Friday, 7 June 2019

"Man" By Steve Cutts - No one cares - Αυτή είναι η σχέση μας με το περιβάλλον 😞

Animation created in Flash and After Effects looking 
at mans relationship with the natural world.

Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

Jumbo: Ανακαλείται επικίνδυνο παιδικό προϊόν, σετ 3 μωβ μολυβιών με γόμα στο πάνω μέρος.

Για την ανάκληση επικίνδυνου παιδικού προϊόντος από τα καταστήματα Jumbo ενημερώνει η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας για τα µη ασφαλή προϊόντα του Συστήματος Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών (RAPEX).
Ειδικότερα, πρόκειται για σετ 3 μωβ μολυβιών με γόμα στο πάνω μέρος. 
Οι γόμες φέρουν την εικόνα μιας πριγκίπισσας, ενός στέμματος ή ενός μονόκερου. 
Το σετ διατίθεται σε διάφανη, πλαστική σακούλα, που κλείνει με χάρτινη ετικέτα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το πλαστικό περίβλημα των μολυβιών περιέχει δι (2-αιθυλεξυλ) φθαλικό εστέρα (DEHP). Αυτός ο φθαλικός εστέρας μπορεί να βλάψει την υγεία των παιδιών, προκαλώντας πιθανή βλάβη του αναπαραγωγικού συστήματος. 

Το προϊόν δεν συμμορφώνεται με τον Κανονισμό REACH.

Υποχρεωτικά μέτρα (Προς τον εισαγωγέα): 
Απαγόρευση διάθεσης του προϊόντος στην αγορά και άλλα συνοδευτικά μέτρα μετά από εντολή του Γενικού Χημείου του Κράτους 
Απόσυρση του προϊόντος από την αγορά μετά από εντολή του Γενικού Χημείου του Κράτους.

nooz.gr
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

Ιστορικά: Ο πιο Διάσημος Τσαρλατάνος της Αρχαιότητας.

Ίδρυσε μαντείο στη Μικρασία και έδινε χρησμούς μέσα από το στόμα ενός φιδιού. 
Πώς εξαπατούσε τους πιστούς και απέκτησε τεράστια φήμη σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο...
Σύμφωνα με τον Λουκιανό μεταξύ 150 και 170 μ.Χ. ένας τσαρλατάνος και απατεώνας που ονομαζόταν Αλέξανδρος ίδρυσε στη Μικρά Ασία μια ασυνήθιστα πετυχημένη σέκτα.
 
Ο άνδρας αυτός είχε περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του άστατα σε διάφορες πόλεις και αποφάσισε τελικά να εγκατασταθεί στη Χαλκηδόνα, επειδή λεγόταν ότι οι άνθρωποι εκεί ήταν ιδιαίτερα χοντροκέφαλοι. 
Πρώτα κατασκεύασε μια ορειχάλκινη (μπρούτζινη) πλάκα πάνω στην οποία μια επιγραφή διακήρυσσε ότι πολύ σύντομα θα επέστρεφε ο θεός της ιατρικής Ασκληπιός
Έθαψε κρυφά την πλάκα, υποκρίθηκε στη συνέχεια ότι την ανακάλυψε κατόπιν θεϊκής υπόδειξης και κατόρθωσε έτσι να πείσει τους ντόπιους να χτίσουν ένα ναό στο θεό. 
Στη συνέχεια έπιασε ένα φίδι, το ζώο της Ιατρικής και το έβαλε μέσα σε ένα άδειο αβγό χήνας. 
Την επόμενη μέρα άρχισε να μιλά ξένες γλώσσες. Κατάφερε να παρασύρει ένα μεγάλο πλήθος ανθρώπων στο εργοτάξιο του ναού όπου, τελείως συμπτωματικά υποτίθεται, βρήκε το αβγό. Εκστασιασμένη η λαοσύναξη παρακολούθησε το φίδι να γεννιέται μέσα στα χέρια του. 
Με την απάτη αυτή ο Αλέξανδρος κέρδισε αναρίθμητους οπαδούς. Στη συνέχεια κατασκεύασε από σχοινί και φελλό ένα τεχνητό φίδι με ανθρώπινο κεφάλι το οποίο επιδείκνυε όποτε υποδεχόταν επισκέπτες στη σκοτεινή αίθουσα του ναού. 
Έτσι ο Αλέξανδρος ανέδειξε τον εαυτό του σε ανώτατο ιερέα της λατρείας του άγιου φιδιού που έγινε γνωστό με το όνομα Γλύκων
Ο κόσμος μπορούσε επίσης να θέτει ερωτήματα στο «μαντείο» γραμμένα σε σφραγισμένα ρολά παπύρων. 
Ο Αλέξανδρος άνοιγε τη σφραγίδα με μια πυρωμένη βελόνα και μετά έδινε απαντήσεις στους πιστούς αφήνοντας τους κατάπληκτους. Σύντομα ο εφευρετικός Αλέξανδρος δάνεισε στο φίδι και φωνή. 
Με κλωστές και αλογότριχα ο Αλέξανδρος κουνούσε το στόμα του φιδιού, που έμοιαζε σαν να μιλάει. Από το διπλανό δωμάτιο μιλούσε μια συνεργός του απατεώνα μέσα σε ένα μακρύ σωλήνα που είχε κατασκευαστεί από λαρύγγια γερανών και κατέληγε σε φάρυγγα φιδιού. 
Σύντομα η είδηση για το μαντείο έφτασε στη Ρώμη και όλο και περισσότεροι άνθρωποι συνέρρεαν εκεί. 
Ο Λουκιανός που μεταφέρει την ιστορία, παρέμεινε δύσπιστος και έθεσε στο μαντείο μια μεγάλη σειρά από ερωτήσεις για να το δοκιμάσει. 
Το μόνο που κατάφερε να εισπράξει όμως ήταν η οργή του λαού. 
Όταν τελικά πέθανε ο Αλέξανδρος, φαίνεται ότι ορισμένοι μυημένοι κατόρθωσαν να συνεχίσουν την απάτη. Νομίσματα και επιγραφές της εποχής αποδεικνύουν πόσο διάσημος ήταν ο Γλύκων. 
Χωρίς την περιγραφή του Λουκιανού δεν θα γνωρίζαμε σήμερα πως λειτουργούσε το κόλπο της εξαπάτησης....

ΠΗΓΗ: Τα ρεκόρ της αρχαιότητας, Αlian Klynne & Cecilia Klynne, εκδόσεις Κλειδάριθμος...

mixanitouxronou
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

Η νέα "τάση" στα social media με την ηλεκτρική σκούπα
και ο μοιραίος κίνδυνος - Bin Bag Vacuum Challenge – Dangerous New Trend Your Kids Shouldn’t Try

Η «άδηλος αναπνοή»
Το δέρμα μας, σαν ένας ζωντανός και πολύπλοκος ιστός, αναπνέει κι έχει ανάγκη από οξυγόνο
Βρίσκεται δε, σε πλεονεκτική θέση έναντι των υπολοίπων ιστών του οργανισμού μας, διότι έχει στην διάθεση του δύο πηγές οξυγόνου. 
Η μια πηγή είναι το αίμα και η άλλη ο αέρας.
Κάτω από το δέρμα μας υπάρχει ένα πυκνό πλέγμα αιμοφόρων αγγείων, το οποίο του φέρνει θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο.
Από το εξωτερικό περιβάλλον, το δέρμα μας παίρνει οξυγόνο απ’ όλη του την έκταση, που υπολογίζεται περίπου δύο τετραγωνικά μέτρα. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται «άδηλος αναπνοή». Είναι μια σημαντική λειτουργία για ολόκληρο τον οργανισμό.
............
περισσότερα εδώ
---------------
Η νέα "τάση" στα social media με την ηλεκτρική σκούπα 
και τη σακούλα σκουπιδιών
Δεν είναι πια σπάνιο κάποιος να κάνει κάτι μάλλον χαζό- ενίοτε και επικίνδυνο και απειλητικό για τη ζωή- κι αυτό να γίνεται «τάση» (ανοησία) στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να αντιγράφεται από πλήθος άλλων χρηστών.
Bin Bag Vacuum Challenge – Dangerous New Trend Your Kids Shouldn’t Try
Μια τέτοια νέα τάση περιλαμβάνει τώρα τη χρήση σακούλας σκουπιδιών και ηλεκτρική σκούπα, αν και πολλοί προειδοποιούν πως μπορεί να έχει μοιραία αποτελέσματα.
Βίντεο με την περίφημη «πρόκληση της ηλεκτρικής σκούπας» (Vacuum Challenge ή Trash Bag Challenge) δείχνουν διάφορους χρήστες των social media να μπαίνουν μέσα σε σακούλα σκουπιδιών και κάποιος άλλος να ρουφά τον αέρα με την ηλεκτρική σκούπα σε τέτοιο βαθμό που η σακούλα γίνεται σαν αυτοκόλλητη και αυτός που βρίσκεται μέσα της πέφτει.

Οι ειδικοί, όπως γράφει η New York Post, προειδοποιούν πως η «δοκιμασία» αυτή μπορεί να προκαλέσει υποξία, έλλειψη του οξυγόνου στον εγκέφαλο.

Το εθνικό ινστιτούτο Νευρολογικών Διαταραχών και Εγκεφαλικού προειδοποιεί πως «τα εγκεφαλικά κύτταρα είναι πολύ ευαίσθητα στη στέρηση οξυγόνου και μπορεί να αρχίσει η θνησιμότητά τους ακόμα και πέντε λεπτά μετά τη διακοπή της παροχής οξυγόνου.

Όσοι δε επιχειρούν μόνοι τους αυτή τη «δοκιμασία» αντιμετωπίζουν ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο καθώς όσο σφίγγει η σακούλα τόσο πιο δύσκολο γίνεται να κινηθούν.

madata
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki