Wednesday 8 February 2017

Τιμώρησαν το 5χρονο παιδί τους επειδή "έβρεξε" το κρεβάτι του και βρέθηκε νεκρό - Yanis, 5 ans, retrouvé mort

Συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη στη Γαλλία μετά τον εντοπισμό της σορού ενός αγοριού 5 ετών, που φέρεται να είχε τιμωρηθεί από την μητέρα και τον πατριό του γιατί «είχε βρέξει το κρεβάτι του», σε κανάλι την περιοχή Ερ-σιρ-λα-Λι και μόλις 200 μέτρα από το σπίτι του.
L'enfant est mort traumatisme crânien 
dû à des violences volontaires.
Yanis, 5 ans, retrouvé mort à Aire-sur-la-Lys : ce que l'on sait sur le drame

Ο μικρός Γιάνις, όπως ήταν το όνομα του αγοριού, πιστεύεται ότι πέθανε από ανακοπή.
Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ο 5χρονος είχε υποστεί ξυλοδαρμό από τον θετό του πατέρα, είχε σπασμένη μύτη και έφερε τραύμα στο κεφάλι, ενώ όταν βρέθηκε φορούσε μόνο το εσώρουχό του!
Δημοσίευμα της εφημερίδας La Voix du Nord αναφέρει ότι η 22χρονη μητέρα του και ο 30χρονος πατριός του συνελήφθησαν ως ύποπτοι για επίθεση και πρόκληση θανάτου εξ αμελείας. 
Το ζευγάρι ήταν παντρεμένο από το 2015 και δεν είχε άλλα παιδιά. 
Ο πατριός ήταν εκείνος που λέγεται ότι τηλεφώνησε στο πρώτων βοηθειών όταν το πτώμα του αγοριού βρέθηκε κοντά στο σπίτι της οικογένειας.
Εκπρόσωπος της Αστυνομίας δήλωσε στην εφημερίδα «Le Parisien» ότι «η έρευνα πρέπει να αποφανθεί εάν το παιδί πέθανε από το κρύο, αν ο θάνατός του ήταν αποτέλεσμα πτώσης ή αν πρόκειται για υπόθεση κακοποίησης».
Πάντως από την νεκροψία-νεκροτομή προέκυψε ότι το αγόρι πέθανε από «διάφορα τραύματα στο κεφάλι, που κάποια συνάδουν με πτώσεις και κάποια όχι».
Όπως δήλωσε γείτονας της οικογένειας στην εφημερίδα La Croix, «η μητέρα του αγοριού εγκαταστάθηκε στην περιοχή πριν από δύο με τρεις μήνες, ελάχιστα γνωρίζουμε για εκείνη και δεν ήταν πολύ ομιλητική».

pontos-news.gr
από την "Ιδεοπηγή"

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον ιό RSV


Ακόμα κι αν το όνομα «Αναπνευστικός Συγκυτιακός Ιός» δεν σας λέει τίποτα, είναι σημαντικό να μάθετε πώς να προστατεύσετε το μωρό σας από αυτή την πολύ διαδεδομένη «απειλή»!

RSV είναι τα αρχικά του «Respiratory Syncytial Virus» που στα Ελληνικά αποδίδεται ως «Αναπνευστικός Συγκυτιακός Ιός». Πρόκειται για έναν πολύ κοινό ιό, που εμφανίζεται σε όλο τον κόσμο κατά τους χειμερινούς μήνες. Στην Ελλάδα, η περίοδος που κυρίως επικρατεί και εμφανίζεται είναι από το Νοέμβριο μέχρι και τον Απρίλιο. Προσβάλλει βρέφη αλλά και ενήλικες. Μέχρι την ηλικία των 2-3 ετών, όλα σχεδόν τα παιδιά θα έχουν μολυνθεί από τον ιό.

Σε πολλά παιδιά και στους ενήλικες ο RSV προκαλεί συμπτώματα που μοιάζουν με το κοινό κρυολόγημα. Όμως, σε ορισμένες περιπτώσεις, η λοίμωξη μπορεί να είναι πιο σοβαρή, εκδηλώνεται ως πνευμονία ή βρογχιολίτιδα και χρειάζεται εισαγωγή στο νοσοκομείο για την αντιμετώπισή της.

Ποια είναι τα συμπτώματα
Τα συμπτώματα λοίμωξης από τον RSV, αρχικά μπορεί να μοιάζουν με αυτά του κοινού κρυολογήματος, και μπορεί να περιλαμβάνουν:

- Πυρετό
- Καταρροή
- Άλλα συμπτώματα που μοιάζουν με κρύωμα

Όμως, καθώς η λοίμωξη από τον RSV επεκτείνεται στους πνεύμονες, τα συμπτώματα ενδέχεται να επιδεινωθούν με:

- Βαθύτερο και πιο συχνό βήχα
- Δυσκολία στην αναπνοή, συριγμό (ήχο σφυρίγματος στην αναπνοή) και ταχύπνοια (γρήγορη αναπνοή)
- Κυάνωση (μπλε χείλη ή νύχια λόγω κακής οξυγόνωσης)
- Αφυδάτωση
- Δυσκολία του βρέφους να θηλάσει ή να τραφεί από το μπιμπερό

Ποια βρέφη κινδυνεύουν να αρρωστήσουν σοβαρά από τον RSV;

- Τα πρόωρα βρέφη, με ηλικία κύησης μικρότερης των 35 εβδομάδων, που είναι μικρότερα των 6 μηνών το Νοέμβριο που αρχίζει η περίοδος έξαρσης του ιού. Στα πρόωρα βρέφη δεν έχει προλάβει να ολοκληρωθεί η ανάπτυξη των πνευμόνων και το αναπνευστικό τους σύστημα είναι ανώριμο. Επίσης, δεν έχουν προλάβει να πάρουν όλα τα απαραίτητα αντισώματα από τη μητέρα τους.
- Βρέφη με Βρογχοπνευμονική Δυσπλασία που είναι μικρότερα των 2 ετών
- Βρέφη με Συγγενείς Καρδιοπάθειες
Πώς μεταδίδεται ο ιός RSV
Ο RSV είναι ένας κοινός ιός, πολύ συχνός σε χώρους που συγχρωτίζονται πολλά άτομα, όπως στους παιδικούς σταθμούς και γενικά μεταδίδεται εύκολα μέσω της επαφής, από άτομο σε άτομο (φιλί, χειραψία με ένα μολυσμένο άτομο) και μέσω των σταγονιδίων του βήχα και του φτερνίσματος. Επιπλέον, μπορεί να ζήσει για ώρες σε ένα πάγκο ή σε αντικείμενα όπως ένα χρησιμοποιημένο χαρτομάντιλο.
Tips για να μην κολλήσει το μωρό
Μερικά χρήσιμα μέτρα για να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού είναι:

- Πλένετε σχολαστικά τα χέρια σας με νερό και σαπούνι
- Χρησιμοποιείστε συχνά αλκοολούχο αντισηπτικό χεριών, ιδιαίτερα πριν την επαφή με το μωρό
- Εάν είστε κρυωμένος ή έχετε πυρετό, μην φιλάτε το μωρό
- Κρατήστε μακριά από το μωρό όλους όσους έχουν συμπτώματα κρυολογήματος ή πυρετό
- Αποφύγετε να είστε μαζί με το μωρό σας σε πολυσύχναστους κλειστούς χώρους
- Μην καπνίζετε στο σπίτι με το μωρό. Το κάπνισμα, ακόμη και σε εξωτερικό χώρο του σπιτιού είναι επιβλαβές.
Και να θυμάστε…
Ο RSV είναι ιδιαίτερα μεταδοτικός. 
Αν το μωρό σας αντιμετωπίζει αυξημένο κίνδυνο να αρρωστήσει σοβαρά από τον ιό (πρόωρο βρέφος ή με βρογχοπνευμονική δυσπλασία ή με συγγενή καρδιοπάθεια), απευθυνθείτε στον Παιδίατρό σας. 
Συζητήστε μαζί του τυχόν απορίες που έχετε για τον ιό καθώς και για την προφυλακτική αγωγή που υπάρχει και που μπορεί να χορηγηθεί στο μωρό σας κατά την περίοδο των χειμερινών μηνών, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος να αρρωστήσει.

mamamia

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki