Friday 18 September 2009

ΓΑΖΑ: Ένα φιλμ κινουμένων σχεδίων γράφει την Ιστορία
Gaza: Closed Zone


Ένα φιλμ κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους που δημοσιεύθηκε και διακινείται μέσω Ίντερνετ και φέρει τη σφραγίδα του βραβευμένου Ισραηλινού σκηνοθέτη Γιόνι Γκούντμαν, προκαλεί μεγάλες αντιδράσεις στο Ισραήλ.

Το 90 δευτερολέπτων φιλμάκι προσπαθεί και μάλλον πετυχαίνει με μοναδικό τρόπο να περιγράψει την περιορισμένη ζωή των κατοίκων της Γάζας.

Το φιλμ, που ονομάζεται «Κλειστή Ζώνη» περιγράφει την προσπάθεια ενός παιδιού που ζει στη Λωρίδα της Γάζας, να κυνηγήσει ένα πουλί η οποία είναι μάταιη καθώς ο δρόμος κλείνει συνεχώς μπροστά του.

Ο σκηνοθέτης δήλωσε ότι σκοπός του φιλμ ήταν να αλλάξει τις παγιωμένες πεποιθήσεις περί καλού και κακού που κυριαρχούν στην πατρίδα του.

Gisha - Legal Center for Freedom of Movement calls on the State of Israel to fully open Gaza's crossings and to allow the real victims of the closure - 1.5 million human beings - the freedom of movement necessary to realize their dreams and aspirations.



«Οι άνθρωποι δεν θέλουν να ακούν ότι οι Παλαιστίνιοι είναι πραγματικοί άνθρωποι. Προτιμούν να τους θεωρούν κάτι κακό. Ότι όλοι είναι όπως τα μέλη της Χαμάς. Είναι εύκολο να λες “ας τους τιμωρήσουμε, ας τους σκοτώσουμε όλους” και πιο δύσκολο να τους αντιμετωπίσεις σαν καθημερινούς ανθρώπους που θέλουν να ζήσουν ειρηνικά»  
δήλωσε ο Γκούντμαν στην Jerusalem Post.
Ο Γκούντμαν ξεκίνησε την δημιουργία του φιλμ πριν την ισραηλινή επέμβαση στη Λωρίδα της Γάζας κατά την οποία 1.300 Παλαιστίνιοι – μεταξύ αυτών πολλά παιδιά – έχασαν τη ζωή τους.

πηγή: magnitis

Σύλληψη για βιασμό και σεξουαλική εκμετάλλευση ανήλικης
11χρονη θύμα βιασμού από τον πατριό της

Δυστυχώς η είδηση επαληθεύτηκε :(((

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία των Χανίων από την υπόθεση βιασμού και σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανήλικης που ζούσε τον εφιάλτη στα χέρια στενού συγγενικού της προσώπου.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αστυνομικού διευθυντή Χανίων Αριστείδη Καζάλη, "έπειτα από πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες δυο ενήλικοι αλλοδαποί που διαμένουν και εργάζονται σε χωριό της περιφέρειας του νομού Χανίων και ανήκουν στο ευρύτερο συγγενικό περιβάλλον μιας ανήλικης αλλοδαπής, την εκμεταλλεύονται σεξουαλικά, διενεργήθηκε άμεσα αστυνομική έρευνα και προανάκριση".

Όπως είπε ο κ.Καζάλης από την προανάκριση προέκυψε πως, "ο ένας εκ των προαναφερόμενων βίασε στις 16 Σεπτεμβρίου του 2009 την ανήλικη, ο δε δεύτερος στον οποίο είχε ανατεθεί από την μητέρα της η προσωρινή φύλαξη και επίβλεψη, την παρέδωσε προς γενετησία εκμετάλλευσή της έναντι αμοιβής σε ηλικιωμένο άνδρα, ο οποίος προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της".

Η αστυνομία εξετάζει τυχόν εμπλοκή και άλλων προσώπων στην υπόθεση ενώ η ανήλικη τελεί ήδη υπό παρακολούθηση από ειδικούς παιδοψυχολόγους.
Όπως είπε ο αστυνομικός διευθυντής "από την προανάκριση διερευνάται η συμμετοχή και άλλων προσώπων στην σεξουαλική εκμετάλλευση της εν λόγω ανήλικης, η οποία μετά την εξέταση της που έγινε στα πλαίσια της προανάκρισης με εντολή της αρμόδιας εισαγγελέως ανήλικων Χανίων οδηγήθηκε με συνοδεία κοινωνικής λειτουργού σε κατάλληλο ίδρυμα για προσωρινή φιλοξενία μέχρι να αποφασισθεί σε ποιον θα ανατεθεί η επιμέλεια της. Στην ίδια θα παρασχεθεί και ψυχολογική υποστήριξη, από παιδοψυχολόγους."
Ο κατηγορούμενος ως βιαστής της ανήλικης έχει συλληφθει στα πλαίσια του αυτοφώρου ενώ για τους υπολοίπους έχει σχηματισθεί δικογραφία η οποία θα τεθεί υπόψη του αρμόδιου εισαγγελέα.

έθνος

11χρονη θύμα βιασμού από τον πατριό της

Η είδηση πριν από λίγο στη ΝΕΤ,
χωρίς άλλα στοιχεία ...

Είμαστε σε αναμονή ...
μακάρι να μην είναι αλήθεια ...

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki