Monday 1 July 2019

Ουκρανία: Κρατούσε το 6χρονο παιδί του αλυσοδεμένο
για "εκπαιδευτικούς λόγους"

Οι αρχές βρήκαν το αγοράκι δεμένο σε μια πόρτα με μια αλυσίδα γύρω από τη μέση του. 
Στο σώμα του υπήρχαν σημάδια ξυλοδαρμού.

Θλίψη και οργή προκαλεί η είδηση από την Ουκρανία σχετικά με ένα αγοράκι 6 ετών, το οποίο βρέθηκε αλυσοδεμένο "σαν σκύλος" από τον "βίαιο πατέρα" του. 
Το παιδί βρέθηκε γονατισμένο, δεμένο σε μια πόρτα από σοκαρισμένους αστυνομικούς, οι οποίοι το απελευθέρωσαν από την αλυσίδα που ήταν γύρω από τη μέση του.
Σύμφωνα με την περιφερειακή αστυνομία του Λουχάνσκ στο σώμα του αγοριού υπήρχαν αποδεικτικά στοιχεία για ξυλοδαρμούς, τους οποίους ο 36χρονος πατέρας παραδέχτηκε ότι έκανε "για εκπαιδευτικούς σκοπούς".
Το 6χρονο αγοράκι όπως βρέθηκε από την αστυνομία UKRAINE NATIONAL POLICE
Το παιδάκι, που απομακρύνθηκε από το πατέρα του και την 27χρονη μητριά του, βρίσκεται σε νοσοκομείο και είναι πιθανό να μείνει στη συνέχεια σε ορφανοτροφείο.
Το δράμα του μικρού αποκαλύφθηκε από το ίδιο, όταν είπε σε φίλους του για την κακοποίηση που βίωνε στο σπίτι του. Αυτοί με τη σειρά τους ενημέρωσαν τους γονείς τους, οι οποίοι ειδοποίησαν τις αρχές.
Το 6χρονο αγοράκι όπως βρέθηκε από την αστυνομία UKRAINE NATIONAL POLICE

Δημοσιεύματα τοπικών ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο 6χρονος είχε και στο παρελθόν απομακρυνθεί από τον πατέρα του αλλά του επετράπη να τον πάρει πίσω μετά το διαζύγιο με την μητέρα του παιδιού και τον γάμο με άλλη γυναίκα.

news247
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

Στο νοσοκομείο της Άμφισσας νοσηλεύεται
10χρονο παιδί με οξεία μέθη

Το ανήλικο αγόρι εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο το απόγευμα της Παρασκευής, έπειτα από κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ.
Συνελήφθη η μητέρα του
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το lamiareport.gr, το αγόρι εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο το απόγευμα της Παρασκευής, έπειτα από κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ.

Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη της 32χρονης μητέρας του, με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο.

Το παιδί φέρεται να προέρχεται από καταυλισμό Ρομά, ο οποίος βρίσκεται στην είσοδο της πόλης.

voria
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

Τέλος στην επαναθυματοποίηση - Εκτός δικαστικής αίθουσας τα κακοποιημένα παιδιά

Κύπρος: Ομόφωνα ψηφίστηκαν σήμερα από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, τα δύο νομοσχέδια που αφορούσαν τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.
Κατά τον προηγούμενο μήνα, η Πρόεδρος του Συμβουλίου «Φωνή» Αναστασία Παπαδοπούλου, στην ανασκόπηση του έργου του Συμβουλίου, είχε τονίσει την αναγκαιότητα της ψήφισης των συγκεκριμένων νομοσχεδίων, μετά και τη φωτιά που είχε ξεσπάσει στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, και έτσι εγένετο.

«Μετά την πυρκαγιά στο Δικαστήριο Λευκωσίας, που είχε σημειωθεί πριν από ένα χρόνο, είχε καταστραφεί το σύστημα αυτό που μας βοηθούσε στις ακροαματικές διαδικασίες. Το παιδί μέχρι σήμερα βρισκόταν σε ένα κρύο περιβάλλον και αυτό που το χώριζε από τον θύτη, ήταν ένα παραβάν. Προσφέρθηκε η Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου και έχει στηθεί ήδη με την βοήθεια του Ανώτατου Δικαστηρίου, δόθηκαν τηλεοράσεις και από το Σπίτι του Παιδιού, το παιδί που έχει πέσει θύμα κακοποίησης θα εμπλέκεται στη διαδικασία χωρίς να έχει καμία επαφή, ούτε με αίθουσες, ούτε με τον θύτη», σχολίασε η κ. Παπαδοπούλου στο Sigmalive.

Σημείωσε, μάλιστα, πως 
«τα παιδιά θύματα, αντί να πηγαίνουν στα δικαστήρια, θα παραμένουν στο Σπίτι του Παιδιού, όπου θα έχουν την απαραίτητη στήριξη και το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι ότι δεν θα βρεθούν μπροστά στον θύτη τους».
Τέλος, η κ. Παπαδοπούλου τόνισε πως «το να βρεθεί ένα παιδί αντιμέτωπο και απέναντι από τον άνθρωπο ο οποίος το κακοποίησε είναι ουσιαστικά επαναθυματοποίηση. Το αναγκάζει να ζει ξανά την κακοποίηση που έζησε πριν από καιρό. Αυτά είναι από τα σημαντικά που προνοεί η Σύμβαση Lanzarote, ότι πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα υπάρξει επαναθυματοποίηση, κάτι για το οποίο υπήρχε μεγάλος κίνδυνος και υπήρξε ακόμη μεγαλύτερος μετά την πυρκαγιά.

Ευτυχώς, αν και καθυστερημένα, έχει περάσει αυτή η τροποποίηση και σε λίγο καιρό θα έχουμε την τεχνική υποστήριξη, ώστε να συνδεθούν και οι άλλες επαρχίες με το Σπίτι του Παιδιού».

sigmalive.com
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki