Tuesday 7 June 2016

Το σύννεφο έφερε βροχή...

Το σύννεφο έφερε βροχή
κι έχουμε μείνει μοναχοί
έγινε η βροχή χαλάζι
δεν πειράζει, δεν πειράζει.


Τι έχει ο φτωχός να φοβηθεί
σπίτι, ουρανός όπου σταθεί
το δισάκι του στον ώμο
για το δρόμο, για το δρόμο.

Άιντε ν’ απλώσουμε πανιά
στ’ όνειρο και στη λησμονιά
δάκρυα η ζωή στεγνώνει 
ξημερώνει, ξημερώνει.

«Οι ποινές σε αυτούς που κακοποιούν παιδιά είναι απλά χάδια, μιας κοινωνίας που διαβρώνεται όλο και πιο πολύ.... »

Νίκος Συρίγος 
«Δεν είναι Δικαιοσύνη να βάζεις στη φυλακή 
τον παιδεραστή… »
Ο Νίκος Συρίγος επιμένει πως οι ποινές σε αυτούς που κακοποιούν παιδιά είναι απλά χάδια, μιας κοινωνίας που διαβρώνεται όλο και πιο πολύ...
Το Σάββατο που μας πέρασε ήταν η Παγκόσμια Μέρα κατά της επιθετικότητας εναντίον των παιδιών. Όπως έλεγαν οι παλιοί «εφημεριδάδες», πριν στεγνώσει το μελάνι από τα αφιερώματα για τη συγκεκριμένη μέρα, βγήκε στη δημοσιότητα η ιστορία με τον Αλβανό που ασέλγησε σε 27 κορίτσια στη Δραπετσώνα…. Ένα ακόμη τέρας που ζούσε ανάμεσα μας.

Προφανώς ο τύπος θα περάσει από δίκη και αν κριθεί ένοχος θα μπει στη φυλακή απ’όπου θα βγει σε 5-10 χρόνια για να συνεχίσει τη ζωή του.
Οι άλλες 27 ζωές που έχουν καταστραφεί το πολύ-πολύ να… συγχωνευτούν στην ποινή, που προβλέπει το πολιτισμένο κράτος μας για τέτοια περιστατικά.
Η φωτογραφία της μικρής μπήκε για να μην ξεχνάμε…
Να μην ξεχνάμε τα παιδιά που φεύγουν. Δεν είναι αριθμοί…
Δεν είναι λίστες… Είναι ΠΑΙΔΙΑ!
Δεν θέλω να μασάω τα λόγια μου. Ειδικά όταν πρόκειται για παιδιά. Και το λέω-γράφω ανοικτά. Με ενοχλεί που ο πατέρας της μικρής Άννυ ζει ακόμη. Με διαλύει ως άνθρωπο και ως πατέρα που τύποι σαν κι αυτόν ή αυτόν που πιάστηκε πριν λίγο και ομολόγησε τις πράξεις του θα αντιμετωπιστούν… πολιτισμένα! 
Και γιατί δεν πιστεύω ότι είναι δικαιοσύνη να μπαίνει απλά στη φυλακή κάποιος που κακοποίησε ή σκότωσε ένα παιδί (πόσο μάλλον το παιδί του…) αλλά και γιατί νιώθω πως το να μην τιμωρούνται πραγματικά αυτά τα τέρατα δείχνει τη διάβρωση που έχει υποστεί η κοινωνία. 
Πριν 20 χρόνια ο Δουρής για αυτό που έκανε στο παιδί του είχε κρεμαστεί στο κελί του… Δεν ξέρω αν ήταν οι τύψεις του ή κάτι άλλο που τον οδήγησε στο θάνατο αλλά είχε την τιμωρία που του άξιζε. 20 χρόνια μετά οι αντίστοιχοι Δουρήδες… χαϊδεύονται από όλους μας. Το Κράτος, την κοινωνία ακόμη και από τους τύπους που μοιράζονται το κελί μαζί τους…
Κάπως έτσι τα περιστατικά βίας κατά των παιδιών πολλαπλασιάζονται ραγδαία. Κι όταν πας να πεις κάτι σου κολλάνε την ταμπέλα του απολίτιστου, του ρατσιστή, του, του, του και τρέχεις να κρυφτείς... 
Αντί να χάνονται από προσώπου γης τα τέρατα, σκέφτεσαι μια και δυο και τρεις φορές εσύ να πεις αυτό που νιώθεις… Ναι ρε, δεν θέλω να ζουν όσοι πειράζουν παιδιά… Και δεν με ενδιαφέρει ποιος και πως θα αποφασίσει το πώς θα τους αποδώσει πραγματική δικαιοσύνη. 
Τέτοιοι τύποι δεν αξίζει να ζουν. Και θα το φωνάζω όσο περισσότερο κι όσο πιο δυνατά μπορώ! Είτε αρέσει σε κάποιους, είτε όχι… Βλέπετε δεν μου αρκεί ένα «RIP Άννυ», προτιμώ αυτός που θα θελήσει να πειράξει την κάθε Άννυ, να σκεφτεί πως αν το κάνει, θα τιμωρηθεί με τον ίδιο τρόπο τουλάχιστον… 
Υγ. Η φωτογραφία της μικρής μπήκε για να μην ξεχνάμε… Να μην ξεχνάμε τα παιδιά που φεύγουν. Δεν είναι αριθμοί… Δεν είναι λίστες… Είναι ΠΑΙΔΙΑ!

Ο παιδοβιαστής με το ποδήλατο επιτέθηκε
σε 27 ανήλικα κοριτσάκια

Ο «δράκος με το ποδήλατο», που είχε επιτεθεί σε τουλάχιστον 27 κορίτσια σε διάφορες περιοχές της Αττικής, συνελήφθη από την Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής. Πρόκειται για έναν 46χρονο Αλβανό, ο οποίος πλησίαζε ανήλικα κορίτσα και ασελγούσε σε βάρος τους.
Η αστυνομία έφθασε στη σύλληψή του μετά από πολλές καταγγελίες που είχαν γίνει το τελευταίο διάστημα τόσο στην Υποδιεύθυνση Ανηλίκων, όσο και σε διάφορα τμήματα Ασφαλείας στην Αττική, σύμφωνα με τις οποίες ένας άγνωστος άνδρας που κυκλοφορούσε με ποδήλατο πλησίαζε κοριτσάκια και τα ανάγκαζε σε ασελγείς πράξεις μαζί του.
Έτσι, η Ασφάλεια συγκρότησε ειδική ομάδα για την αναζήτησή του και σε συντονισμό με τις κατά τόπο υπηρεσίες Ασφαλείας της Αττικής, ξεκίνησαν ελέγχους και στοχευμένες έρευνες σε σημεία που είχε δράσει.
Οι έρευνες είχαν αποτέλεσμα, αφού νωρίς το πρωί της περασμένης Πέμπτης, ο 46χρονος Αλβανός εντοπίστηκε να κινείται με το ποδήλατό του στην περιοχή της Δραπετσώνας. Ανδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. διαπιστώνοντας ότι τα χαρακτηριστικά του ήταν αυτά του άνδρα που αναζητούσαν επιχείρησαν να τον σταματήσουν για έλεγχο. 

Εκείνος αρνήθηκε να σταματήσει, ετράπη σε φυγή και ακινητοποιήθηκε τελικά σε μικρή απόσταση από τους αστυνομικούς που τον προσήγαγαν στο τμήμα Ασφαλείας της Δραπετσώνας και ακολούθως στην Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της ΓΑΔΑ.
............
η συνέχεια εδώ

Παίξτε μουσικά παιχνίδια με τα παιδιά σας

Όλοι γνωρίζουμε τα οφέλη της μουσικής στην πνευματική και συναισθηματική ανάπτυξη ενός παιδιού, αυτό όμως που είναι ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι η μουσική και κατ’ επέκταση τα μουσικά παιχνίδια είναι απίστευτα διασκεδαστικά.

Αν λοιπόν θέλετε να περάσετε όμορφα με το παιδί σας ή να διασκεδάσετε μια παρέα παιδιά π.χ. σε ένα πάρτι γενεθλίων, ας δούμε μερικές ιδέες:

• Φτιάξτε τη δική σας μπάντα:
 
Και μάλιστα όχι με όργανα, αλλά με αντικείμενα που έχετε μέσα στο σπίτι, όπως κατσαρόλες, κουτάλες κλπ. και παίξτε μουσική.

• Ζωγράφισε ό,τι ακούς:
 

Βάλτε στο παιδί σας να ακούσει διάφορα τραγούδια και ζητήστε του να ζωγραφίσει αντλώντας έμπνευση είτε από τους στίχους, είτε από τη μελωδία.

• Μουσικές καρέκλες:
 

Ιδανικό παιχνίδι για πάρτι, κατά το οποίο τα παιδιά τρέχουν γύρω από τις καρέκλες όσο διαρκεί το τραγούδι και κάθονται μόλις σταματήσετε τη μουσική. Σταδιακά μειώνετε τις καρέκλες ώστε στο τέλος να μείνει μόνο ένα νικητής.

• Χόρεψε στο ρυθμό: 

Ζητήστε από το παιδί σας να χορεύει ανάλογα με το ρυθμό του τραγουδιού που ακούει, εναλλάσσοντας γρήγορα με αργά κομμάτια.

• Βρες το τραγούδι:
 

Σφυρίξτε ή σιγοτραγουδήστε μια μελωδία και ζητήστε από το παιδί να αναγνωρίσει το τραγούδι και να αρχίσει να το τραγουδά κανονικά.

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki