Όταν βγαίνουν τα πρώτα δόντια στο μωράκι σας, συχνά έχει φαγούρα και τους δίνετε κρίκο οδοντοφυΐας.
Μια ωραία εναλλαγή είναι τα σπιτικά κουλουράκια οδοντοφυΐας που φτιάχνονται με απλά υλικά που έχει κάθε σπίτι.
Βάλτε τη φαντασία σας και φτιάξτε διάφορα σχέδια που να διευκολύνουν το μάσημα του παιδιού σας.
Υλικά
-1 φλιτζάνι αλεύρι
-1 φλιτζάνι σκόνη φρουτόκρεμα ή φαρίν λακτέ
-3 κουταλιές σούπας λάδι
-παγωμένο νερό
Ξεκινάμε με τη προθέρμανση του φούρνου στους 220°. Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σκόνη κρέμας και σιγά σιγά προσθέτουμε το λάδι.
Βάζουμε 1/4 του φλιτζανιού από το παγωμένο νερό, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε να προσθέτουμε μέχρι να γίνει η ζύμη μας μια σφιχτή μπάλα που θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ.
Ανοίγουμε τη ζύμη στο πάχος ενός κράκερ και κόβουμε σε ότι σχήμα θέλουμε.
Τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί κουζίνας και τα ψήνουμε για 10-12' ή μέχρι να γίνουν ελαφρώς καφέ.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και μετά τα φυλάμε σε αεροστεγές δοχείο.
Στο τέλος, κάντε μια τρυπούλα στο μπισκότο και περάστε ένα κορδόνι για να το βάλετε γύρω από το λαιμό του παιδιού σας.
mothersblog
Homemade Teething Biscuit Recipes |
Βάλτε τη φαντασία σας και φτιάξτε διάφορα σχέδια που να διευκολύνουν το μάσημα του παιδιού σας.
Υλικά
-1 φλιτζάνι αλεύρι
-1 φλιτζάνι σκόνη φρουτόκρεμα ή φαρίν λακτέ
-3 κουταλιές σούπας λάδι
-παγωμένο νερό
Ξεκινάμε με τη προθέρμανση του φούρνου στους 220°. Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σκόνη κρέμας και σιγά σιγά προσθέτουμε το λάδι.
Βάζουμε 1/4 του φλιτζανιού από το παγωμένο νερό, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε να προσθέτουμε μέχρι να γίνει η ζύμη μας μια σφιχτή μπάλα που θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ.
Ανοίγουμε τη ζύμη στο πάχος ενός κράκερ και κόβουμε σε ότι σχήμα θέλουμε.
Τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί κουζίνας και τα ψήνουμε για 10-12' ή μέχρι να γίνουν ελαφρώς καφέ.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και μετά τα φυλάμε σε αεροστεγές δοχείο.
Στο τέλος, κάντε μια τρυπούλα στο μπισκότο και περάστε ένα κορδόνι για να το βάλετε γύρω από το λαιμό του παιδιού σας.
mothersblog