Tuesday 6 July 2010

Μμμ... και ο μπαμπάκας έφτιαξε παγωτόοοο!!!

Παγωτό μπανάνα με σοκολάτα!!!

Υγιεινό, θρεπτικό, γρήγορο!
Υλικά:

1 μεγάλη ώριμη μπανάνα.
1 ποτήρι γάλα
1 σοκολάτα υγείας
Κόβουμε την μπανάνα σε λεπτές φέτες, και τις απλώνουμε σε έναν μεταλλικό δίσκο. Βάζουμε τον δίσκο στο ψυγείο για μερικές ώρες μέχρι να γίνουν …παγάκια!

Ταυτόχρονα βάζουμε στο ψυγείο ½ - 1/3 του ποτηριού γάλα
( Έχω χρησιμοποιήσει ακόμα και γάλα κακάο μακράς διαρκείας)

Ρίχνω τα έτοιμα παγωμένα υλικά στο multi και τα χτυπώ μέχρι να γίνουν μια ομοιογενή κρέμα. 

Σερβίρω σε μπολάκια και διακοσμώ με τριμμένη στον τριφτή σοκολάτα υγείας.(το γάλα είναι ανάλογο του μεγέθους της μπανάνας)

ευχαριστούμε id65 !!

Banana Ice Cream - Easy Recipe

The ingredients:
3/4 pint (375ml) cream or milk
4oz (100g) sugar
3 bananas – nicely ripe (to mash up)

To prepare the mixture:
* Mash the bananas well and put into a mixing bowl. Take the cream or milk and pour into the bowl. Mix in well with the bananas.
a) use an electric ice cream maker to blend/freeze your ice cream which usually takes 20 to 40 minutes. Always follow the manufacturer's guidelines.
or
b) blend/freeze by hand without an ice cream maker See the
 guidelines set out above for ice cream making without a machine

Απόπειρα αυτοκτονίας λόγω αποτυχίας στις πανελλαδικές εξετάσεις

Στα άκρα έφτασε 17χρονος μαθητής όταν έμαθε ότι απέτυχε στις πανελλαδικές εξετάσεις! Σήμερα, λίγο μετά τις 15:00 προσπάθησε να αυτοκτονήσει!  
Το τραγικό περιστατικό έγινε στη Νέα Σμύρνη. Ο μαθητής μόλις έμαθε τις βαθμολογίες προσπάθησε να αυτοκτονήσει με ένα όπλο κρότου. 
Ο νεαρός από τη Νέα Σμύρνη, μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό με εγκαύματα στο κεφάλι.
Ενώπιος ενωπίω με τον θάνατο
Η πρέσα του εκπαιδευτικού συστήματος είναι ένας από τους παράγοντες που μπορούν να τσακίσουν τους εφήβους οδηγώντας τους ακόμη και στα πρόθυρα του θανάτου με τη μορφή μιας απόπειρας αυτοκτονίας! 
 
Αυτό δείχνει η διαχρονική μελέτη του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ)- καλύπτει 23 ολόκληρα χρόνια- επικεφαλής της οποίας ήταν η ψυχολόγος, αναπληρώτρια καθηγήτρια Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κυρίαΑννα Κοκκέβη (συμμετείχαν επίσης οι κυρίες Βασιλική Ρότσικα, λέκτωρ Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αγγελική Αραπάκη,από το ΕΠΙΨΥ, καθώς και ο κ.Κλάιβ Ρίτσαρντσοναπό το Πάντειο Πανεπιστήμιο).
Οι ερευνητές συνέλεξαν στοιχεία από πέντε έρευνες που διεξήχθησαν από το 1984 ως το 2007 και περιελάμβαναν πανελλήνιο αντιπροσωπευτικό δείγμα μαθητικού πληθυσμού εφηβικής ηλικίας. Συγκεκριμένα σε καθεμιά εκ των ερευνών συμμετείχαν 8.000-10.000 έφηβοι ηλικίας 14-18 ετών οι οποίοι απαντούσαν σε ειδικό ερωτηματολόγιο σχετικά με το αν έχουν αποπειραθεί να αυτοκτονήσουν.
Αυτό που προέκυψε ήταν άκρως ανησυχητικό: σύμφωνα με τα στοιχεία, οι απόπειρες αυτοκτονίας εμφάνισαν σχεδόν διπλασιασμό στη συχνότητά τους- από 7% το 1984 σε 13,4% το 2007. 
Μάλιστα από τη μελέτη σκιαγραφήθηκε το προφίλ του εφήβου που επιχειρεί να θέσει τέλος στη ζωή του: είναι συνήθως κορίτσι, ζει σε μονογονεϊκή οικογένεια με χαμηλό επίπεδο μόρφωσης του πατέρα και μένει σε μια μεγάλη πόλη. 
 
Αξιοσημείωτο ήταν το γεγονός ότι τα αγόρια αρχίζουν να κλείνουν την ψαλίδα που τα χωρίζει από τα κορίτσια, όπως έδειξαν και τα συγκεκριμένα ευρήματα: στα αγόρια που βρίσκονται στην εφηβεία κατεγράφη τετραπλασιασμός στις απόπειρες αυτοκτονίας μέσα στο διάστημα των 23 ετών ενώ την ίδια στιγμή στα κορίτσια υπήρξε διπλασιασμός.
Σύμφωνα με τη μελέτη, η αύξηση των αποπειρών αυτοκτονίας που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στα αγόρια μπορεί να αποδοθεί κυρίως στην πίεση που δέχονται στο σχολείο ώστε να έχουν καλές επιδόσεις και να κερδίσουν μια θέση στο πανεπιστήμιο.

Μμμμμμμ... η μανούλα έφτιαξε παγωτόοοο!!!
How To Make Easy Vanilla Ice Cream

Καλημέρα!!
Σας γράφω αυτή τη συνταγή γιατί όπου κι αν κοίταγα για συνταγές για παγωτά, οι μόνες που έβρισκα περιείχαν τις λέξεις "παγωτομηχανή", "να το ανακατεύετε συνέχεια" κλπ!!!

Αυτή τη συνταγή μου την έδωσε μία συνάδελφός μου και είναι για παγωτό βανίλια. Μου αρέσει γιατί έχει έντονη γεύση βανίλιας (να σας δώσω να καταλάβετε λατρεύω το ρυζάλευρο που έτρωγε ο γιος μου!). Φυσικά, μπορεί κανείς να βάλει κακάο ή να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό:
 
Υλικά:
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
500 γρ. κρέμα γάλακτος
2 βανίλιες

Βάζουμε για 24 ώρες το ζαχαρούχο γάλα και την κρέμα γάλακτος στο ψυγείο πριν τα χρησιμοποιήσουμε.

Μετά, τα ανακατεύουμε όλα μαζί (και τις βανίλιες) με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. 
Βάζουμε το μείγμα σε μπολ και στην κατάψυξη και την επόμενη μέρα... νάτο το παγωτό!!
Φιλάκια

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki