Friday 31 August 2007

Μάστιγα οι απαγωγές ανηλίκων στη Μεγάλη Βρετανία

Περισσότερα από 470 παιδιά απήχθησαν το 2008 στη Μεγάλη Βρετανία και οδηγήθηκαν παράνομα στο εξωτερικό, σε 336 χωριστά περιστατικά, σύμφωνα με στοιχεία που έφερε στη δημοσιότητα η οργάνωση "Freedom of Information Act''.

Το Πακιστάν αποτελεί τον προσφιλέστερο προορισμό των απαχθέντων, καθώς σε αυτή τη χώρα μεταφέρθηκαν 30 ανήλικοι. Ακολουθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες με 23 περιστατικά, η Ιρλανδία με 22, ενώ σε 21 περιπτώσεις τα θύματα μεταφέρθηκαν στην Ισπανία.

Η Αυστραλία, η Γαλλία και η Αίγυπτος βρίσκονται, επίσης, μεταξύ των συνηθισμένων προορισμών των απαχθέντων.

Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα, στο 40% των περιπτώσεων τα παιδιά οδηγήθηκαν σε χώρες που δεν έχουν υπογράψει τη Συνθήκη της Χάγης, η οποία διασφαλίζει την επιστροφή στη χώρα τους, των ανηλίκων που μεταφέρονται κατά λάθος ή παράνομα σε άλλες χώρες.

Ανάμεσα σε αυτές της χώρες βρίσκονται το Μπαγκλαντές, η Ρωσία, το Ιράκ και η Νιγηρία.

Οι περισσότερες περιπτώσεις αφορούν σε περιστατικά απαγωγών παιδιών από τους αλλοδαπούς γονείς τους, οι οποίοι, σε περίπτωση διαζυγίου, εάν δεν τους εκδικαστεί η κηδεμονία αναχωρούν για τις πατρίδες τους παίρνοντας μαζί τα παιδιά τους παράνομα.


πηγή μου: omobrontia
πηγή της πηγής μου: Το Τεφτέρι.

Παιδοψυχολόγοι στα Σχολεία από φέτος

Οι εκλογές προ των θυρών.

Θα είχατε την καλοσύνη, αγαπητοί υποψήφιοι,
να μας ανακοινώσετε, εάν στις προεκλογικές εξαγγελίες των κομμάτων σας περιλαμβάνεται μια κουβέντα, έστω μια υπόσχεση, ότι ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΣΕ ΛΙΓΟ ΑΡΧΙΖΕΙ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΑΘΜΙΔΩΝ;;;

ή μήπως θεωρείτε την ΑΠΑΙΤΗΣΗ αυτή της ελληνικής κοινωνίας ανεδαφική και ουτοπική;;
Με άλλα λόγια, μήπως σας ζητάμε πολλά;;;

ΤΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ (και είναι πολλά) ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ KAI TH ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki