Wednesday 30 December 2009

Dolls' hospital - Νοσοκομείο για... κούκλες:
Το Κουκλιατρείον!!!

Τα περισσότερα παιδιά αναπτύσσουν 
ισχυρούς συναισθηματικούς δεσμούς με τα αγαπημένα  τους παιχνίδια και δεν θέλουν να τα αποχωριστούν ακόμη και όταν αυτά χαλάσουν.

Το Κουκλιατρείον!!!


Στη Βραζιλία, ένας παλιός τεχνίτης γραφομηχανών και η οικογένεια του αποφάσισαν να δώσουν λύση στο πρόβλημα δημιουργώντας ένα εργαστήριο με την ονομασία «νοσοκομείο παιχνιδιών».

Πολλά από τα τμήματα του εργαστηρίου έχουν πάρει ονομασίες κλινικών. Μέσα στο νοσοκομείο παιχνιδιών υπάρχει το ακτινολογικό τμήμα, το τμήμα Επειγόντων περιστατικών, το αναρρωτήριο και η αίθουσα αναμονής.
Οι  ιδιόμορφοι «ασθενείς» εισάγονται στην «κλινική» και σε μερικές ώρες ή ημέρες παίρνουν εξιτήριο όντας απόλυτα υγιείς.

Το 80% των παιχνιδιών που επισκευάζονται είναι παλιές κούκλες που έχουν κληροδοτηθεί από γενιά σε γενιά, από μητέρα σε κόρη και έχουν ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για τους κατόχους τους.
Το νοσοκομείο παιχνιδιών επιδιορθώνει περίπου 200 κούκλες κάθε μήνα ενώ επίσης ευπρόσδεκτα είναι και τα αρκουδάκια και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια.
Το κόστος δεν ξεπερνά το 20% της αξίας κάθε παιχνιδιού.

Oι ΗΠΑ μεταφέρουν τον αντιτρομοκρατικό πόλεμο στην Υεμένη
Child labour in Yemen - Παιδική εργασία στην Υεμένη

Υεμένη: Γνωστή από την αρχαιότητα σαν Ευδαίμων Αραβία  ή Arabia Felix, η Υεμένη φαίνεται να έχει τυλιχτεί από μια μυστηριώδη λήθη στις μέρες μας, ελάχιστοι άνθρωποι έχουν ακούσει κάτι για τη χώρα αυτή, αρκετοί δεν γνωρίζουν ούτε σε ποια ήπειρο βρίσκεται. Οι ανήσυχοι ταξιδιώτες όμως, είναι πιθανό να έχουν ακούσει ότι στη Νοτιοδυτική άκρη της Αραβικής χερσονήσου υπάρχει μια ρομαντική χώρα, όπου η ζωή κυλά στους ίδιους ρυθμούς όπως την προ πετρελαίου εποχή, με πόλεις που διατηρούνται αναλλοίωτες εδώ και χιλιάδες χρόνια,  εντυπωσιακής μορφολογίας ερήμους και οάσεις, βουνά με βλάστηση που ξεπερνούν τα 3.000 μέτρα και παραλίες με κατάλευκη άμμο και γαλαζοπράσινα νερά. 


Oι ΗΠΑ μεταφέρουν τον αντιτρομοκρατικό πόλεμο στην Υεμένη

Παρότι οι στρατιώτες της πολεμούν ήδη σε δύο μέτωπα, η
Ουάσιγκτον άνοιξε χωρίς τυμπανοκρουσίες ένα τρίτο κατά της Αλ Κάιντα, στην Υεμένη αυτήν τη φορά. Πριν από ένα χρόνο, η CIA απέστειλε ομάδα πρακτόρων της με ειδίκευση στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας στη Σανάα, ενώ την ίδια ώρα, μέλη των επίλεκτων ειδικών δυνάμεων του αμερικανικού στρατού αναλάμβαναν την εκπαίδευση των δυνάμεων ασφαλείας της Υεμένης. 
Για την αποστολή αυτή, το Πεντάγωνο θα δαπανήσει πάνω από 70 εκατ. δολάρια τους ερχόμενους 18 μήνες, ενώ την ίδια στιγμή οι αμερικανικές διωκτικές υπηρεσίες προσπαθούν να διαπιστώσουν εάν ο συλληφθείς επίδοξος βομβιστής της πτήσης 253 εκπαιδεύθηκε πράγματι από την Αλ Κάιντα στην Υεμένη. Η Υεμένη υπήρξε παραδοσιακό καταφύγιο πολεμιστών του ιερού πολέμου, εν μέρει χάρη στη θερμή υποδοχή που εξασφάλισαν τη δεκαετία του 1980 οι μαχητές των μουτζαχεντίν κατά των Σοβιετικών στο Αφγανιστάν από την κυβέρνηση της χώρας. Η Αλ Κάιντα απέδειξε την ισχύ της στην Yεμένη, με την επίθεση εναντίον του αμερικανικού αντιτορπιλικού «Κόουλ» το 2000.
Τα τελευταία χρόνια, όμως, οι ηγέτες της Αλ Κάιντα κατέβαλαν σημαντικές προσπάθειες με στόχο τη δημιουργία βάσης στην Υεμένη, προσελκύοντας μαχητές από όλη την περιοχή και οργανώνοντας επιθέσεις εναντίον διπλωματικών κυρίως στόχων.
Ο Λευκός Οίκος επιθυμεί τώρα τη σύναψη στενότερων σχέσεων με την κυβέρνηση του προέδρου Αλι Αμπντουλάχ Σαλέχ, ώστε αυτός να συνεχίσει μόνος τον πόλεμο κατά της Αλ Κάιντα στην αραβική χερσόνησο. «Η Υεμένη κατέστη πλέον επίκεντρο του αντιτρομοκρατικού αγώνα», είπε τον Αύγουστο ο Τζο Λίμπερμαν, πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικής Ασφάλειας, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη χώρα. 
Οι ορεινές περιοχές της Υεμένης φημίζονται για την ανομία που επικρατεί σε αυτές, ενώ το χάος ενισχύθηκε τα τελευταία δύο χρόνια στη χώρα εξαιτίας της ένοπλης εξέγερσης στο Βορρά και το αυξανόμενο αποσχιστικό αίσθημα του Νότου. Στις 17 Δεκεμβρίου και την περασμένη Πέμπτη, όμως, η αεροπορία της Υεμένης πραγματοποίησε σειρά βομβαρδισμών σε περιοχές υπό τον έλεγχο της Αλ Κάιντα, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον 60 μαχητών του εχθρού.

Child labour in Yemen

Περίεργη εξαφάνιση της σορού νεογέννητου

Εμβρόντητο έμεινε ζευγάρι από τη Θεσσαλονίκη, όταν κατά τη διάρκεια εκταφής διαπίστωσε πως η σορός του νεογνού τους, το οποίο είχε πεθάνει τον περασμένο Απρίλιο, δεν υπήρχε πλέον στον τάφο του. 
Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, το κοριτσάκι είχε γεννηθεί πρόωρα, τον περασμένο Απρίλιο, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης... όμως, μετά από λίγες μέρες, εξέπνευσε. 
Από τη νεκροψία-νεκροτομή είχε προκύψει πως ο θάνατος του βρέφους επήλθε φυσιολογικά...

...Η ταφή έγινε στα κοιμητήρια Θέρμης αλλά οι γονείς δεν είχαν πειστεί για τα αίτια θανάτου του παιδιού τους και ζητούσαν επίμονα από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης να παραγγείλει την εκταφή της σορού του παιδιού τους. 
Τελικά, οι δικαστικές αρχές ενέκριναν το αίτημά τους και το ζευγάρι προχώρησε σήμερα στην εκταφή.   
Όπως διαπίστωσαν, όμως, το πτώμα του βρέφους δεν υπήρχε μέσα στον τάφο του, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να επέλθει ακόμη μεγαλύτερη αναστάτωση. 
Τώρα, η υπόθεση διερευνάται από την Ασφάλεια.

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki