Monday 10 September 2018

ΞΑΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Γιατί στέκεις ακίνητη κι αμίλητη; Πού είναι τα παιδιά;
Η τσουλήθρα στην παιδική χαρά μόλις είχε ξυπνήσει καθώς ο ήλιος του Σεπτεμβρίου της χάιδευε τα πολύχρωμα καγκελάκια της.
Κοιτούσε περίεργα την κούνια δίπλα της που στεκόταν ακίνητη στα δυο της καθισματάκια κι ούτε μιλούσε ούτε λαλούσε.
– Μα ξέχασες; Σήμερα είναι 11 Σεπτεμβρίου κι ανοίγουν τα σχολεία… Τα παιδιά έχουν αγιασμό στα σχολεία τους. Λες να μας ξεχάσουν πια και να μην έρχονται να μας κουνάνε, να μας ξεφωνίζουν και να μας ταρακουνούν με τα παιχνίδια τους;
-Καλά κυρα-Κούνια μου, μην αρρωστήσεις κιόλας, της είπε χαρούμενη η ξύλινη τραμπάλα, τα παιδιά πάντα θα παίζουν και πάντα θα λαχταρούν τη συντροφιά μας, αφού είναι παιδιά, το λέει και τ’ όνομά τους…
Ένα σπουργιτάκι φτερούγισε χαρούμενα και τίναξε τα φτεράκια του να ζεσταθούν στον ήλιο που όλο κι ανέβαινε στον ουρανό και στάθηκε πάνω στο λαμαρινένιο κορμί της τσουλήθρας, που άρχισε να πυρώνει από το δυνατό ήλιο.
– Υπομονή παιχνίδια μου… Το απόγευμα, όταν τελειώνουν τα μαθήματά τους πάλι σε σας θα έρχονται. Μη σας πω για γιορτές, Χριστούγεννα και Πάσχα που θα έχουν διακοπές από το σχολείο. Όλα σε σας θα έρχονται και θα το γιορτάζουν χαρούμενα. Κι όταν έρθει το καλοκαίρι πάλι, εκεί να δεις παιχνίδι!
– Καλά τα λέει το σπουργίτι, καιρός να κάνουμε κι εμείς λίγες διακοπές, ν΄ ανανεωθούμε, ξαναμίλησε η πολύχρωμη τραμπάλα και τέντωσε τα ξυλένια καθισματάκια της να τα χαϊδέψει περισσότερο ο λαμπερός ήλιος του Σεπτεμβρίου…
– Υπομονή λοιπόν και διακοπές από σήμερα 11 Σεπτεμβρίου, είπε κι η κούνια αναστενάζοντας, καθώς το απαλό αεράκι κουνούσε τις αλυσιδίτσες της απαλά…
Ένα, δύο, τρία, φάνηκαν τα θρανία!
Ένα, δύο, τρία, ανοίγουν τα σχολεία!
Ένα, δύο, τρία, στις διακοπές τελεία.
Ένα, δύο, τρία, μετράω πια βιβλία.
Ένα, δύο, τρία, καλοκαιράκι γεια σου!
Ένα, δύο, τρία, του χρόνου πια η σειρά σου!
Ένα, δύο, τρία, τη σάκα μου γεμίζω
Ένα, δύο, τρία, στην τάξη μου γυρίζω!
Ένα, δύο, τρία, δάσκαλοι, συμμαθητές
Ένα, δύο, τρία, ανταμώνουν με χαρές!
                                               
Καλή σχολική χρονιά
Πηγή:  pemptousia.gr 
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

Ένα μωρό ακούει τον μπαμπά του να παίζει κιθάρα

Καθισμένο στον καναπέ, ένα μωρό βλέπει και ακούει με μεγάλη απορία για πρώτη φορά την κιθάρα, στα χέρια του μπαμπά του. Στο τέλος του τραγουδιού, ο μπέμπης σκάει ένα αξιολάτρευτο χαμόγελο.

videoman.gr
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

Παράτησαν το ανήλικο παιδί τους για να πάνε σε συναυλία!

Ένα ζευγάρι από το Τέξας συνελήφθη με την κατηγορία της «έκθεσης σε κίνδυνο ανηλίκου», λόγω του ότι άφησαν το 11χρονο παιδί τους μόνο στο σπίτι για δυο μέρες, για να παρευρεθούν σε συναυλία των Godflesh, στο Μίσιγκαν.
Virginia Yearnd and John Guerrero
Σημειώνεται πως το παιδί παρέμεινε μόνο του χωρίς επίβλεψη.
Οι αρχές μπήκαν στο σπίτι αφού ενημερώθηκαν σχετικά από την θεία του ανήλικου και αφού πρώτα προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με τους γονείς, χωρίς επιτυχία.

Η μητέρα του παιδιού δικαιολογήθηκε στις αρχές λέγοντας πως είχε ζητήσει από την αδερφή της να περνάει και να ελέγχει, όμως το παιδί ανέφερε πως κανένας δεν ήρθε στο σπίτι, όλες αυτές τις ώρες.
Στην περίπτωση καταδίκης το ζευγάρι αντιμετωπίζει ποινή 20 χρόνων χωρίς αναστολή.

Πηγή: rocking.gr
soccerplus.gr
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki