Monday 26 August 2019

Laura Cook: Συνάντησε τον παιδεραστή που την είχε βιάσει πριν 11 χρόνια - I was met by my abuser at therapy session'

Κατά τη διάρκεια μιας συμβουλευτικής-ψυχολογικής συνεδρίας, μια γυναίκα ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον άνδρα που την βίαζε, όταν ήταν παιδί.
I went for rape counselling - and was met by my abuser at therapy session'

Η 21χρονη Laura Cook κακοποιήθηκε από τον γείτονά της, τον 49χρονο Brian Dick, όταν ήταν μόλις 10. Ο οδηγός φορτηγού φυλακίστηκε για εννέα χρόνια στο High Court του Εδιμβούργου τον Νοέμβριο του 2011.
Αλλά τον περασμένο Σεπτέμβριο, μόλις ένα χρόνο μετά την αποφυλάκισή του, η 21χρονη τον είδε στο νοσοκομείο Falkirk όπου είχε πάει για μια θεραπεία.
Είπε: «Πήγα στην αίθουσα αναμονής και είδα τον Brian Dick και τον αστυνομικό που τον πρόσεχε να περιμένει να δει τον κοινωνικό λειτουργό του. Ξεκίνησα να φωνάζω:"Παιδεραστή!
Μία από τις προϋποθέσεις της ποινής ήταν ότι αν τύχαινε ποτέ να με πλησίαζε έπρεπε να απομακρυνθεί. Αλλά κάθισε εκεί. 
Ο διευθυντής ήρθε και ζήτησε συγγνώμη. Είπε: "Είναι εντάξει, είναι εντάξει, θα τον μετακινήσουμε." Τρελάθηκα, έτρεμα, ήμουν άρρωστη».
Ο Dick κακοποίησε τη Laura, αφού γνώρισε φιλικά την οικογένειά της και προσφέροντας τις υπηρεσίες του ως μπέιμπι σίτερ.
Τη βίαζε για πάνω από 18 μήνες, δένοντάς την με ταινία και καλώδια.
............
η συνέχεια εδώ
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

Απλά βήματα που θα βοηθήσουν το παιδί σας να πετύχει στο σχολείο

Μετράμε σιγά για αντίστροφα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς. 
Ωστόσο, όλοι οι γονείς – είτε το παιδί τους πηγαίνει για πρώτη φορά σχολείο είτε είναι σε μεγαλύτερη τάξη – έχουν το ίδιο άγχος: πώς θα τα καταφέρει το παιδί τους με τα μαθήματα. Πώς θα έχει μία καλή πρόοδο και κυρίως, πώς θα καταλάβει την αξία και τη σημαντικότητα της γνώσης. Κι ενώ στο μυαλό όλων εμάς των γονιών, δε μοιάζει και ως η πιο εύκολη υπόθεση, στην πραγματικότητα δεν είναι και τόσο δύσκολο το παιδί να πετύχει στο σχολείο. Ακόμη κι εκείνο που δείχνει απρόθυμο με το διάβασμα.
Παρακάτω, ακολουθούν 5 απλά βήματα, που θα βοηθήσουν εσάς και, κυρίως, το παιδί σας να τα καταφέρει.

Βήμα πρώτο

Να αγαπήσει το διάβασμα: Ενδεχομένως να ακούγεται ως μία κοινότυπη προτροπή, αλλά είναι πολύ σημαντικό. Μάλιστα, η αγάπη για το βιβλίο θα πρέπει να έχει γεννηθεί προτού περάσει τη μεγάλη πόρτα του σχολείου. Όταν διαβάζετε στο παιδί παραμύθια από πολύ μικρό, το φέρνετε σε άμεση επαφή με το βιβλίο και γίνεται για εκείνο μία αγαπημένη καθημερινή συνήθεια. Οπότε όταν θα έρθει σε επαφή και με τα σχολικά βιβλία, θα του είναι εύκολο. Ωστόσο, ποτέ δεν είναι αργά. Ξεκινήστε να αγοράζετε βιβλία στο παιδί, διαβάστε μαζί του τα βράδια, αναλύστε το, ανταλλάξτε ιδέες. Είναι μία διαδικασία, που θα του προκαλέσει το ενδιαφέρον, ενώ δε διαφέρει και από εκείνη που ακολουθούν στο σχολείο. Επίσης, αν έχετε χρόνο, διαβάστε κι εσείς βιβλία, να σας βλέπει το παιδί και να παραδειγματίζεται. Γιατί, θα πρέπει να ξέρετε πως σε ένα σπίτι που το βιβλίο έχει ρόλο και δεν είναι ένα σκονισμένο αντικείμενο στα ράφια μίας βιβλιοθήκης, θα αγαπηθεί και από τα παιδιά.

Βήμα δεύτερο

Μιλήστε του για την αξία της γνώσης και της μόρφωσης: Είναι πολύ σημαντικό να συζητάτε με τα παιδιά. Να μιλάτε για όλα. Να ανταλλάσσετε απόψεις, να τους εξηγείτε, να τα καθοδηγείτε. Μέσα από μία τέτοια συζήτηση και με παραδείγματα, εξηγείστε τους πόσο σημαντική είναι η γνώση για τον άνθρωπο και πόσα μπορεί να καταφέρει στη ζωή του, όταν την κατακτήσει. Επίσης, είναι λάθος να του λέτε: «Αν δε διαβάσεις, δεν θα κάνεις τίποτα στη ζωή σου». Λειτουργεί αρνητικά και αντιδραστικά. Είναι προτιμότερο να του δείξετε τη θετική πλευρά. Μιλήστε για το πόσα μπορεί να κατακτήσει μέσω της γνώσης, στείλτε το μέχρι και το... φεγγάρι! Δώστε του κίνητρα για την κατάκτηση της!
mama kori diavasma sxoleio

Βήμα τρίτο

Σωστή επικοινωνία με τη δασκάλα: Είναι πολύ σημαντικό να έχετε μία σωστή επικοινωνία με τα δασκάλα του παιδιού σας. Και όταν, λέμε «σωστή», δεν εννοούμε να της στέλνετε δωράκια, καρτούλες και διάφορα πεσκέσια. Αλλά μία ουσιαστική επικοινωνία/συνεργασία, με γνώμονα μόνο την πρόοδο του παιδιού και όχι τις δικές σας κοινωνικές σχέσεις. Να έχετε μαζί της μία τακτική επικοινωνία, χωρίς να γίνετε φορτικές και να μη διστάζετε να τη ρωτάτε για όσα σας απασχολούν. Επίσης, θα πρέπει να της δείχνετε εμπιστοσύνη, να μην είστε επικριτικές και αν κάτι δε σας αρέσει ή υπάρχει πρόβλημα με την επικοινωνία της με το παιδί, να το συζητάτε ώστε να βρεθεί μία λύση.

Βήμα τέταρτο

Ελέγχετε τις εργασίες: Ο γονιός θα πρέπει να είναι αρωγός του παιδιού, όταν διαβάζει. Ούτε να το αγχώνει, ούτε να το επικρίνει, ούτε να του προσφέρει έτοιμες τις απαντήσεις. Θα πρέπει να έχετε υπομονή με το διάβασμα, να μην του βάζετε τις φωνές και να το αφήνετε μόνο του να κάνει τις εργασίες. Εσείς, στο τέλος απλά θα τις ελέγχετε και όπου έχει κάνει λάθος, θα το προτρέπετε να το εντοπίσει μόνο του. Και αν αυτό πάρει ώρα, εσείς θα περιμένετε υπομονετικά. Οι φωνές δεν κάνουν καλό, φέρνουν μόνο το αντίθετο αποτέλεσμα.

Βήμα πέμπτο

Δώστε βάση στη συμπεριφορά του: Στο σχολείο δεν είναι μόνο η πρόοδος στα μαθήματα. Αλλά και η πρόοδος του στις διαπροσωπικές σχέσεις. Θα πρέπει να ενδιαφέρεστε και ποια είναι η συμπεριφορά του παιδιού στο σχολείο. Πώς είναι οι σχέσεις του με τα άλλα παιδιά, ποια είναι η συμπεριφορά του μέσα στην τάξη. Αν αντιμετωπίζει προβλήματα. Να το ρωτάτε, λοιπόν, για τη μέρα του στο σχολείο. Κι επειδή η κλασική ερώτηση: «πώς τα πέρασες σήμερα» δεν ανοίγει πάντα, μία πρόσφορη συζήτηση, μπορείτε να του εκμαιεύσετε πληροφορίες με πιο απλές ερωτήσεις, που θα του προκαλέσουν το ενδιαφέρον να μπει σε μία τέτοια κουβέντα.
 
Πηγή: www.mothersblog.gr
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

Vegan ζευγάρι προκάλεσε στο παιδί του σοβαρό υποσιτισμό

Vegan ζευγάρι από την Αυστραλία, πρόσφερε μια αυστηρά vegan διατροφή στην κόρη τους, με αποτέλεσμα να της προκαλέσουν σοβαρό υποσιτισμό. Το ζευγάρι γλίτωσε τη φυλάκιση.

Οι δύο, ηλικίας 30 ετών, παραδέχθηκαν την ενοχή τους να προσφέρουν τα αναγκαία στο παιδί τους με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του, καταδικάστηκαν σε 18μηνη κοινωνική εργασία.
Όταν ανακάλυψαν το παιδί οι αρχές ζύγιζε μόλις 4,9 κιλά σε ηλικία 19 μηνών. Περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις αποκάλυψαν ότι τα οστά της δεν είχαν αναπτυχθεί από τη γέννησή της. Η ανάπτυξή της ήταν τόσο ασταθής και δεν είχε καν δόντια.

Οι γονείς της είπαν ότι την τάιζαν μόνο vegan φαγητά. Επίσης, το παιδί δεν είχε εμβολιαστεί και δεν έλαβε καμία ιατρική φροντίδα από την ημέρα της γέννησης του.

Ο δικαστής είπε ότι η διατροφή του παιδιού ήταν "εντελώς ανεπαρκής", αφού τρεφόταν μόνο με βρώμη, μπανάνες, σάντουιτς με φυστικοβούτυρο και ρύζι.
«Δεν πρόκειται για μια μεμονωμένη πράξη ή παράλειψη ή μια στιγμιαία απόφαση που έγινε σε πιεσμένο πλαίσιο, που οδήγησε σε κίνδυνο σοβαρού τραυματισμού του παιδιού»

Ωστόσο, είπε ο δικαστής, πιστεύει ότι το έγκλημα είχε διαπραχθεί από απερίσκεπτη πράξη παρά από κακία και ότι η μητέρα μπορεί να είχε να αντιμετωπίσει μια καταθλιπτική ψυχική ασθένεια την εποχή εκείνη.

Εκτός από την κοινωνική υπηρεσία, οι γονείς πρέπει τώρα να ολοκληρώσουν προγράμματα γονικής μέριμνας και διατροφής.

Το κοριτσάκι, ηλικίας τριών ετών, βρίσκεται υπό τη φροντίδα ενός συγγενή και έχει φέρεται να έχει σημειώσει πρόοδο στην ανάπτυξή της. Έχει εμβολιαστεί από τότε και υποβάλλεται σε λογοθεραπεία και φυσιοθεραπεία.

Περισσότερα στο: alphanews.live

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki