Saturday, 20 May 2017

Αρνήθηκε να εγκαταλείψει το «χαμηλής νοημοσύνης»
παιδί της και σήμερα είναι φοιτητής στο Χάρβαρντ

Κίνα
Η Ζου Χονγκουάν έφερε τον μοναχογιό της στον κόσμο, το 1988. Οι επιπλοκές κατά τη διάρκεια του τοκετού, άφησαν το μωρό με εγκεφαλική παράλυση.
Οι γιατροί της επαρχίας Χουμπέι, την προέτρεψαν να δώσει το βρέφος. Την ίδια άποψη είχε και ο σύζυγός της που θεωρούσε πως η κατάστασή του θα τον οδηγούσε σε μια άθλια, σκληρή ζωή. 
Η μητέρα απέρριψε τους ισχυρισμούς, χώρισε τον πατέρα του παιδιού και έβαλε στόχο ζωής να υποστηρίξει το παιδί της.
Έκανε τουλάχιστον 3 δουλειές ταυτόχρονα για να υποστηρίξει την οικογένειά της. Επιπλέον, έπαιζε παιχνίδια που ενισχύουν τις εγκεφαλικές λειτουργίες ώστε να τονώσει τις αισθήσεις και την νοημοσύνη του γιου της.
Τον δίδαξε ακόμη και πώς να χρησιμοποιεί τα ξυλάκια του φαγητού, ενώ τα άκαμπτα χέρια του δεν μπορούσαν να τα πιάσουν. 
Η μητέρα αναφέρει: 
«Δεν ήθελα να νιώθει ντροπή για τα σωματικά του προβλήματα. Επειδή είχε κατώτερες ικανότητες σε πολλούς τομείς, ήμουν πολύ αυστηρή για να δουλέψει σκληρά και να καλύψει τα κενά και τις δυσκολίες που είχε.»
29 χρόνια αργότερα, ο Ντινγκ Ντινγκ είναι πτυχιούχος του Πανεπιστημίου του Πεκίνου, στις περιβαλλοντικές επιστήμες και τη μηχανική. Πρόσφατα, ξεκίνησε σπουδές Νομικής στο Χάρβαρντ.
Η δυνατή μητέρα πρέπει να είναι απίστευτα περήφανη για τον γιο της και όσα κατάφεραν. 
Σίγουρα όμως και ο Ντινγκ Ντινγκ είναι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής της.
typos
South China Morning Post

«Μήνυμα ζωής»: Το τραγούδι των Κωφών-Βαρηκόων παιδιών στη νοηματική γλώσσα

Ο τραγουδοποιός Γιώργος Παράμερος είχε την ιδέα να ερμηνεύσει ένα τραγούδι παρέα με τα παιδιά του δημοτικού σχολείου Κωφών-Βαρηκόων.
Έτσι δημιουργήθηκε το συγκινητικό «Μήνυμα ζωής», όπως λέγεται το κομμάτι, που ραγίζει καρδιές με τα μηνύματα και την αισθαντικότητά του.
Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών – Βαρηκόων της Πάτρας και έγινε τραγούδι στη νοηματική και την ομιλούμενη γλώσσα, χάρη σε μία συνέργεια με το 26ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας.
Η ιδέα, οι στίχοι και η μουσική ανήκουν στον Γιώργο Παράμερο.
Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών – Βαρηκόων είναι ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Κοινωνικών Φορέων «ΠΥΛΩΝΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ», η οποία ιδρύθηκε από τη ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. το 2010. 

Το τραγούδι έκανε «πρεμιέρα» το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014, στο κάστρο Αντιρρίου, ανοίγοντας τη μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης με τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης». 
Η συναυλία αυτή διοργανώθηκε για την ενίσχυση δύο άλλων φορέων – μελών των «Πυλώνων» («ΑΛΚΥΟΝΗ» Ναυπάκτου & «ΙΡΙΣ» Ρίου) και αποτέλεσε την κεντρική εκδήλωση της δεκαετηρίδας της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης». 
Από τότε το «Μήνυμα ζωής» έγινε επίσημα το τραγούδι των δέκα χρόνων της εθνικής μας Γέφυρας.

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki