Thursday 29 May 2008

Διαπολιτισμικό φεστιβάλ «TOGETHER WE DANCE»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Διαπολιτισμικό φεστιβάλ
«TOGETHER WE DANCE»
BIOS, Κυριακή 1 Ιουνίου 2008, 17.30

Φεστιβάλ διαπολιτισμικού χαρακτήρα διοργανώνει το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (ΕΣΠ) με τη συνεργασία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
Το Διαπολιτισμικό Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει live των
dj AnnaMystic,
dj WhoAmI,
Fundracar,
Carpe Noctem Band,
MC Yinka and the Urbanix,
Afro Lab Orchestra,
Doel Cultural Organization.

Παράλληλα στην αίθουσα ταινιοθήκης του Bios θα προβληθούν τα ντοκιμαντέρ:
«Η τιμή της ζάχαρης», του Bill Haney (βραβείο Διεθνούς Αμνηστίας),
«Παράδεισος – τρία ταξίδια στον κόσμο μας», της Elina Hirvonen,
«Καντίρ – Ένας Αφγανός Οδυσσέας», της Αννέτας Παπαθανασίου,
«Αφγανιστάν, εκεί που ξέχασε ο Θεός», της Φιλιώς Κοντραφούρη και
«Μια ίση ευκαιρία», του Ben Summers (παραγωγή του UNHCR).

Στο χώρο του φεστιβάλ θα γίνει ψηφιακή προβολή των έργων του βραβευμένου φωτογράφου Βαγγέλη Γεώργα.

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Bios το ΕΣΠ θα πραγματοποιήσει ομάδες δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά δημοτικού με θέμα τη συνάντηση των λαών της Μεσογείου.


Χώρος: BIOS, Πειραιώς 84
Ημερομηνία: 1-6-2008
Ώρα έναρξης: 17.30
Είσοδος ελεύθερη

Βάλε τέλος στην παρενόχληση! - The nightmare


Το τηλεοπτικό σπότ της εκστρατείας Saferinternet.gr μας θυμίζει: 
Κρατάμε τη διασκέδαση αλλά και τον έλεγχο. 
Αν κάποιος σας παρενοχλεί στο Διαδίκτυο θυμηθείτε 
ότι μπορείτε να το καταγγείλετε ανώνυμα στη Safeline (www.safeline.gr).

The nightmare. Ο εφιάλτης


Δροσερό Cake (γλυκάκι) Πορτοκαλάδας, για μικρά και μεγάλα χαμομηλάκια 😄

Υλικά

  • 3 μπουκαλάκια πορτοκαλάδα χωρίς ανθρακικό
  • 3 φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια Γώτης
  • 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • Γάλα φρέσκο
  • Μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα αδειάζουμε τις 3 πορτοκαλάδες και το 1,5 φακελάκι άνθος αραβοσίτου.
  • Σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε το μείγμα της πορτοκαλάδας μέχρι να δέσει σαν κρέμα και να αρχίζει να πετάει φουσκάλες.
  • Κατεβάζουμε το μίγμα από την φωτιά και το αδειάζουμε σε μια φόρμα για κέικ.
  • Σε άλλη κατσαρόλα τοποθετούμε την αναλογία σε γάλα, που μας δίνουν οι οδηγίες του φακέλου άνθους αραβοσίτου για το υπόλοιπο 1,5 φακελάκι, προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα.
  • Κατεβάζουμε την κρέμα από την φωτιά και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο. Στην επιφάνεια της κρέμας πορτοκαλιού, στρώνουμε μια σειρά από μπισκότα καλύπτοντας την κρέμα και στην συνέχεια αδειάζουμε την κρέμα της Βανίλιας πάνω από τα μπισκότα.
  • Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες και ξεφορμάρουμε σε πιατέλα.
 .
Εναλλακτικά
Αντικαθιστούμε την κρέμα βανίλιας με κρέμα σοκολάτας.
Επίσης μπορούμε να αφαιρέσουμε την ζάχαρη.

ευχαριστούμε το we Blog

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki