Η εξωτική μυρωδιά της μπανάνας είναι αξεπέραστη και η συμβολή της στα διάφορα γλυκά, πολύτιμη! Η μπανάνα διαθέτει τη μισή αλφάβητο σε βιταμίνες και έχει φυσική γλύκα, συνεπώς μειώνουμε την χρησιμοποιούμενη ποσότητα ζάχαρης στις διάφορες συνταγές! Έχουμε πολλές φορές δοκιμάσει κέϊκ μπανάνας, οπότε το βρήκα πολύ ενδιαφέρον αυτή τη φορά να φτιάξουμε cookies με μπανάνα, έτσι για αλλαγή! Και νηστίσιμα παρακαλώ! Φάτε τα χωρίς τύψεις όλες τις ώρες!
Υλικά για 30 περίπου μπισκότα:
1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κούπα Βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
1 ποτήρι χυμό μπανάνας αραιωμένο με νερό (μπορείτε να πολτοποιήσετε φρέσκες μπανάνες και να τις αραιώσετε με νερό ή να χρησιμοποιήσετε έτοιμο χυμό του εμπορίου χωρίς το νερό)
1 κούπα καστανή ζάχαρη
1 κουτ. γλ. μαγειρική σόδα
1/2 κουτ. γλ. αλάτι
1 βανίλια
1 σακουλάκι ψηφίδες μαύρης σοκολάτας ή πολύ μικρά κομματάκια κουβερτούρας
Εκτέλεση:
-
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι, τη βανίλια και τη σόδα.
-
Με ένα μίξερ χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνει ένα λείο, αφράτο μείγμα. Χαμηλώνουμε αρκετά την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε σιγά σιγά τον χυμό μπανάνας, ανακατεύοντας συνεχώς.
-
Ρίχνουμε σιγά-σιγά μέσα στο μείγμα με το βούτυρο, το αλεύρι κοσκινισμένο με τα παραπάνω υλικά και ανακατεύουμε ελαφρά, μέχρι να γίνει ένα λείο και μαλακό μείγμα που δεν θα κολλάει στα χέρια και θα μπορεί να ζυμώνεται.
-
Ρίχνουμε στο τέλος τις ψηφίδες σοκολάτας και ανακατεύουμε ελαφρά, ώστε να πάνε παντού.
-
Σχηματίζουμε τα cookies στο μέγεθος της αρεσκείας μας και τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, με απόσταση μεταξύ τους, γιατί θα φουσκώσουν! Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή περίπου ώρα. Δεν πρέπει να ξεροψηθούν.
EXTRAS: Μπορείτε, αντί για ψηφίδες σοκολάτας, να βάλετε κακάο μέσα στο μίγμα με το αλεύρι. Θα είναι πιο εύκολο όταν τα πλάθετε να μην έχετε τα κομματάκια σοκολάτας. Επίσης, αν θέλετε, αφαιρέστε εντελώς την σοκολάτα και ρίξτε λίγο κονιάκ στο μείγμα με το βούτυρο! Μεθυστική απόλαυση!!!