Friday 8 February 2019

«Φεύγοντας απ’ το σπίτι» — “Leaving home”

Όταν τα παιδιά φεύγουν μακριά μας...
Ένα συγκινητικό animation που αξίζει να δουν όλοι οι γονείς.
Δεν είναι εύκολο να το αποδεχθείς και κυρίως δεν είναι εύκολο να σταματήσεις να φροντίζεις το μικρό σου κι ας έχει πάει 25 χρονών!
Είδαμε το “Leaving home” («Φεύγοντας απ’ το σπίτι») του Joost Lieuwma, ένα από τα πιο συγκινητικά animations που έχουμε δει που περνάει ένα σημαντικό μήνυμα προς τους γονείς:
Κάντε τα παιδιά σας ανεξάρτητα και βοηθήστε τα να ανοίξουν τα φτερά τους… όσο κι αν πονάει να τα βλέπετε να φεύγουν μακριά σας!

The time has come that a young adult man has to leave his parental home and stand on his own two feet, or so his father believes. 
The boy sets out to the world, but somehow it is impossible for him to leave. 
In this light, absurd and comical little drama, the boy's journey is obstructed by the wierdest of reasons. Or is there something else holding him back?

newsitamea.gr
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

Child Focus 'E-safety' (Video), που προειδοποιεί τα παιδιά για τους κινδύνους του διαδικτύου

Μπορεί πολλές φορές να παρουσιάζεται ως ιδιαίτερα επικίνδυνο ή απαγορευτικό για τα παιδιά, αλλά το διαδίκτυο μπορεί να είναι ένα ευχάριστο και εκπαιδευτικό μέσο διασκέδασης για αυτά.
Ωστόσο, για να μπορεί να αξιοποιηθεί έτσι το διαδίκτυο, οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν τους πιθανούς κινδύνους. 
Κανένας κίνδυνος του διαδικτύου, από τους πιο απλούς ιούς μέχρι τις σοβαρότερες περιπτώσεις απάτης και εκφοβισμού, δεν είναι πραγματικός, αν οι γονείς έχουν επίγνωση και βρίσκονται δίπλα στα παιδιά τους.
newsone
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki