Monday 13 August 2007

Πιστη, αγώνας, παράδεισος

Αν πρέπει να πιστέψω σε κάτι , πιστεύω στο χαμόγελο ενός παιδιού
Αν πρέπει να παλέψω για κάτι, θα παλέψω για το γέλιο ενός παιδιού
Αν τα βάσανα στη ζωή με κουράσουν, θα κοιτάξω τα μάτια ενός παιδιού
Και αν ποτέ κερδίσω τον παράδεισο , θα τον κερδίσω μέσα από την αγκαλιά του
Για να πιστέψεις , να πιστέψεις αληθινά, πρέπει να δεις παιδιά φοβούνται
Για να δώσεις τη μάχη που αξίζει, δες γύρω σου τα παιδιά να υποφέρουν
Τα βάσανά σου άραγε σταθμίζουν, τα δάκρυα στα μάτια των παιδιών του κόσμου;
Μην ψάχνεις για παράδεισο, είναι εδώ πέρα, στις καρδιές των παιδιών που αγαπάς
Άγγιξέ τα με αγάπη, έχουν τόσα πολλά να σου μάθουν
Η καρδιά τους η αγνή κρύβει μέσα του κόσμου τα θαύματα

Αφιερωμένο σε μια κουκλίτσα 5 χρονών που μου είπε, πως θα ξέρει ότι την αγαπώ αν της λένε τα άλλα παιδάκια ότι τα αγαπώ και αυτά.
Γλύκα μου!

Τι γίνεται στην Ελλάδα;

Το 51,2% των παιδιών σχολικής ηλικίας χρησιμοποιεί Ιντερνετ, ποσοστό που συνεχώς αυξάνεται, ενώ η χρήση του Διαδικτύου στο γενικό πληθυσμό αφορά μόλις το 35%. Η πλειονότητα των μαθητών, 9 στους 10, ηλικίας μεταξύ 7 και 17 ετών, έχουν επισκεφθεί κάποια πορνογραφική ιστοσελίδα, όπως προκύπτει από έρευνα του Ελληνικού Κέντρου Εκπαιδευτικής Ερευνας σε 4.317 μαθητές από 161 σχολεία. Το κενό που υπάρχει μάλιστα μεταξύ μαθητικού πληθυσμού που χρησιμοποιεί το Ιντερνετ και του γενικού πληθυσμού φανερώνει ότι οι Ελληνες γονείς δεν είναι αρκετά ενημερωμένοι, ώστε να κατευθύνουν τα παιδιά τους σε κατάλληλους για την ηλικία τους δικτυακούς τόπους.
 
Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της ανοιχτής γραμμής - www.safeline.gr-, η οποία δέχεται καταγγελίες για ύποπτο υλικό (φωτογραφίες με κακοποίηση παιδιού ή συμμετοχή του σε κάποιας μορφής σεξουαλική πράξη), το 2005 ο αριθμός των καταγγελιών που έλαβε πενταπλασιάστηκε σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές: από 40 το 2003 και 58 το 2004 έφτασαν τις 294 το 2005. Περίπου τα τρία τέταρτα από αυτές (153) αφορούσαν την εκμετάλλευση παιδιών.
Πέρσι σημειώθηκε επίσης αύξηση στις καταγγελίες που δέχτηκε η ανοιχτή γραμμή, οι οποίες έφτασαν τις 375. Από αυτές, σχεδόν οι μισές (175) αφορούσαν παιδικό πορνογραφικό υλικό, ενώ σε 178 περιπτώσεις κρίθηκε αναγκαίο να αναληφθεί κάποιου είδους δράση.

Πώς ακριβώς διαχειρίζονται τις καταγγελίες; «Αλλες τις προωθούμε στην Ελληνική Αστυνομία, άλλες σε αντίστοιχες ανοιχτές γραμμές στη χώρα προέλευσης του περιεχομένου και άλλες στις αντίστοιχες εταιρείες των βιομηχανιών του Ιντερνετ (IPSs), οι οποίες έχουν στόχο να προωθήσουν την ασφάλεια στο Διαδίκτυο», μας λέει ο πρόεδρος της safenet που διατηρεί την ανοιχτή γραμμή στην Ελλάδα, δρ Νίκος Φρυδάς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η προέλευση του παράνομου υλικού που καταγγέλλεται προέρχεται κυρίως από τις ΗΠΑ -συνήθως στις περισσότερες από τις μισές περιπτώσεις, κατά το ένα τέταρτο από χώρες της Ε.Ε., τη Ρωσία και την Ιαπωνία.
Στη διεύθυνση www.saferinternet.gr λειτουργεί ο Ελληνικός Κόμβος Ασφαλούς Διαδικτύου υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία παρέχει χρήσιμες πληροφορίες για ασφαλή... δικτυοταξίδια.

Των ΙΩΑΝΝΑΣ ΣΩΤΗΡΧΟΥ - ΑΡΓΥΡΩΣ Κ. ΜΩ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 11/08/2007

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki