Friday 26 February 2010

Γερμανοί διανοούμενοι και ελληνολάτρες κατά του Focus

focus6Οι οργισμένες αντιδράσεις που προκάλεσε το προκλητικό και ιδιαίτερα προσβλητικό για τους Έλληνες. εξώφυλλο της Γερμανικής επιθεώρησης Focus, συνεχίζονται τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γερμανία.
Σχολιαστές σε γερμανικά ΜΜΕ, διανοούμενοι και απλοί πολίτες χαρακτηρίζουν το άσεμνο κολάζ του περιοδικού με την Αφροδίτη της Μήλου άκομψο και τον τίτλο προσβλητικό.
Η σύνταξη του περιοδικού στο Μόναχο, κατακλύζεται από πλήθος επιστολών, διαμαρτυρίας από Έλληνες και Γερμανούς.
Χαρακτηριστική είναι η επιστολή του ελληνολάτρη Dr. Rüdiger Schneider Berrenberg, από τον Αγιόκαμπο Λάρισας, με αποδέκτη τη σύνταξη του Focus, την οποία παραθέτουμε σε μετάφραση αυτούσια.

Σύνταξη/ Focus
Μόναχο/Γερμανία
Αγιόκαμπος, 23.02.2010
Αφροδίτη της Μήλου

Κυρίες και Κύριοι,
Με το χθεσινό σας εξώφυλλο δεν προσφέρατε καμία καλή υπηρεσία ούτε στην Ελλάδα ούτε στην Ευρώπη (ίσως εκτός από την αύξηση του τιράζ  σας). Δίκαια οι Έλληνες είναι εξοργισμένοι για την άσεμνη δυσφήμηση της Αφροδίτης της Μήλου, διότι μ’ αυτόν τον τρόπο άδικα οι Έλληνες χτυπήθηκαν στο πιο ευαίσθητο σημείο τους. Οι Έλληνες εξακολουθούν να είναι ένας λαός με υψηλό πολιτισμό με ιδιαίτερο ανθρώπινο πρόσωπο, ακόμα και αν το αναιρεί το περιοδικό σας. Το φωτομοντάζ σας προκαλεί χαμηλά κουτσομπολίστικα ένστικτα και μπορεί να πλησιάσει την ανταρσία. Εκτός τούτου με το εξώφυλλο σας πετύχατε ένα αυτογκόλ, διότι το πασίγνωστο έργο τέχνης της Μήλου ανήκει στους βασικούς πυλώνες ολόκληρης της ευρωπαϊκής ταυτότητας.
Πραγματική τόλμη και γνώση των πραγμάτων θα μπορούσατε να αποδείξετε αν είχατε χρησιμοποιήσει την ελευθερία του τύπου και  της σάτιρας για να απεικονίσετε σε φωτομοντάζ τους κ.κ. Καραμανλή και Baroso με το μεσαίο δάκτυλο υψωμένο. Διότι αυτοί οι κύριοι είναι ex officio οι τελευταίοι υπεύθυνοι για την σημερινή ελληνική μιζέρια, όχι όμως οι Έλληνες.

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Dr. Schneider Berrenberg
( 98ης γενιάς υπερήφανος απόγονος του Μεγάλου Περικλή) 



www.kentri.gr

Ιταλία: Απίστευτη επίθεση σε παιδιά με σύνδρομο Down

Στην Ιταλία, έκλεισε ιστοσελίδα που είχε δημιουργηθεί από μέλη του Facebook, προτείνοντας να χρησιμοποιούνται ως στόχοι επιθέσεων τα παιδιά που πάσχουν από σύνδρομο Down, κατόπιν απόφασης της Ιταλίδας υπουργού Ισότητας, Μάρα Καρφάνια. 

Η ιστοσελίδα περιείχε φωτογραφία ενός μωρού με σύνδρομο Down το οποίο στο μέτωπο είχε γραμμένη τη λέξη «ηλίθιο». 
«Η Ιταλία δεν θα ανεχτεί κανένα περιστατικό διακρίσεων, κυρίως προς τα άτομα με ειδικές ανάγκες», επισήμανε η Καρφάνια στην ιταλική τηλεόραση και προειδοποίησε: «Αυτοί που είναι υπεύθυνοι γι' αυτήν την τρέλα, θα διωχθούν με βάση το νόμο».

Η αστυνομία προσπαθεί να εντοπίσει τους δημιουργούς της συγκεκριμένης ιστοσελίδας. Αν συλληφθούν, αντιμετωπίζουν μέχρι και 4 1/2 χρόνια φυλάκιση για υποκίνηση με στόχο το έγκλημα.

Η ιστοσελίδα προκάλεσε αντιδράσεις από πολιτικούς και οργανώσεις που μάχονται υπέρ των δικαιωμάτων των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Η Μανουέλα Κολόμπο, πρόεδρος της οργάνωσης υποστήριξης ατόμων που πάσχουν από σύνδρομο Down, Capirsi Down, καταδίκασε τους δημιουργούς της ιστοσελίδας: «Η άγνοια των ανθρώπων δεν έχει όρια». «Αυτοί που είναι υπεύθυνοι, θα πρέπει να γίνουν το παράδειγμα», πρότεινε ο υπουργός Γεωργίας, Λούκα Ζάια. «Και η βασική τιμωρία θα μπορούσε να είναι να τεθούν αυτοί οι άνθρωποι στην υπηρεσία των οικογενειών με παιδιά που πάσχουν από το σύνδρομο και των οποίων η αξιοπρέπεια έχει θιγεί».
Η οργή των Ιταλών κατά των βίαιων εκδηλώσεων με στόχο τα παιδιά με σύνδρομο Down, γίνεται σε μια στιγμή κατά την οποία 4 στελέχη του ιταλικού Google δικάζονται στο Μιλάνο, γιατί δεν κατάφεραν να προστατεύσουν έφηβο που πάσχει από το σύνδρομο και εμφανίστηκε σε βίντεο στην ιστοσελίδα το 2006. Στο βίντεο φαίνονταν 4 έφηβοι να λοιδορούν τον νεαρό ενώπιον άλλων.

Νεκρή 7χρονη από πείνα και ξυλοδαρμό από τη μητέρα της
A girl of seven was starved to death by her mother

Σοκ έχει προκαλέσει στην Αγγλία ο θάνατος μιας 7χρονης που η μητέρα της την άφηνε νηστική, τη στιγμή μάλιστα που το ψυγείο του σπιτιού τους ήταν γεμάτο τρόφιμα.

Khyra Ishaq was deliberately starved to death by her mother Angela Gordon despite a well-stocked family kitchen

Social services' betrayal let girl, 7, starve to death in modern Britain with a full fridge in the kitchen: Nine officials who could have saved Khyra  Read more:

This photo of a well-stocked fridge at Khyra's family home was shown to jurors as evidence that the child was deliberately starved to death
Όπως έγινε γνωστό από τα πορίσματα της έρευνας, σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail, ο θάνατος της άτυχης Khyra Ishaq προκλήθηκε τελικά από μόλυνση λόγω των χτυπημάτων που δεχόταν σε τακτά χρονικά διαστήματα από τη μητέρα της.
Το περιστατικό πάντως, του ξυλοδαρμού της 7χρονης, ήταν γνωστό στην κοινότητα και για αυτό είχαν γίνει επανειλημμένα επιθεωρήσεις στο σπίτι της οικογένειας από κοινωνικό λειτουργό και από την αστυνομία.
Όπως έγινε γνωστό η μητέρα της μικρής  πήρε απαλλαγή από το αδίκημα του φόνου καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι η κατηγορούμενη πάσχει από βαριάς μορφής κατάθλιψη με αποτέλεσμα να μην έχει πλήρη επίγνωση της κατάστασης στην οποία βρισκόταν η κόρη της.

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki