Friday 1 February 2019

Ένα αγόρι χτύπησε μια πόρτα για να ζητήσει φαγητό

Αυτός που του άνοιξε του έδωσε πολλά περισσότερα!
■ ◩ ◪ ■ 
Μια μέρα, ένα πολύ φτωχό αγόρι που πουλούσε μικροπράγματα από πόρτα σε πόρτα, για να πληρώνει τα εισιτήρια του για το σχολείο, ένοιωσε πολύ πεινασμένο και στην τσέπη του δεν είχε παρά μόνο μερικές δεκάρες και δεν έφταναν να αγοράσει κάτι να φάει.
Έτσι, αποφάσισε να ζητήσει φαγητό στο επόμενο σπίτι που θα χτυπήσει την πόρτα

Περπάτησε λίγο ακόμα και βρέθηκε μπροστά σε ένα μικρο σπιτάκι. Χτύπησε την πόρτα και όταν του άνοιξε μια όμορφη νεαρή κοπέλα, ντράπηκε και αντί για φαγητό της ζήτησε λίγο νερό.

Η γυναίκα κοίταξε το αγόρι, κατάλαβε ότι ήταν πεινασμένο και αντί για νερό του έδωσε ένα ποτήρι γάλα.
Το ήπιε αργά και στη συνέχεια ρώτησε τη γυναίκα:

«Πόσα σας χρωστάω;»
«Δεν μου χρωστάς τίποτα» απάντησε εκείνη.
«Η μητέρα μου με έχει διδάξει, να μην αποδέχομαι ποτέ χρήματα για μια πράξη καλοσύνης.

Το αγόρι ευχαρίστησε θερμά τη γυναίκα και συνέχισε την πορεία του. Ένοιωσε δυνατότερος, όχι μόνο σωματικά αλλά και ψυχικά, αφού η πίστη του στους ανθρώπους και στο Θεό, είχε γίνει ισχυρότερη με το περιστατικό αυτό.
Λίγο πριν χτυπήσει την πόρτα της κοπέλας, σκεφτόταν να τα παρατήσει. Είχε χτυπήσει πολλές πόρτες, είχε συναντήσει πολλούς ανθρώπους, αλλά κανένας δεν σκέφτηκε να του προσφέρει ένα ποτήρι νερό. Ελάχιστοι μόνο ψώνισαν.

Χρόνια αργότερα, η υγεία της γυναίκας κλονίστηκε και η ζωή της έφθασε σε κρίσιμη κατάσταση. Οι γιατροί του τοπικού ιατρείου, σήκωσαν τα χέρια ψηλά. Δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν εκεί την ασθένειά της. Την παρέπεμψαν σε ιατρικό κέντρο μεγαλύτερης πόλης, όπου την εξέτασαν οι γιατροί και της έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις. 
Ο καθηγητής ιατρός, κλήθηκε να κάνει τη διάγνωση.

Όταν άκουσε το όνομα της πόλης απ’ όπου ήρθε η ασθενής, ένα περίεργο συναίσθημα τον έλουσε. Αμέσως σηκώθηκε και πήγε κάτω από την αίθουσα του νοσοκομείου στο δωμάτιό της, ντυμένος με τη στολή του γιατρού.

Την αναγνώρισε αμέσως. Πήγε πίσω στο δωμάτιο ιατρικών συσκέψεων αποφασισμένος να κάνει το καλύτερό δυνατόν, για να σώσει τη ζωή της. Από εκείνη την ημέρα έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στην περίπτωση.

Μετά από ένα μακρύ αγώνα, η μάχη κερδήθηκε. Η ασθενής έγινε καλά.
Ο Δρ, ζήτησε από το γραφείο οικονομικού, να του προσκομίσουν τα έγγραφα του ασθενή και το λογαριασμό, για την τελική έγκριση.

Όταν έφθασε στα χέρια του ο λογαριασμός της ασθενή, τον κοίταξε και στη συνέχεια έγραψε κάτι στην άκρη του χαρτιού και τον έστειλε πίσω, για επίδοση στην ασθενή. Εκείνη φοβόταν να το ανοίξει. Ήταν σίγουρη, ότι θα έπρεπε να πληρώνει τα έξοδα νοσηλείας της, μέχρι το τέλος της ζωής της.

Τελικά άνοιξε το φάκελο. Όπως διάβαζε το τιμολόγιο, μια φράση με μεγάλα γράμματα στο τέλος του χαρτιού, τράβηξαν την προσοχή της.
«Ολοσχερώς εξοφλημένο, με ένα ποτήρι γάλα». 

Από κάτω, υπήρχε η υπογραφή του καθηγητή ιατρού.

Θυμήθηκε!!! Δάκρυα χαράς πλημμύρισαν τα μάτια της, την στιγμή που θυμήθηκε εκείνο το μικρο παιδί, που της είχε χτυπήσει την πόρτα.

Δίδαγμα: Ζήστε με αγάπη για να αισθάνεστε πάντα καλύτερα. Η καλοσύνη, η ευγένεια και η ευγνωμοσύνη, είναι τα μέσα για να νιώσατε ευτυχισμένοι. Όσο περισσότερο ευγνώμονες είστε, τόσο περισσότερη αγάπη εκπέμπετε και όσο περισσότερη αγάπη εκπέμπετε, τόσο περισσότερη λαμβάνετε.

Η ιστορία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα της ζωής του γιατρού. 
...........
Παιδική Γωνιά
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

Αστεγος πατέρας ξεσπά σε κλάματα όταν ένας ξένος κάνει κάτι σπουδαίο!

Ένας άστεγος ταλαιπωρημένος πατέρας και το μωρό του γνωρίζουν τον φύλακα άγγελό τους στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής τους.
Ο Ελληνοαμερικανός Λέων Λογοθέτης έχει ξεκινήσει μια αποστολή καλοσύνης στους δρόμους του Ντένβερ.
Σε μια από αυτές τις αποστολές συναντά τον Τζέιμς, έναν άστεγο άνδρα που μετακόμισε από τη Νέα Υόρκη στο Ντένβερ για μια καλύτερη ζωή για τον γιο του.
Αν και είχε βρει στέγη για τους δυο, τελικά βρέθηκε άστεγος και χωρίς χρήματα με ένα μωρό.
Μιλώντας στο βίντεο λέει ότι πρέπει κάποιος να ζήσει ως άστεγος για να εκτιμήσει όλα όσα έχει στη ζωή του.
Όμως εκείνη την ημέρα είναι τυχερός γιατί μόλις έχει γνωρίσει τον φύλακα άγγελό του.
Ο Λέων Λογοθέτης του λέει ότι θα τον βοηθήσει δίνοντάς του 1.000 δολάρια για να κάνουν μια αρχή και ότι θα του πληρώσει μία εβδομάδα σε ξενοδοχείο.
Και τότε ο Τζέιμς ξεσπά σε κλάματα.
Μάλιστα, ο Ελληνοαμερικανός έχει δημιουργήσει μια σελίδα "GoFundMe" όπου μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει περίπου 14.000 δολάρια, για ανθρώπους σαν τον Τζέιμς που έχουν ανάγκη.
Τελικά, ακόμα και στις πιο σκοτεινές στιγμές, μπορεί να υπάρξει αχτίδα φωτός, και για κάποιον που είναι χαμένος στο σκοτάδι, μια στάλα καλοσύνης μπορεί να αλλάξει τα πάντα.
Ιστοριες-Βιντεο-Φωτογραφιες

Οι ερευνητές αποκάλυψαν ποια είναι η πιο σημαντική τροφή στο πρωινό των παιδιών

Το παιδί σας τι έφαγε για πρωινό σήμερα το πρωί; Το πιο πιθανό σενάριο είναι γάλα και δημητριακά.
Ως ένα βαθμό αυτό είναι πολύ καλό, γιατί το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Και τα παιδιά πρέπει να τρώνε πρωινό για να μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του σχολείου.
Παρόλα αυτά πολλοί γονείς δεν δίνουν προσοχή και δυσκολεύονται να προσφέρουν πρωινά στα παιδιά τους για διαφόρους λογούς.
Η έλλειψη χρόνου του γονιού, «δεν προλαβαίνει το παιδί, είναι δύσκολο το πρωί να φάει το παιδί, ανακατεύεται το στομάχι του», είναι μερικές από τις πολλές δικαιολογίες που χρησιμοποιεί ο γονιός.
Οι ειδικοί όμως τονίζουν ότι το πρωινό στα παιδιά είναι απολύτως απαραίτητο. Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι τα παιδιά που τρώνε καλό πρωινό έχουν καλύτερες επιδόσεις στο σχολείο. Μπορούν να συγκεντρωθούν αποτελεσματικότερα στα μαθήματα, έχουν καλύτερη μνήμη, συγκέντρωση, δύναμη και ενέργεια στο σύνολο της ημέρας.
Τα παιδιά που τρώνε πρωινό συνήθως διατηρούν το βάρος τους σε φυσιολογικά επίπεδα σε σχέση με όσα παιδιά  παραλείπουν το συγκεκριμένο γεύμα. Επίσης εάν το παιδί ξεκινήσει την ημέρα του με ένα καλό πρωινό,  δεν θα πέσει εύκολα στον πειρασμό των λιγότερο υγιεινών σνακ τις αμέσως επόμενες ώρες στο σχολείο.
Ποιο είναι λοιπόν το ιδανικότερο πρωινό για τα παιδιά μας και την ανάπτυξη τους;
Ομάδα Αμερικανών ερευνητών αποκάλυψε πως τα αυγά είναι το πιο ολοκληρωμένο πρωινό που μπορούμε να δώσουμε στα παιδιά.
Το αυγό αποτελεί τροφή, πλούσια σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Περιέχει ασβέστιο, φώσφορο, νάτριο, κάλιο, βιταμίνη Α, Β12, φολικό οξύ και σημαντικές ποσότητες σιδήρου.
Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το πρωινό που είναι υψηλό σε πρωτεΐνες, όπως τα αυγά, κρατά τα παιδιά χορτάτα για μεγαλύτερο διάστημα σε σχέση με τα δημητριακά ή τη βρώμη, οδηγώντας τα να τρώνε λιγότερες θερμίδες στο μεσημεριανό γεύμα.
Τόνισαν επίσης ότι το αυγά είναι μια από τις ιδανικότερες επιλογές για πρωινό λόγω του ότι βοηθούν σημαντικά στην ενίσχυση των εγκεφαλικών λειτουργιών.

bovary.gr
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki