Friday 29 June 2018

«Αν θες να πηδήξεις, κάντο γρήγορα»

Χειροκρότησαν μετά τον θάνατό της

Η αστυνομία ερευνά την αυτοκτονία μιας 19χρονης, που υπέφερε από κατάθλιψη μετά από επίθεση από δάσκαλο και πήδηξε από τον όγδοο όροφο του κτηρίου. 
Το παράδοξο της υπόθεσης ήταν ότι το πλήθος που είχε μαζευτεί από κάτω από το κτίριο, παρακολουθώντας τις τελευταίες ώρες της ζωής της, φέρεται να ώθησε την έφηβη να πηδήξει, χειροκρότησε και γέλασε όταν έπεσε το έδαφος.

Η αστυνομία ξεκίνησε την έρευνά της για την υποψία ότι οι θεατές της αυτοκτονίας του 19χρονου κοριτσιού στην επαρχία Γκάνσου της Κίνας προκάλεσαν το θάνατό της και εμπόδισαν την απόπειρα διάσωσής της. 
Αρκετοί άνθρωποι έχουν τεθεί υπό κράτηση μέχρι στιγμής, αλλά η έρευνα συνεχίζεται, όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα Beijing Times.
Στις 20 Ιουνίου, η έφηβη πήδηξε από το κτίριο και πέθανε, μετά από 4 ώρες που καθόταν έξω από ένα παράθυρο στον 8ο όροφο ενός τοπικού πολυκαταστήματος.

Οι άνθρωποι στο πλήθος φέρονται να φώναξαν 
«Πώς και δεν πήδηξες ακόμα;», 
«Αν θες να πηδήξεις, κάντο γρήγορα» και 
«Κάνει ζέστη για να περιμένουμε κάτω από το κτίριο για περισσότερο από μία ώρα, πήδα γρήγορα», 
όπως αναφέρει η έκθεση του Beijing Times. 
Μάλιστα, όταν πήδηξε και χτύπησε στο έδαφος, το πλήθος έκανε στην άκρη και στη συνέχεια χειροκρότησε και γέλασε.

Κάποιοι αναφέρεται ότι βιντεοσκόπησαν το συμβάν, ενώ κάποιος από το πλήθος χρησιμοποίησε ένα πανό το οποίο έγραφε: «1, 2, 3, πήδα». Μετά την αυτοκτονία, τα βίντεο δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο, προκαλώντας σάλο στον κινεζικό ιστό.

Η κοπέλα αποκαλύφθηκε ότι υπέφερε από κατάθλιψη, αφού ένας δάσκαλος την παρενόχλησε το 2017, αλλά είχε μόνο πειθαρχική ποινή. Πριν αυτοκτονήσει τον Ιούνιο, είχε προσπαθήσει να αυτοκτονήσει αρκετές φορές. Στο τελευταίο της σημείωμα, κατηγόρησε τον καθηγητή της για κακοποίηση και ζήτησε δικαιοσύνη.

E-Daily.gr
madata.gr
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki