθαρρύνετε την καλή συμπεριφορά. Είναι μια αποτελεσματική τακτική φροντίστε ωστόσο οι ανταμοιβές όπως και οι τιμωρίες να δίνονται τη σωστή στιγμή. Θα είναι και τα δύο αποτελεσματικά όταν δίνονται αμέσως παρά όταν περάσουν δυο ώρες από το συμβάν.
  • Μην προσπαθήσετε να εκβιάσετε την καλή συμπεριφορά του. Είστε πιο μεγάλοι από αυτό και μπορείτε να το φοβίσετε. Η επίδραση όμως κρατάει λίγα λεπτά μοναχά και το παιδί θα ξανακάνει τα ίδια μόλις του γυρίσετε την πλάτη.

Το μυστικό
Το ξύλο βλάπτει πολύ σοβαρά την ψυχική υγεία των παιδιών. Βάσει δύο ερευνών που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Child Development, τα παιδιά που έτρωγαν ξύλο από τους γονείς τους εμφάνιζαν συχνότερα προβλήματα συμπεριφοράς, επιθετικότητα, ακόμη και κατάθλιψη σε σχέση με τα παιδιά που δεν έτρωγαν ξύλο. Γι’ αυτό μην εκλογικεύετε ή μη μειώνετε την αξία της σωματικής βίας. Το «ήταν μόνο ένα χτύπημα στον ποπό και το χρειαζόταν» μπορεί να οδηγήσει κλιμακωτά και σε άλλες πράξεις «δικαιολογημένης» βίας.

πηγή: omorfa mystika

Σχετικά: 

Γιατί είσαι άνεργος μπαμπά;

Η κυρία στην τηλεόραση μιλάει για ποσοστά. 30% λέει για τους μεγάλους, 60%για τους μικρούς. 

Ανόητα μαθηματικά, πότε δεν τα χώνεψα. Εσύ όταν ήσουν μικρός δούλευες ήδη στο εργοστάσιο. Η φωτογραφία σου με την πορτοκαλί φόρμα φέγγει ακόμα στο κομοδίνο. Μαύρα μαλλιά, πρόσωπο γεμάτο θέληση. Και μετά την πορτοκαλί φόρμα η πράσινη και η προαγωγή. Χαμόγελα, γιορτή και ένα ακριβότερο δώρο που έχω ακόμα στο δωμάτιό μου. Τα λατρεύω τα στρατιωτάκια. Το ήξερες. Όλα πράσινα φόρμες όπως εσύ. Μέχρι τον περασμένη χειμώνα τη φορούσες με περηφάνια αυτή τη φόρμα και μας καλημέριζες από μακριά. Κι ας μην σε ακούγαμε μέσα στον ύπνο μας.

 
Ένα μεσημέρι γύρισες άκεφος και δεν έφαγες. 
Τα γεμιστά είπες σε πειράζουν. Είχα την εντύπωση ότι τα λάτρευες. Ξάπλωσες νωρίς και δεν έβαλες τη φόρμα για πλύσιμο. Εκείνο το απόγευμα δεν βγήκες ούτε από το δωμάτιο. Δύο, τρία τηλέφωνα, ένα τσιγάρο στο πίσω μπαλκόνι και μετά ύπνος. Πάλι ύπνος. Το επόμενο πρωί στην ίδια ώρα ήσουν στο πόδι. Σε είδα από το δωμάτιο. Χωρίς φόρμα, αλλά με τσιγάρο να πίνεις τον καφέ σου. Σαν μυστική συνωμοσία η κυρά Βαρβάρα κάθισε δίπλα σου, άναψε το δικό της και ψέλλισε πως θα τα «καταφέρετε κι έτσι».
...
Διαβάστε το υπόλοιπο στο: maga.gr
Copyright © maga.gr
Το βρήκαμε στο Pallini Press

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki