Thursday 28 September 2017

Παγκόσμια ημέρα αμβλώσεων — 28 Σεπτεμβρίου

Γυναίκες ανά τον κόσμο διαδηλώνουν για το δικαίωμα στην άμβλωση

Συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις της Γαλλίας αλλά και της Ευρώπης για την υπεράσπιση «του θεμελιώδους δικαιώματος» όλων των γυναικών στην άμβλωση.

Παγκοσμίως, γίνονται 25 εκατομμύρια αμβλώσεις με μη ασφαλή τρόπο κάθε χρόνο από το 2010 ως το 2014, αναφέρει η έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και του Ινστιτούτου Γκουτμάχερ. Το 97% από αυτές τις επεμβάσεις έγινε σε κράτη της Αφρικής, της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής.

Σχεδόν οι μισές από τις
56 εκατομμύρια αμβλώσεις που υπολογίζεται ότι γίνονται παγκοσμίως κάθε χρόνο δεν είναι ασφαλείς και οι γυναίκες στις φτωχότερες χώρες αντιμετωπίζουν ακόμη υψηλότερο κίνδυνο εξαιτίας των περικοπών της χρηματοδότησης των ΗΠΑ στα προγράμματα οικογενειακού προγραμματισμού στο εξωτερικό, προειδοποιούν ειδικοί για θέματα δημόσιας υγείας σε μια έκθεση που δίνεται στη δημοσιότητα σήμερα.


-------------------
Καταλαβαίνουμε το δικαίωμα κάθε ανθρώπου να έχει πρόσβαση σε ασφαλείς επεμβάσεις υγείας, να μη κινδυνεύει η ζωή του κάθε φορά που αναγκάζεται να προσφύγει σε ιατρική επέμβαση ή περίθαλψη.
Αλλά να σκοτώνονται 50 με 60 εκατομμύρια αγέννητα παιδάκια κάθε χρόνο, αυτό δεν το χωράει το μυαλό μου!!
Αντί να διαδηλώνουν για το δικαίωμα στην άμβλωση, γιατί δεν διαδηλώνουν στο δικαίωμα της αντισύλληψης, της δωρεάν ιατρικής ενημέρωσης για θέματα αντισύλληψης και στην μόρφωση και επιμόρφωση όλων στις μεθόδους αυτές.
Γιατί δεν διαδηλώνουν για ενημέρωση στο ανείπωτο κόστος που υφίσταται μια γυναίκα, όταν ξεριζώνουν ένα παιδάκι από μέσα της.
Να μάθουν για την ψυχολογία του νέου, το σακάτεμα της ψυχής του, τον κίνδυνο της υγείας του, από ανεύθυνες προγαμιαίες σχέσεις.
Το δικαίωμα μου, να ορίζω το κορμί μου, με ευθύνη, είναι αποκλειστικό, πολύτιμο και δεν το απεμπολώ στο όνομα καμιάς μόδας, για κανένα one night stand.
Υπάρχει και η αγάπη ρε παιδιά. Αγαπήστε και κάντε σχέση. Μη κάνετε σχέσεις μπας και αγαπηθείτε. 
Γιατί, άμα το ζευγάρι αγαπιέται, θα αγαπάει και τον καρπό του έρωτά του και δεν θα σπεύσει να τον ξεφορτωθεί.

Το χαμομηλάκι

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki