Sunday 28 July 2019

Εκλιπαρεί γονατιστή με το παιδί στην αγκαλιά…

Μια μητέρα, η Λάντι Πάερεζ, γονατισμένη, κρατώντας σφιχτά το χέρι του εξάχρονου γιού της, ικετεύει με δάκρυα στα μάτια, να της επιτρέψουν να περάσει τα σύνορα του Μεξικού με τις ΗΠΑ για μια …«καλύτερη τύχη».
Έχει διανύσει περισσότερα από 2.400 χιλιόμετρα από την πατρίδα της, την Γουατεμάλα. 
Έχει πληρώσει πολλά χρήματα σε κάθε λογής δουλεμπόρους για να φτάσει μέχρι εκεί… 
Πλέον βρίσκεται απέναντι στην ειδική φρουρά που έχει τοποθετηθεί από τους Μεξικανούς στα σύνορα για να αποτρέπουν τους μετανάστες να περνούν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το τελευταίο …«εμπόδιο». 
Επί εννέα ολόκληρα λεπτά, παρακαλεί, κλαίει προσπαθεί να πείσει τους ειδικούς φρουρούς. Αυτοί αμετάπειστοι εκτελούν εντολές… 
Την ακολουθούν σε κάθε βήμα. Ο φόβος «ανακατεύεται» με τον πόνο και την ελπίδα… 
Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια χάνεται. Η άλλη πλευρά των συνόρων είναι η μοναδική «όαση»….
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, όταν κάποια στιγμή οι φρoυροί κοίταξαν προς μια άλλη κατεύθυνση, η μητέρα έτρεξε με το παιδί της και πέρασαν στην άλλη μεριά, εκεί όπου την συνέλαβαν οι αμερικανικές Αρχές και τώρα αυτό που ελπίζει είναι να πείσει τους αρμόδιους που θα εξετάσουν την αίτηση της για την χορήγηση ασύλου από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι εικόνες σφίγγουν το στομάχι. 

Διαδραματίζονται σε μια περίοδο που ο Τραμπ ετοιμάζεται να επεκτείνει το τείχος του αίσχους ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Μεξικό. 
Αποτυπώνουν το δράμα χιλιάδων ανθρώπων που παλεύουν με «θεούς και δαίμονες» για να γλυτώσουν από τη φτώχεια και την ανέχεια. 
Στην άλλη μεριά των συνόρων, στις ΗΠΑ, η άγρια εκμετάλλευση θα συνεχιστεί, οι μετανάστες είναι πολίτες δεύτερης και τρίτης κατηγορίας, αλλά η ελπίδα για τα μια καλύτερη ζωή των παιδιών πάντα θα υπάρχει. Ακόμα και αν δεν πραγματοποιηθεί ποτέ…

imerodromos

Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

«Άσε το κινητό, έλα να τρέξουμε!»

Το νέο εκπληκτικό βίντεο του Ημιμαραθωνίου Κρήτης

Συγκινεί το νέο βίντεο που δημοσίευσε η διοργάνωση του Ημιμαραθωνίου Κρήτης, ο οποίος πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 6 Οκτωβρίου.
Στο βίντεο εμφανίζεται ένας πιτσιρικάς που θέλει να παίξει μπάλα, αλλά κανείς δεν ανταποκρίνεται στο κάλεσμά του, καθώς όλοι έχουν «πέσει» με τα μούτρα στα κινητά και στις οθόνες.
Έτσι, κατά την αναζήτησή του, βρίσκει ένα άλλο παιδί που δεν το έχει απορροφήσει κάποια οθόνη, αλλά διαβάζει με τη μέθοδο Μπράιγ. Τα δύο παιδιά πιάνουν τα χέρια τους και το παιχνίδι και η περιπέτεια ξεκινά!
Δείτε το βίντεο του Ημιμαραθωνίου Κρήτης που συγκινεί:
otavoice.gr
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

Οι γιαγιάδες του Campoli βγάζουν τη γλώσσα τους στον Σαλβίνι

Η Nicolina, η Vicenza και η Maria γίνονται για λίγο οι γιαγιάδες αυτών των παιδιών δίνοντάς τους την τρυφερότητα που κάθε γιαγιά τρέφει για το εγγόνι της.
Η αγκαλιά είναι ο πιο παλιός τρόπος έκφρασης του ανθρώπου. Δεν έχει σημασία σε ποιον απευθύνεται, είναι μια παγκόσμια γλώσσα που μπορεί και ενώνει το Campoli del Monte Taburnio της επαρχίας Benevento της Ιταλίας με οποιοδήποτε από τα κράτη της υποσαχάριας Αφρικής.

Αυτό μας δείχνει μια φωτογραφία που αναρτήθηκε στην facebook-ική ομάδα του Campoli, «Sei di Campoli se…». Στη φωτογραφία απεικονίζονται τρεις ηλικιωμένες γυναίκες που κρατούν στις αγκαλιές τους τρία προσφυγόπουλα από το κοντινό κεντρο υποδοχής της περιοχής.

Η Nicolina, η Vicenza και η Maria γίνονται για λίγο οι γιαγιάδες αυτών των παιδιών δίνοντάς τους την τρυφερότητα που κάθε γιαγιά τρέφει για το εγγόνι της.

Η φωτογραφία έχει γίνει viral στην Ιταλία. Χιλιάδες χρήστες των κοινωνικών δικτύων την έχουν αναπαράγει ενώ έγινε και θέμα για τα μεγάλα εθνικά ΜΜΕ της χώρας. Φυσικά, δεν ξέφυγε από την αρνητική κριτική των μισαλλόδοξων, αλλά η πλειοψηφία χαιρέτισε τη στοργή των τριών γιαγιάδων του Campoli.

Οι τρεις γυναίκες έγιναν εν αγνοία τους σύμβολο της ανθρωπιάς, σύμβολο κατά του ρατσισμού που επικρατεί στα κοινωνικά δίκτυα της Ιταλίας απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που φτάνουν στη χώρα και φιλοξενούνται στα κέντρα υποδοχής.

Η Nicolina, η Vicenza και η Maria έκαναν απλά το αυτονόητο: όταν ένα μεγαλύτερο ανθρώπινο ον βλέπει ένα μικρότερο αυθόρμητα και φυσικά το παίρνει αγκαλιά.

Πηγή: 3pointmagazine
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι
Η γιαγιά Μαρίτσα που αποκατέστησε την τάξη του κόσμου

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki