Wednesday 28 April 2010

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΙΚΡΗΣ ΑΣΘΕΝΟΥΣ

Αγγελούδι χρειάζεται τη βοήθεια μας

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο παίδων Πεντέλης ένα κοριτσάκι πέντε ετών από τον Πύργο Ηλείας.  
Πρόκειται για μαθήτρια νηπιαγωγείου που πριν από περίπου ένα μήνα διαγνώστηκε πως πάσχει από καρκίνο. Στην περιοχή που μένει δεν υπάρχουν μονάδες εντατικής θεραπείας για καρκινοπαθείς και γι' αυτό το μικρό κοριτσάκι μεταφέρθηκε αμέσως στην Αθήνα.

Πρόκειται για μία αλβανικής καταγωγής οικογένεια που μένει χρόνια στην περιοχή του Πύργου. Ο πατέρας τον τελευταίο χρόνο δεν έχει κάποια σταθερή δουλειά, ενώ αυτό το διάστημα πηγαινοέρχεται για να μπορέσει να κάνει κάποια δουλειά του ποδαριού, ώστε να έχουν κάποιο έστω ελάχιστο εισόδημα. Η μητέρα από την άλλη δεν έχει φύγει λεπτό από το πλευρό της μικρής της κόρης, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εργαστεί ούτε αυτή.

Πρόσφατα η μικρή υποβλήθηκε σε εγχείρηση αφαίρεσης όγκου, ενώ μέχρι σήμερα υποβάλλεται σε θεραπεία.

Οι γονείς της δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα οικονομικά και γι' αυτό ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου κάνουν έκκληση σε όποιον μπορεί να βοηθήσει οικονομικά την οικογένεια να επικοινωνήσει  
με τον κ. Θανάση Κατσίμπελη στο 6936919913
στο τηλέφωνο του συλλόγου 2621025332 
ή στο email syldnpyr@gmail.com

Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Κατσίμπελης, υπάρχει αρκετός κόσμος που έχει δείξει ενδιαφέρον και έχει προσφερθεί να βοηθήσει τον μικρό άγγελο.

ευχαριστούμε τον georgios th... που μας ενημέρωσε

Ωραίοι Έλληνες: Καλλιόπη Κουλλιά - Δώρισε το σπίτι της για να δει χαρούμενα παιδιά

Ονειρεύεται να δει το σπίτι της να «πλημμυρίζει από παιδικά γέλια, χαρούμενες φωνές και όμορφα παιχνίδια», γεμάτο με λιλιπούτειους μαθητές του νηπιαγωγείου.

Ο λόγος για την κ. Καλλιόπη Κουλλιά, μία παραδοσιακή 77χρονη νησιώτισσα από την Κάλυμνο, που ασχολείται με τη δημιουργία τοπικών φορεσιών. Μαζί με τον άντρα της, σφουγγαράς στο επάγγελμα, έχουν βαπτίσει συνολικά 25 παιδιά, ενώ καθημερινά αποδεικνύουν έμπρακτα πόσο πολύ αγαπούν τους μικρούς τους φίλους.

Η τελευταία πράξη αγάπης είναι η πρόσφατη απόφαση της κ. Κουλλιά να δωρίσει το σπίτι της στον Δήμο Καλυμνίων, ώστε να κατασκευαστεί εκεί ένα νηπιαγωγείο, που θα στεγάσει τα παιδάκια που ξεκινούν τη ζωή τους ως μαθητές.
Πίσω, όμως, από το χαρούμενο πρόσωπο της 77χρονης, η οποία απολαμβάνει το παιχνίδι μαζί τους, βρίσκεται μια προσωπική τραγωδία. Η ίδια έχασε τον γιο της, όταν εκείνος ήταν μόλις 22 ετών, ενώ ο άντρας της τραυματίστηκε στον βυθό και έμεινε ανάπηρος.
Αφορμή για τη δωρεά της ήταν ένα όνειρο που είδε με τον εκλιπόντα γιο της, και θεώρησε ότι η κίνησή της αυτή θα του έδινε χαρά. Λίγες μέρες αργότερα, ήρθε σε επικοινωνία με τον Δήμο Καλυμνίων, ο οποίος ρύθμισε τις λεπτομέρειες, και πριν από λίγες μέρες έγινε και η τελετή υπογραφής των συμβολαιογραφικών πράξεων, σε μια όμορφη τελετή.
Από την πλευρά τους, οι κάτοικοι του τόπου δηλώνουν ευγνώμονες για τη δωρεά που θα καλύψει τις τεράστιες ανάγκες της περιοχής.

Η κ. Καλλιόπη θα μένει πλέον στο σπίτι που έφτιαξε σε ένα ύψωμα, στον Άγιο Παντελεήμονα, ενώ για τις όμορφες πράξεις της θα έχει πάντα ως οδηγό τον πολυαγαπημένο της γιο, που βλέπει συχνά στο όνειρό της…

zougla.grΤρίτη, 27 Απριλίου 2010 2:48 π.μ.

Ταμείο Συγγνώμης Πολιτικών

Κύριε Πρόεδρε της Βουλής,

σας προτείνω την δημιουργία Ταμείου Συγγνώμης Πολιτικών. Θα είναι μια πρωτοβουλία η εθελοντική και ενυπόγραφη συγκέντρωση συγγνώμης των πολιτικών που θα μειώσει την οργή των εφήβων και σας προτείνω να την θέσετε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Πιστεύω, η πρότασή μου να βρει ευρύτατη αποδοχή από τους πολιτικούς των τελευταίων δεκαετιών, γεγονός που θα δείξει ότι οι Έλληνες πολιτικοί έχουν ακόμη αξίες και... φιλότιμο.

Κύριε Πρόεδρε,
στην εφηβεία μου νιώθω ότι έχει υποθηκευθεί το μέλλον μου, η υπόλοιπη μου ζωή ,τα όνειρα μου, οι σπουδές μου, η οικογένεια που πρόκειται να δημιουργήσω. Νιώθω μια ανασφάλεια για το μέλλον μου και για την ίδια μου την χώρα. Και την νιώθω χωρίς να έχω ασκήσει το δικαίωμα της ψήφου. Και χωρίς να έχω πάρει αποφάσεις ή να έχω εισακουστεί έστω και μία στιγμή ως πολίτης της χώρας μου.
Πιστεύω λοιπόν πως πρώτα έπρεπε να δημιουργήσετε το Ταμείο Συγγνώμης των Πολιτικών και μετά το Ταμείο Στήριξης της Ελλάδας.

Κύριε Πρόεδρε,
αν υλοποιήσετε την πρόταση μου
που δεν το πιστεύω– όταν ενυπόγραφα κάποιος από τους πολιτικούς των τελευταίων δεκαετιών και των σημερινών «αποταμιεύσει» την συγγνώμη του στο προτεινόμενο Ταμείο ,τότε και εγώ θα ενισχύσω οικονομικά το δικό σας Ταμείο με αθώες ιδέες , εφηβική δύναμη, και ελπιδοφόρα όνειρα.
Την λέξη Συγγνώμη την γράφω με δύο «γγ» , γιατί πρέπει να ξεχωρίζει από την Συγνώμη που ζητούν καθημερινά οι απλοί άνθρωποι. Πρέπει αυτή η Συγνώμη να ‘ναι διαφορετική. !!!

Με εκτίμηση
Σιαμάγκα Θ. Χριστίνα
Μαθήτρια Γυμνασίου Κατερίνης

Πολωνία: Συνέλαβαν 94 άτομα για παιδική πορνογραφία!

Λύσσαξαν οι ανώμαλοι...

Περίπου 94 άτομα συνελήφθησαν στην Πολωνία ως ύποπτα για κατοχή και διακίνηση παιδικής προρνογραφίας μέσω Ιντερνετ, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.
Αστυνομικοί ερεύνησαν χθες περίπου 84 περιοχές και συνέλαβαν 94 άτομα σ΄ολόκληρη την Πολωνία. Σε δέκα άτομα απαγγέλθηκε κατηγορία για κατοχή και διακίνηση παιδικής πορνογραφίας. 
Κατά την επιχείρηση αυτή, η αστυνομία κατάσχεσε 123 ηλεκτρονικούς υπολογιστές και περισσότερα από 6.000 CD και DVD.
Οι ύποπτοι αντιμετωπίζουν ποινή 8ετούς κάθειρξης εάν καταδικαστούν. (Σιγά την ποινή!!)
Η πολωνική αστυνομία πραγματοποίησε οκτώ τέτοιες επιχειρήσεις πέρυσι και συνέλαβε 473 άτομα.
πηγή

Διοσκουρίδης: Ο "Απεσταλμένος του Θεού της Bοτανικής"

Ο θεμελιωτής της Φαρμακολογίας 
 .
Η προσωποποίηση της Εύρεσης παραδίδει σπάνια δόγη στον Πεδάνιο Διοσκουρίδη.

Ο ΔIOΣKOYPIΔHΣ είναι, μετά τον πατέρα της Βοτανολογίας Θεόφραστο (372-287 π.Χ.), ο θεμελιωτής της Φαρμακολογίας. Μέσα από το πεντάτομο έργο του «Περί Yλης Ιατρικής» κέρδισε, μαζί με τον Ιπποκράτη και τον Γαληνό, την ύψιστη θέση στην Ιστορία της Ιατρικής. Το έργο του, με μοναδικές απεικονίσεις φαρμακευτικών φυτών, έχει πρακτική αξία έως σήμερα.
Γεννημένος περί το 25 μ.Χ. στην Ανάζαρβο της Κιλικίας, κοντά στην Ταρσό, έγινε διάσημος την εποχή του Νέρωνα και του Βεσπασιανού. Ακολούθησε ως στρατιωτικός ιατρός τις ρωμαϊκές λεγεώνες και εξελίχθηκε σε έναν από τους πιο γνωστούς χειρουργούς της εποχής του.

για πολύ περισσότερα στο πράσινο χαμομηλάκι

Τουρκία - Siirt: είδηση για γερά στομάχια :(

Νέες καταγγελίες για την σεξουαλική κακοποίηση ακόμα και τη δολοφονία δυο νηπίων στην επαρχία Σιίρτ της Τουρκίας έρχονται στο φως, λίγες ημέρες μετά τις πληροφορίες για τον ομαδικό βιασμό που υπέστησαν μαθήτριες στην ίδια επαρχία, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας.
Σύμφωνα με τις νέες αναφορές, οκτώ αγόρια 11 ως 14 ετών από οικοτροφείο για άπορα παιδιά βίασαν ένα αγοράκι 2 ετών και ένα κοριτσάκι 3 ετών αφού πρώτα εκβίασαν με φωτογραφίες την ξαδέλφη του αγοριού.
Καταγγέλλεται ακόμη ότι προσπάθησαν να σκοτώσουν τα νήπια και ότι το κοριτσάκι υπέκυψε ενώ το αγόρι τραυματίστηκε σοβαρά.
Τα περιστατικά συνέβησαν τον Απρίλιο του 2009 ενώ δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα οι έρευνες της αστυνομίας. Οι Αρχές συνέλαβαν εννέα υπόπτους, από τους οποίους οι έξι κλείστηκαν σε αναμορφωτήριο.
Την περασμένη εβδομάδα είχε γίνει γνωστό ότι ανήλικες μαθήτριες βιάζονταν κατ’ εξακολούθηση από τους κατοίκους του χωριού όπου διέμεναν στην επαρχία Σιίρτ.
Η κυβέρνηση, όπως αναφέρει η Hurriyet, δηλώνει ότι είναι λάθος τα μέσα να μεταδίδουν τόσο παλαιές (!!) υποθέσεις. Μάλιστα, η υπουργός Παιδείας μετά τις καταγγελίες μίλησε για κιτρινισμό από την πλευρά των μέσων ενημέρωσης
Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι οι δράστες μπορεί να ήταν και οι ίδιοι θύματα κακοποίησης. 
τα νέα

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki