Monday 27 April 2020

Μαθητές έχασαν την εκδρομή τους και έδωσαν τα χρήματα σε παιδί με λευχαιμία

Τα χρήματα της εκδρομής τους στην Κέρκυρα προσέφεραν οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Νάουσας στον 16χρονο Γιώργο Κ. μαθητή του ΕΠΑΛ Νάουσας που πάσχει από οξεία μυελογενή λευχαιμία και η οικογένεια του βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση.
naousanews
Ο κορωνοϊός τους χάλασε την εκδρομή στην Κέρκυρα, που περίμεναν με αγωνία απο την αρχή της χρόνιας οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου του 2ου γυμνασίου της Νάουσας.

Αυτή η απόφαση τους στεναχώρησε αλλά τα παιδιά κατάφεραν να μετατρέψουν την λύπη τους σε χαρά με μια αξιέπαινη πράξη.
Επέλεξαν τα χρήματα της εκδρομής που είχαν συγκεντρώσει αντί να τα λάβουν πίσω να τα δώσουν σε μαθητή του ΕΠΑΛ που νοσεί απο λευχαιμία.
Μια κίνηση άξια συγχαρητηρίων απο παιδιά που μας γεμίζουν ελπίδα για ένα καλύτερα αύριο!

oraiokastro24

Τα παιδιά βγήκαν ξανά από το σπίτι.... Τα σχολεία όμως παραμένουν κλειστά.

Εικόνες ελπίδας στην Ισπανία, καθώς για πρώτη φορά μετά από έξι εβδομάδες οι πόλεις της χώρας γέμισαν με παιδικές φωνές και χαμόγελα.
Πεζή και με ποδήλατα, σκέιτ-μπορντ και πατίνια, οι μικροί Ισπανοί βγήκαν επιτέλους σήμερα από τα σπίτια τους για πρώτη φορά έπειτα από έξι εβδομάδες ζωής σ' ένα από τα αυστηρότερα lock-down στην Ευρώπη.
Η Ισπανία μετρά δεκάδες χιλιάδες νεκρούς, τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει αποφασίσει τη μερική χαλάρωση των μέτρων απαγόρευσης.
Σήμερα επετράπη στα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών επετράπη να βγουν έξω. Παιδιά που φορούσαν προστατευτικές μάσκες έκαναν σήμερα βόλτες στους δρόμους της Μαδρίτης.

 
Η 9χρονη Λουσία Ιμπάνιεθ, η οποία βγήκε για έναν περίπατο με τη μητέρα της, είπε πως στη διάρκεια του lockdown της έλειψαν οι δρόμοι και τα πάρκα και «το να αισθάνεσαι τον αέρα στο πρόσωπό σου».
«Ποτέ δεν πίστευα ότι θα μου έλειπε το σχολείο, όμως μου έλειψε πραγματικά», πρόσθεσε.
Στα παιδιά επιτρέπεται καθημερινά μία ώρα υπαίθριας δραστηριότητας υπό επίβλεψη από τις 9 π.μ. μέχρι τις 9 μ.μ., κατά την οποία είναι υποχρεωμένα να παραμένουν σε απόσταση μέχρι ενός χιλιομέτρου από το σπίτι τους.
Οι ενήλικες μπορούν να συνοδεύουν έως τρία παιδιά, τα οποία δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν παιδικές χαρές ούτε να μοιράζονται παιγνίδια, και πρέπει να συμμορφώνονται με τις οδηγίες για κοινωνική απόσταση παραμένοντας σε απόσταση τουλάχιστον δύο μέτρων από άλλους ανθρώπους.

Τα σχολεία παραμένουν κλειστά.

 
Photos: AP Photo/Emilio Morenatti
efsyn.gr
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki