Tuesday, 8 June 2010

Το θαύμα της ζωής - The Miracle of Life


Το σπουδαίο ντοκιμαντέρ In the womb του National Geographic με ελληνικούς ενσωματωμένους υπότιτλους σε 9 μέρη.




Advanced technology opens a fascinating window into the wondrous world of the developing fetus in a National Geographic documentary that utilizes revolutionary 3-D and 4-D ultrasound imagery to offer an unprecedented look at the nine-month development of a child as it develops in the womb. 
Each trimester is explored in the most minute of details as cutting-edge technology shines light on one of mankind's greatest miracles and doctors go in utero to perform a rare fetoscope operation in hopes of correcting life-threatening complications before the mother gives birth. 
 ~ Jason Buchanan, All Movie Guide Movie Details Title: National Geographic: In the Womb Genre: Biological Sciences

Greenpeace: 18 μήνες η ποινή φυλάκισης για τους
«Tokyo 2»!!

Παρά τη διεθνή κατακραυγή για τη δίκη των “Tokyo 2” από 500.000 ανθρώπους, από ανθρωπιστικές οργανώσεις όπως η Διεθνής Αμνηστία, τον ΟΗΕ και ειδικούς σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο Εισαγγελέας ζήτησε από τους δικαστές τη μεγαλύτερη ποινή που έχει αντιμετωπίσει ποτέ ακτιβιστής της Greenpeace στα 40 χρόνια δράσης της, δηλαδή 1,5 χρόνο φυλάκιση!  

Η συμπαράσταση αυτή έρχεται να συμπληρωθεί στις 7.000 υπογραφές Ελλήνων πολιτών που έχουν ζητήσει δικαιοσύνη για τους “Tokyo 2”
!(Στάσου και εσύ στο πλευρό των “Tokyo 2”! Σε χρειάζονται περισσότερο από ποτέ!)

Σοκάρει η ομολογία των μαθητριών

Ανήλικες ομολόγησαν τη δολοφονία 80χρονου

Τι γίνεται βρε παιδιά;;;;

Σοκ προκαλεί η ανατριχιαστική ομολογία δύο ανήλικων κοριτσιών, 15 και 16 ετών, για την απίστευτης αγριότητας δολοφονία ενός 80χρονου γέροντα στην Κερκίνη Σερρών.

Οι δύο μαθήτριες, που είχαν προσαχθεί ως ύποπτες με βάση μαρτυρίες συγχωριανών του θύματος, «έσπασαν» αργά το βράδυ της Κυριακής και ομολόγησαν το έγκλημα, περιγράφοντας με σοκαριστικό τρόπο όσα εκτυλίχτηκαν λίγες ώρες νωρίτερα στο σπίτι του ηλικιωμένου.

Τα κορίτσια χτύπησαν την πόρτα του 80χρονου με πρόσχημα πως ήθελαν να πιουν νερό και με πραγματικό κίνητρο την κλοπή. Η μία επιχειρούσε με διάφορους τρόπους να τον απασχολεί, συζητώντας μαζί του, την ώρα που η δεύτερη έψαχνε συρτάρια και ντουλάπια, αναζητώντας χρήματα. Οι ανήλικες έμειναν στο σπίτι τουλάχιστον μία ώρα, διάστημα κατά το οποίο έφτιαξαν καφέ, τηγάνισαν αβγά και γευμάτισαν με τον ηλικιωμένο άνδρα. 
Όπως είπαν οι ίδιες, όταν δεν κατάφεραν να βρουν χρήματα με τη μέθοδο της απασχόλησης, χρησιμοποίησαν ως τέχνασμα τη σεξουαλική συνεύρεση με τον γέροντα, με διάφορα υπονοούμενα. Σύμφωνα με τις δικές τους περιγραφές, οι οποίες ελέγχονται από την Αστυνομία για την ακρίβειά τους, εκείνος ενέδωσε και τους πρότεινε να έρθουν σε επαφή με αντίτιμο 50 ευρώ.
Τα κορίτσια ζήτησαν τα χρήματα «μπροστά», με σκοπό, όπως εκτιμάται από την Αστυνομία, να τα πάρουν και να φύγουν, αλλά αυτό δεν έγινε δεκτό από το θύμα. Τότε η 16χρονη έβγαλε από την τσάντα της ένα στιλέτο και απειλώντας τον 80χρονο του ζήτησε τα χρήματα.
Ο τελευταίος έβαλε τις φωνές, καλώντας σε βοήθεια, και τότε η 16χρονη του επιτέθηκε, χτυπώντας τον 15 φορές με το στιλέτο στο στήθος, στην κοιλιά και στον λαιμό, ενώ και η 15χρονη συνέδραμε χτυπώντας τον ανυπεράσπιστο γέροντα με ένα ξύλο στο κεφάλι.
Την ώρα εκείνη κατέφθασε στην εξώπορτα ένας συγχωριανός του θύματος, ο οποίος είχε ακούσει τις φωνές και έσπευσε να δει τι συνέβαινε. Οι ανήλικες κλείδωσαν την πόρτα από μέσα και βγαίνοντας από ένα πίσω παράθυρο άρχισαν να τρέχουν για να διαφύγουν.
Γειτόνισσα που τις είδε και τις ρώτησε πού πηγαίνουν, πήρε την απάντηση «μας κυνηγάει ένας ανώμαλος».
Οταν οι γείτονες παραβίασαν την πόρτα, βρήκαν τον 80χρονο νεκρό μέσα σε μια λίμνη αίματος και κάλεσαν την Αστυνομία. Με βάση τις περιγραφές, οι δύο ανήλικες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.
Οπως αναφέρουν οι κάτοικοι της Κερκίνης, το ένα από τα κορίτσια διαμένει με τη μητέρα του στο Κιλκίς και επισκέπτεται συχνά την Κερκίνη, όπου κατοικεί η γιαγιά του, ενώ το δεύτερο είναι από το κοντινό χωριό Νεοχώρι.
Εμενε μόνος του 
Ο 80χρονος διέμενε μόνος του στο χωριό τα τελευταία δύο χρόνια, μετά τον θάνατο της συζύγου του, ενώ τα τέσσερα παιδιά του ζουν κι εργάζονται στη Θεσσαλονίκη. Ενας γιος του, μάλιστα, ήταν συμμαθητής της μητέρας μιας από τις ανήλικες που σκότωσαν τον πατέρα του.
Στο σπίτι επικρατούσε χθες κλίμα βαριάς οδύνης και οργής, με συγγενείς του θύματος να ξεσπούν, διαψεύδοντας τις αναφορές των κοριτσιών περί σεξουαλικής παρενόχλησης.
«Εγώ και όλοι οι δημότες είμαστε παγωμένοι, αρνούμενοι να πιστέψουμε τι συνέβη. Από τη μία έχουμε έναν άνθρωπο που έφτασε σε ηλικία 80 χρόνων για να φύγει από τη ζωή με αυτό τον τρόπο και από την άλλη, δύο κορίτσια που σε ηλικία 15 και 16 χρόνων έφτασαν σε τέτοιας μορφής έγκλημα, καταστρέφοντας και τις δικές τους ζωές», είπε στο «Εθνος» ο δήμαρχος Κερκίνης, Ι. Ιακωβίδης.

Η μουσική ως φάρμακο

O Πλάτων θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ο πρώτος επίσημος «συνταγογράφος» μουσικής στην αρχαιότητα...
Από την 16η εβδομάδα της κύησης το έμβρυο μπορεί να αντιδρά σε εξωγενείς ήχους. 
Η ακοή είναι η πρώτη αίσθηση πού αναπτύσσεται και η τελευταία που εξαφανίζεται στη διάρκεια της ζωής μας. Τα έμβρυα αντιλαμβάνονται με επάρκεια την αναπνοή της μητέρας, τις κινήσεις και τη φωνή της όταν μιλάει ή τραγουδάει. 
Επίσης οι παλμικοί ήχοι της ροής του αίματος στην ομφαλική αρτηρία μπορούν να γίνονται αντιληπτοί από το έμβρυο κατά τη διάρκεια της ενδομήτριας ζωής και για ηχητικές συχνότητες μικρότερες των 500 χερτς τα επίπεδα έντασης του ήχου κυμαίνονται μεταξύ 70-80 ντεσιμπέλ. To έμβρυο ακούει τον ρυθμικό ήχο της καρδιάς της μητέρας περίπου 26 εκατομμύρια φορές.  
Η αντίληψη του ρυθμού αυτού ασκεί ένα είδος προστασίας στον άνθρωπο και συνδέεται με την ασφάλεια που παρέχει το μητρικό περιβάλλον. Είναι δε πολύ μεγάλης σημασίας για τη ζωή και την ανάπτυξή μας.

Η θεραπευτική δράση της μουσικής έχει τις ρίζες της στην αρχαία ελληνική παράδοση αλλά και σε παραδόσεις άλλων μεγάλων λαών της ευρύτερης Ανατολής. Πρώτοι οι Πυθαγόρειοι εξέτασαν τη σχέση μουσικών ήχων και αριθμών και διαπίστωσαν ότι οι αριθμοί που διέπουν την αρμονία ενός διατεταγμένου υλικού κόσμου παίζουν τον ίδιο ρόλο και στην τέχνη της μουσικής.
Είναι ενδιαφέρον ότι οι ίδιοι μαθηματικοί λόγοι που διέπουν τα βασικά (πυθαγόρεια) μουσικά διαστήματα, που προέρχονται από την αρμονική διαίρεση του μονοχόρδου (1:2 - διάστημα ογδόης, 2:3 - διάστημα πέμπτης, 3:4 - διάστημα τετάρτης), διέπουν και τις σωματομετρικές αναλογίες του ανθρώπινου σώματος αλλά και άλλων φυσικών κατασκευών όπως π.χ. ο κοχλίας, τα φύλλα των δένδρων, τα φτερά της πεταλούδας και πλείστες άλλες φυσικές δομές. 
Οι μαθηματικοί λόγοι οι οποίοι διέπουν τα βασικά (πυθαγόρεια) μουσικά διαστήματα, που προέρχονται από την αρμονική διαίρεση του μονοχόρδου (1:2 - διάστημα ογδόης, 2:3 - διάστημα πέμπτης, 3:4 - διάστημα τετάρτης), διέπουν και τις σωματομετρικές αναλογίες του ανθρώπινου σώματος, αλλά και άλλων φυσικών κατασκευών όπως π.χ. ο κοχλίας, τα φύλλα των δένδρων, τα φτερά της πεταλούδας. Στην εικόνα, Δορυφόρος του Πολύκλειτου (5ος αι.).
Υπάρχουν μαρτυρίες ότι η σχολή των Πυθαγορείων χρησιμοποιούσε μουσικούς ήχους για θεραπεία ασθενών με βάση την άποψη ότι η αρμονία της μουσικής μπορεί να αποκαταστήσει τη διαταραγμένη ψυχοσωματική ισορροπία του ασθενούς. 
 Η ιδιότητα της μουσικής να θεραπεύει τονίζεται επίσης από τον Πλάτωνα σε πολλά έργα του (Τίμαιος, Πολιτεία, Νόμοι), μάλιστα ο Πλάτων θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ο πρώτος επίσημος «συνταγογράφος» μουσικής στην αρχαιότητα, αφού προτείνει ως κατεξοχήν θεραπευτικό μουσικό τρόπο τον δώρειο τρόπο (αρχαία μουσική κλίμακα που οι μουσικολόγοι σήμερα πιστεύουν ότι αντιστοιχεί περίπου στον πρώτο ήχο της βυζαντινής μουσικής).
Στο εργαστήρι Μουσικών Οργάνων του Νίκου Μπρα, εκτός από τον ίδιο διακρίνονται να παίζουν σε αντίγραφα οργάνων της αρχαιότητας ο Θ. Δρίτσας, ο Γ. Χατζής και ο Ι. Χατζής (φωτ.: Γ. Ασημακόπουλος).
Μέχρι και τις αρχές του 20ού αιώνα οι επιστήμονες δεν είχαν παρατηρήσει και μελετήσει συστηματικά τις επιδράσεις της μουσικής σε παραμέτρους της λειτουργίας του ανθρώπινου σώματος. Oμως στις αρχές της δεκαετίας του '50, στις ΗΠΑ, δημιουργήθηκε μια σύνθετη επιστημονική ομάδα (Αμερικανική Εταιρεία Μουσικοθεραπείας), η οποία αποτέλεσε τον πρώτο επίσημο πυρήνα κλινικής εφαρμογής και έρευνας της μουσικοθεραπείας. Πρέπει εδώ να αναφέρει κανείς ότι η δημιουργία της εταιρείας αυτής βασίσθηκε σε μία απλή κλινική παρατήρηση που έδειχνε ότι, σε νοσοκομεία των ΗΠΑ στα οποία νοσηλεύονταν τραυματίες βετεράνοι του B΄ Παγκοσμίου Πολέμου, η ανάρρωση ασθενών ήταν ταχύτερη σε θαλάμους που υπήρχε «ζωντανή μουσική» σε σχέση με θαλάμους χωρίς μουσική. Η μουσικοθεραπεία, είτε με τη μορφή της ενεργούς μουσικοθεραπείας είτε με την απλούστερη μορφή της ακρόασης μουσικής (δηλ. μουσικής φάρμακο1), απαιτεί ειδική και μακροχρόνια εκπαίδευση. Οι κυριότερες διαφορές μεταξύ των δύο αυτών θεραπευτικών παρεμβάσεων είναι ότι στην περίπτωση της μουσικής - φάρμακο χρησιμοποιείται προεπιλεγμένη μουσική ως έτοιμο ακρόαμα, δεν απαιτείται παρουσία εξειδικευμένου μουσικοθεραπευτή και δεν χρησιμοποιείται μουσικός αυτοσχεδιασμός με φωνή η όργανα μουσικοθεραπείας όπως αυτά χρησιμοποιούνται στην ενεργό μουσικοθεραπεία.
Την τελευταία δεκαετία με την πρόοδο της μαγνητικής τομογραφίας και την εμφάνιση της τομογραφίας εκπομπής ποζιτρονίων (PET) έχει γίνει δυνατή η εξονυχιστική μελέτη των επιδράσεων της μουσικής στον ανθρώπινο εγκέφαλο. Τα συμπεράσματα της έρευνας αυτής έχουν κινητοποιήσει αισθητά πολλούς κλινικούς γιατρούς σε διάφορες ειδικότητες, πού χρησιμοποιούν τη μουσική ως συμπληρωματικό θεραπευτικό μέσο.
Στόχοι και εφαρμογές της μουσικοθεραπείας στην ιατρική είναι γενικά: 
H αντιμετώπιση του πόνου, η αντιμετώπιση του ψυχοσωματικού στρες, η βοήθεια της μητέρας στον τοκετό, η χρήση στις μονάδες πρόωρων βρεφών, η βοήθεια στη μετεγχειρητική ανάρρωση, η ανακουφιστική θεραπεία καρκινοπαθών, οι εφαρμογές σε μονάδες εντατικής θεραπείας καρδιοπαθών, οι εφαρμογές στη νόσο aλτσχάιμερ, η αντιμετώπιση της κατάθλιψης, η βελτίωση της επικοινωνίας ψυχιατρικών ασθενών και πλείστες άλλες εφαρμογές.  
Οπωσδήποτε, γενικό στόχο της μουσικοθεραπείας αποτελεί η αύξηση της αισιόδοξης στάσης και της θετικής σκέψης στα προβλήματα της ζωής, στοιχεία που συμβάλλουν στην ενίσχυση του ανοσοβιολογικού συστήματος. 
Εγκέφαλος και μουσική...
για περισσότερα: 

Μωρό λαθρομετανάστης χωρίς γονείς

Το σκληρό πρόσωπο της ζωής, πριν ακόμα κάνει τα πρώτα του βήματα, βιώνει ένα 6 μηνών αγοράκι που βρέθηκε χωρίς τους γονείς του στα χέρια λαθρομεταναστών που συνελήφθησαν στον Βόρειο Έβρο.
Μέχρι και 18 ημερών βρέφος βρέθηκε στο νέο καραβάνι λαθρομεταναστών στην Αγία Γαλήνη νότια του Ρεθύμνου οι οποίοι υπολογίζονται κοντά στους εξήντα.
Το βρέφος, αφρικανικής καταγωγής, είχε περάσει τον ποταμό Έβρο από την Τουρκία, μαζί με τους λαθρομετανάστες που επιβιβάστηκαν σε πλαστική βάρκα.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ελληνικών Αρχών, η μητέρα του προφανώς δεν χωρούσε στη βάρκα και έδωσε το μωρό για να μην την προδώσει το κλάμα του και πιαστεί από τις τουρκικές Αρχές, ευελπιστώντας πως θα περάσει κι εκείνη με κάποιο άλλο δρομολόγιο.

Γιατροί υπό της διαταγές της CIA έκαναν πειράματα σε κρατούμενους που φέρονταν ότι έχουν σχέση με την τρομοκρατία
Bush Administration Conducted Experiments and Research on Detainees...

"Εμείς δεν βασανίζουμε."
Αμερικανοί γιατροί έκαναν πειράματα σε κρατούμενους που φέρονταν ότι είχαν σχέση με την τρομοκρατία τους οποίους ανέκρινε η CIA μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001, σύμφωνα με μία έκθεση που δημοσιεύθηκε σήμερα από την οργάνωση Γιατροί για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (PHR), η οποία ζητά το άνοιγμα έρευνας.


Evidence Indicates that the Bush Administration Conducted Experiments and Research on Detainees to Design Torture Techniques and Create Legal Cover
Illegal Activity Would Violate Nuremberg Code and Could Open Door to Prosecution

physiciansforhumanrights

Βασιζόμενη σε δημόσια έγγραφα η οργάνωση αναφέρει ότι οι γιατροί που εργάζονταν υπό τις διαταγές της CIA δεν αρκούνταν μόνο στην "παρακολούθηση" βίαιων ανακρίσεων που γίνονταν στους "υψηλής σημασίας κρατούμενους", αλλά "έβγαζαν και γενικά συμπεράσματα προκειμένου να βελτιώσουν τις μεθόδους" της ανάκρισης.
Στόχος τους ήταν επίσης να μπορούν να "δικαιολογούν νομικά" αυτές τις πρακτικές στις περιπτώσεις που οι πράκτορες που συμμετείχαν στις ανακρίσεις κατηγορούνταν για βασανισμό.

Τουλάχιστον 14 κρατούμενοι είχαν εξαφανιστεί στις μυστικές φυλακές της CIA μεταξύ του τέλους του 2001 και του Σεπτεμβρίου του 2006, οπότε και επανεμφανίστηκαν στο Γκουαντάναμο.
Μεταξύ αυτών τουλάχιστον δύο υποβλήθηκαν σε προσομοίωση πνιγμού, ενώ όλοι υποβλήθηκαν σε προγράμματα στέρησης ύπνου, αναγκαστικής γύμνιας ή ακόμα και σε έκθεση σε ακραίες θερμοκρασίες, σύμφωνα με τα δημόσια έγγραφα.

Τα έγγραφα στα οποία βασίζεται η PHR--που είχαν δημοσιευθεί τον Αύγουστο του 2007--αν και παραμένουν σε μεγάλο βαθμό λογοκριμένα, αποκαλύπτουν ότι οι ΗΠΑ είχαν δημιουργήσει μετά την 11η Σεπτεμβρίου μία λίστα "βελτιωμένων τεχνικών ανάκρισης" που αργότερα δικαιολογήθηκε από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με την PHR, οι γιατροί που συμμετείχαν σε αυτό το πρόγραμμα "συνέλεγαν ιατρικές πληροφορίες" για τις συνέπειες των "βελτιωμένων τεχνικών", οι οποίες αργότερα "χρησιμοποιήθηκαν για να επινοηθούν, να αναπτυχθούν και να εφαρμοστούν νέες μέθοδοι προσομοίωσης πνιγμού".

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki