Tuesday 16 February 2021

Ένα παιδί ξαναφτιάχνει τον κόσμο.

 Μια ιστορία με ηθικό δίδαγμα για όλους

Ένας απασχολημένος μπαμπάς καθόταν μπροστά στον υπολογιστή του και δούλευε όπως έκανε καθημερινά. Το παιδί του ήρθε και κάθισε δίπλα του. Ο μπαμπάς, ενοχλημένος λίγο που είχε χάσει την συγκέντρωσή του, έδωσε στο γιο του μια σελίδα που έκοψε από ένα περιοδικό η οποία είχε πάνω της τον χάρτη του κόσμου. Την ίδια σελίδα την έκοψε σε ακόμα μικρότερα κομματάκια και τα έδωσε στο γιο του για να φτιάξει τον κόσμο όπως ήταν στην αρχική του μορφή ώστε να απασχοληθεί για αρκετή ώρα.
Ύστερα από 5-10 λεπτά το παιδί εμφανίζεται στον πατέρα του με την σελίδα ολόκληρη, έχοντας κολλήσει όλα τα κομμάτια που σχημάτιζαν την εικόνα του κόσμου.
Ο πατέρας είχε μείνει έκπληκτος… Μα πώς το έκανες αυτό;” τον ρώτησε με απορία. “Πώς γνώριζες την κάθε χώρα και την τοποθέτησες σωστά;”
“Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα ιδέα για τις χώρες”, απάντησε ο μικρός , απλά, παρατήρησα ενώ έκοβες την σελίδα, στην πίσω πλευρά της υπήρχε η εικόνα ενός ανθρώπου. Οπότε, το μόνο που έκανα ήταν να σχηματίσω τον άνθρωπο αυτόν και να κολλήσω τα κομμάτια του.”
 
Έτσι λοιπόν μπορούμε:
ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.
 
Και όλοι γνωρίζουμε καλά πως η αρχή της προσπάθειας αυτής είναι μόνο προς τα μέσα…
Ζούμε σε καιρούς δύσκολους, πολλά αλλάζουν και αναπροσαρμόζονται..
Εμείς είμαστε το παράδειγμα των όσων βλέπουν τα παιδιά αυτού του κόσμου. Ας βρούμε “τα κομμάτια μας”, ας τα κολλήσουμε από την αρχή και ο καθένας ξεχωριστά ας νιώσει καλά με τον εαυτό του πρώτα, μέχρι να βρούμε τον αυθεντικό, αληθινό, μοναδικό μας εαυτό.

childit.gr

Ντελίβερι στα χιόνια...

Viral έχει γίνει στα social media το βίντεο που δείχνει έναν εργαζόμενο σε delivery να κάνει πατινάζ με το μηχανάκι του στον δρόμο, στην προσπάθειά του να φτάσει και να παραδώσει παραγγελία φαγητού.
Ο μοτοσυκλετιστής-delivery διακινδυνεύει την σωματική του ακεραιότητα, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις πολλών χρηστών με σχόλια για εκείνους που κάτω απ' αυτές τις καιρικές συνθήκες αναγκάζουν ουσιαστικά τους εργαζόμενους στις ταχυμεταφορές φαγητού να μετακινηθούν.

«Ο ντελιβεράς της διπλανής πόρτας είναι το παιδί σου!»

Είναι εκείνα τα παιδιά που τρέχουν να σου φέρουν την παραγγελία σου,
που γίνονται αποδέκτες πολλές φορές του θυμού σου γιατί άργησαν να βρουν το σπίτι σου ή να έρθουν γρήγορα λόγω φόρτου εργασίας,
που πολλές φορές είναι χωρίς ασφάλιση,
που δεν σκέφτεται κανείς τα “κουσούρια” που θα τους αφήσει το κρύο και η βροχή. 
Το λιγότερο που έχεις να κάνεις είναι να τους χαρίσεις ένα χαμόγελο,  αν θέλεις και κανένα ΠΟΥΡΜΠΟΥΑΡ
αλλά ποτέ μην σκεφτείς να γίνεις ο ……… που δεν θα ήθελες να είχε στην εργασία του το παιδί σου !!!

trikkipress.gr

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki