Sunday 27 December 2015

Kathleen Peacock-Lucas Barnes: τα κτήνη που έβαλαν το φορητό καλοριφέρ δίπλα στην κούνια και έκλεισαν την πόρτα

Missouri Boy, 2, Dies After Parents Leave Him Alone in Room With Heater on for 38 Hours

Μία εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα οι γονείς του, Kathleen Peacock καιLucas Barnes, άφησαν μία θερμάστρα δίπλα από την κούνια του γιου τους…
Για πάνω από μιάμιση μέρα, η μητέρα λέει στην αστυνομία πως άκουγε το κλάμα του γιου της και ήξερε πως έπρεπε να το κοιτάξει, αλλά ποτέ δεν το έκανε.
Στις 20 Δεκεμβρίου, το σώμα του Braydon βρέθηκε άψυχο στην κούνια του.

Αναφορές λένε πως η θερμάστρα δεν είχε θερμοστάτη και έτσι ποτέ δεν έσβησε. Η αιτία θανάτου του μικρού Braydon ήταν υπερθερμία.
Η υπερθερμία είναι η αδυναμία του σώματος να διαχειριστεί την θερμότητα που εισέρχεται στο σώμα από το περιβάλλον. Ειδικοί λένε πως το μωρό θα ένιωθε πολύ άσχημα και θα είχε αδυναμία να αναπνεύσει πριν πεθάνει.
Μετά από έρευνες, η αστυνομία ανακήρυξε το σπίτι ακατοίκητο λόγω των άσχημων συνθηκών υγιεινής. Η αστυνομία λέει πως το ζευγάρι ομολόγησε ότι έκανε χρήση μεθαμφεταμίνης πρόσφατα και ότι την παρασκεύαζε στο σπίτι τους δύο εβδομάδες πριν πεθάνει ο γιος τους.
Και οι δύο γονείς αντιμετωπίζουν κατηγορίες παιδοκτονίας από αμέλεια και παρασκευής ναρκωτικών ουσιών. Αυτό που έγινε στον μικρό Braydon θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί και θα πρέπει να μας θυμίζει πόσο προσεκτικοί πρέπει να είναι οι γονείς απέναντι στα παιδιά τους.


babyradio

Πώς να μεγαλώσετε ένα ευγενικό παιδάκι παίζοντας μαζί του

Τα παιδιά μαθαίνουν καλύτερα από τις πράξεις παρά από τα λόγια. Ανεξάρτητα, λοιπόν, από το πόσες φορές θα θυμίσετε στο παιδί να πει «συγνώμη» κάθε φορά που π.χ. ρεύεται, δύσκολα θα μάθει να το λέει αν δεν κάνετε και εσείς το ίδιο. 
Το παιχνίδι και οι διασκεδαστικές δραστηριότητες αποτελούν, μάλιστα, το καλύτερο μέσο για να «περάσετε» στο παιδί το μήνυμα των καλών τρόπων

Δείτε παρακάτω πώς ακριβώς θα το πετύχετε:

Παίξτε «εστιατόριο»

Καλέστε όλες τις κούκλες ή τα ζωάκια του παιδιού στο τραπέζι για φαγητό, δείξτε στο παιδί πώς στρώνουμε τραπέζι, πώς καθόμαστε σωστά στο τραπέζι, πώς παραγγέλνουμε ευγενικά και πώς συμπεριφερόμαστε την ώρα του φαγητού. 
Αν δεν έχετε κουζινικά παιχνίδια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα κανονικά σας κουζινικά, ενώ μπορείτε και να πραγματοποιήσετε το παιχνίδι κατά την πραγματική ώρα του φαγητού, ζητώντας από τα παιδιά να υποδυθούν ότι βρίσκονται σε εστιατόριο.

Διαβάστε βιβλία
Πολύ συχνά τα βιβλία έχουν τη δύναμη να περνούν στα παιδιά τα σημαντικότερα μηνύματα για τη ζωή. Αρκεί να τα επιλέγετε σύμφωνα με την ηλικία τους και να πρωταγωνιστούν σε αυτά χαρακτήρες που είναι συμπαθείς στα παιδιά. 

..................
Παιχνίδια ρόλων
Ο συνηθέστερος λόγος που τα παιδιά συμπεριφέρονται περίεργα μπροστά σε ενήλικες, π.χ. δε μιλούν όταν τους απευθύνουν χαιρετισμό ή τα ρωτούν το όνομά τους, είναι η ντροπή. Ο καλύτερος τρόπος για να τα εξοικειώσετε με τέτοιες συναντήσεις είναι να δοκιμάσετε μερικά παιχνίδια ρόλων

Πριν ξεκινήσετε, εξηγήστε στα παιδιά τι ακριβώς θα παίξετε «π.χ. το μαγαζί με ρούχα». Πείτε στο παιδί ότι εσείς θα είστε η πωλήτρια και εκείνο ο πελάτης. Το δωμάτιό του μπορεί να είναι το μαγαζί. Έτσι, όταν το παιχνίδι ξεκινήσει, με κάθε ευκαιρία δείχνετε πώς να είναι ευγενικό. 
Για παράδειγμα, όταν μπει στο «μαγαζί» πείτε «Καλημέρα σας!» και περιμένετε την αντίδρασή του. Όταν θα έρθει η ώρα να «πληρώσει» πείτε «είναι 10 ευρώ, παρακαλώ» και αφού «πληρώσει» πείτε «ευχαριστώ πολύ!». 
Παρατηρήστε τη συμπεριφορά του παιδιού και με κάθε ευκαιρία εξηγείτε τι πρέπει να λέει σε κάθε περίσταση και γιατί.
Σημασία έχει, όποιο σενάριο κι αν επιλέξετε για το «παιχνίδι ρόλων σας» να ανταποκρίνεται στην ηλικία του παιδιού και να είναι απλό, για να περνά ξεκάθαρα το μήνυμα, π.χ. πείτε απλά «ευχαριστώ πολύ» για να είναι εύκολο για το παιδί να ανταποκριθεί με ένα «παρακαλώ».


«Ευχαριστώ» ή «Συγνώμη» με μία ζωγραφιά
Μία ζωγραφιά μπορεί να αποτελέσει εξαιρετική ευκαιρία να μάθει το παιδί καλούς τρόπους. Αν το παιδί σας πρέπει να ευχαριστήσει κάποιον για δώρο που του έκανε, π.χ. την γιαγιά και τον παππού, ή να ζητήσει συγνώμη από κάποιον που στεναχώρησε, π.χ. από τη δασκάλα, επειδή της μίλησε απότομα, καλέστε το να το «πει» με μία ζωγραφιά.
Αν είναι αρκετά μεγάλο, ώστε να μπορεί να ζωγραφίσει και να γράψει, βρείτε μαζί το θέμα της ζωγραφιάς και βοηθήστε το να γράψει την επιθυμητή λέξη. Αν είναι παιδί προσχολικής ηλικίας, ζητήστε του να κάνει ό,τι ζωγραφιά θέλει και κρατήστε το χεράκι του για να γράψετε μαζί τη λέξη!


Το επιτραπέζιο των «καλών τρόπων»
Πάρτε ένα κομμάτι χαρτόνι και σχεδιάστε περιμετρικά τετράγωνα, φροντίστε ένα από αυτά να αποτελεί την αρχή και ένα άλλο το τέλος της διαδρομής, στο οποίο θα φτάσει ο νικητής. 

Θα χρειαστείτε ακόμα πιόνια, τόσα όσα οι παίκτες, και ένα ζάρι. 
Σε κάποια από τα τετράγωνα γράψτε από ένα παράδειγμα καλών ή κακών τρόπων, π.χ. «χτυπά το τηλέφωνο», «ουπς! Ρέψιμο!», «κάποιος μας ανοίγει την πόρτα», «πάτησες κατά λάθος τον διπλανό σου στο λεωφορείο» κ.ο.κ. 
Κάθε φορά που ο παίκτης θα «πέφτει» σε ένα τέτοιο τετράγωνο θα πρέπει να απαντά με τον ανάλογο καλό τρόπο –αν ο παίκτης-παιδί απαντήσει με «κακό» τρόπο ή δεν απαντήσει, δεν θα προχωρά στα τετράγωνα. 
Αν το παιδί δεν ξέρει πώς να απαντήσει σε ορισμένα περιστατικά, το παιχνίδι αυτό είναι μια καλή ευκαιρία να μάθει.
Όσο για το έπαθλο; Ένα χωνάκι παγωτό, παρακαλώ!


mama365

Ο Άγιος Στέφανος, ο Πρωτομάρτυρας - Χρόνια Πολλά Στέφανε και Στεφανία!!

Θυσιάστηκε γι αυτό που Πίστευε, αν και μπορούσε να το αποφύγει.
Είναι πράξη μεγαλειώδης και μοναδική.

Θυσιάζεται, όταν μόνο ο Χριστός έχει προηγηθεί με τη θυσία του
Ήταν ένας από τους πιο διακεκριμένους μεταξύ των επτά διακόνων, που εξέλεξαν οι πρώτοι χριστιανοί για να επιστατούν στις κοινές τράπεζες των αδελφών, ώστε να μη γίνονται λάθη. 

περισσότερα στην πηγή...

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki