Saturday 12 June 2010

Βίασε 14χρονη που γνώρισε μέσω Facebook

Ένας 24χρονος από την Αυστραλία,
ελληνικής καταγωγής,
κατηγορείται για απόπειρα φόνου μίας 14χρονης κοπέλας!!!


Ο νεαρός που γνώρισε την άτυχη ανήλικη μέσω Facebook, αφού τη βίασε μέσα στο σπίτι του, έβαλε φωτιά ενώ το κορίτσι ήταν αναίσθητο και μέσα στα αίματα.
Η 14χρονη νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Μελβούρνης, και φέρει εγκαύματα στο 70% του σώματός της.
Εγκαύματα όμως υπέστη και ο δράστης, καθώς στην προσπάθειά του να βάλει φωτιά στο σπίτι, κάηκε και ο ίδιος στα πόδια.
Star.gr
magazino.gr

Αυτοκτόνησε ο πατέρας που ξέχασε το παιδί του μέσα στο αυτοκίνητο


Η είδηση ελέγχεται ως ανακριβής.
Διαβάστε τα σχόλια

ΣΟΚ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ

Η είδηση που μας σόκαρε από την Κύπρο την προηγούμενη εβδομάδα με τον γιατρό που ξέχασε το πεντάχρονο παιδάκι του μέσα στο αυτοκίνητο και πέθανε, τώρα μας ξανασοκάρει. 
Ο πατέρας δεν άντεξε τον...
χαμό του παιδιού και τις... κατηγορίες που τον βάρυναν και αποφάσισε να δώσει ένα τέλος στην ζωή του και χθες αυτοκτόνησε. Είναι πραγματικά μια οικογενειακή τραγωδία που σοκάρει και θλίβει.

Νεκρός 5χρονος που τον ξέχασε ο πατέρας του στο αυτοκίνητο

Τραγωδία στον Ασπρόπυργο με νεκρό παιδάκι στις φλόγες

Τραγωδία στον Ασπρόπυργο. 
Ένα παιδί έχασε τη ζωή του και ένας ενήλικας υπέστη σοβαρά εγκαύματα από πυρκαγιά που ξέσπασε στις 13:38 στον καταυλισμό των τσιγγάνων στη Λεωφόρο του ΝΑΤΟ.

Επί τόπου έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, αποτελούμενες από 21 πυροσβέστες με επτά οχήματα, που κατάφεραν να θέσουν άμεσα υπό έλεγχο τις φλόγες.
Ωστόσο, κατά τη διάρκεια των ερευνών, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν εγκλωβισμένοι και τραυματίες, εντόπισαν απανθρακωμένο μέσα σε μία παράγκα ένα παιδάκι και τραυματισμένο έναν ενήλικα, ο οποίος έχει υποστεί σοβαρά εγκαύματα.

Κόκκινη κάρτα στην παιδική εκμετάλλευση από τη UNICEF στη Νότιο Αφρική

Λίγες μέρες πριν ξεκινήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2010 στη Νότιο Αφρική η UNICEF σε συνεργασία με άλλους κοινωνικούς φορείς υποστηρίζει προσπάθειες για την ανάπτυξη και εφαρμογή μέτρων για την πρόληψη και ελάττωση πιθανών κρουσμάτων κακοποίησης, εκμετάλλευσης και παράνομης διακίνησης και εμπορίας παιδιών, κατά τη διάρκεια της μεγάλης αυτής διοργάνωσης.

Μια βασική πρωτοβουλία είναι η δημιουργία Χώρων Φιλικών προς τα Παιδιά σε συνεργασία με τις πόλεις που θα φιλοξενήσουν τα παιχνίδια σε Σαντόν, Σοβέτο, Νελσπρουίτ και Πορτ Ελίζαμπεθ, στους ειδικούς χώρους Φιλάθλων της FIFA.
Οι χώροι αυτοί θα λειτουργούν δωρεάν για τις οικογένειες και αναμένεται να προσελκύσουν 10 με 40 χιλιάδες ανθρώπους σε καθημερινή βάση, που θα παρακολουθούν τους αγώνες σε μεγάλες τηλεοπτικές οθόνες, μεταξύ των οποίων πάρα πολλά παιδιά.

Τα παιδιά θα μπορούν να παίζουν με ασφάλεια στους χώρους αυτούς υπό την επίβλεψη εκπαιδευμένων εθελοντών, να παρακολουθούν τους αγώνες και να έχουν ειδική βοήθεια αν παραστεί ανάγκη.
Οι φιλικοί χώροι για τα Παιδιά της UNICEF θα ανοίξουν για το κοινό ταυτόχρονα με τους αντίστοιχους χώρους Φιλάθλων της FIFA στις 11 Ιουνίου.

Η δεύτερη μεγάλη πρωτοβουλία της UNICEF, αξιοποιεί το πασίγνωστο από το ποδόσφαιρο σύμβολο της κόκκινης κάρτας για μια πανεθνική εκστρατεία στη Νότιο Αφρική για την προστασία των παιδιών. Το σύμβολο αυτό είχε υιοθετηθεί πρώτα από την Παγκόσμια Οργάνωση Εργασίας ως σύμβολο κατά της παιδικής εργασίας.
Πρόκειται για μια σημαντική εκστρατεία που φέρει το όνομα «Κόκκινη Κάρτα στην Παιδική Εκμετάλλευση» που γίνεται μετά από τη σύναψη συνεργασίας της UNICEF Νοτίου Αφρικής με μεγάλη δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιείται από εκατομμύρια νέους κάτω των 18 ετών.

Κάθε χρόνο δεκάδες χιλιάδες παιδιά στη Νότιο Αφρική και σε όλο τον κόσμο πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης μέσα από κυκλώματα παιδικής εργασίας, εμπορικής και σεξουαλικής εκμετάλλευσης, παράνομης εμπορίας και διακίνησης παιδιών και παιδικής πορνογραφίας.
Ο στόχος της συνεργασίας αυτής είναι η μετάδοση μηνυμάτων και πληροφοριών σχετικά με το trafficking, την παιδική εργασία και άλλες μορφές παιδικής εκμετάλλευσης, με χρήσιμες συμβουλές οδηγίες και τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης, όλα αυτά χωρίς καμία χρέωση.

Οι χρήστες του δικτύου αυτού που υπολογίζονται στα 20 εκατομμύρια μπορούν ήδη να κατεβάσουν στα κινητά τους ειδικά γραφικά και λογότυπα που δείχνουν την υποστήριξή τους στην προστασία των παιδιών και να το μεταδώσουν και σε άλλους. Παράλληλα εκατοντάδες χιλιάδες αφίσες της εκστρατείας, φυλλάδια, διαφημιστικό και ενημερωτικό υλικό, διανέμονται σε παιδιά, γονείς, κοινότητες και επισκέπτες της χώρας, μειώνοντας τον κίνδυνο που διατρέχουν τα παιδιά.
Όποιος επιθυμεί να συνεισφέρει στα προγράμματα που διεξάγει η UNICEF για τα παιδιά στην Αφρική μπορεί να το κάνει στον αριθμό λογαριασμού της Εθνικής Τράπεζας: 169/480023-04
health.in.gr

Η ιστορία του 10χρονου από την Πάτρα που σοκάρει

Αποτροπιασμό, φρίκη και αηδία προκαλεί η είδηση ότι ένα 10χρονο αγόρι από την Πάτρα αποπειράθηκε να βάλει δύο φορές τέλος στη ζωή του, επειδή το βίαζε ο κουμπάρος της οικογένειας!!!
Σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων, ένας ανήλικος, μόλις δέκα ετών, βίωνε τον εφιάλτη από τον κουμπάρο της οικογένειας, κάθε φορά που πήγαινε για διακοπές σε χωριό της Αιτωλοακαρνανίας. Ο ενήλικας άνδρας, ασκούσε τα τερατώδη ένστικτα του πάνω στο παιδάκι, υπό την απειλή ενός όπλου!!!
Το αγόρι, πανικοβλημένο από τα όσα άκουσε στο σχολείο του για τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες όπως το Aids, νόμιζε πως ήταν άρρωστο.
Έτσι επιχείρησε δύο φορές να αυτοκτονήσει. Την πρώτη κατάπιε δεκάδες ηρεμιστικά χάπια και όταν συνειδητοποίησε ότι δε θα κατάφερνε το σκοπό του, έδεσε ένα σκοινί γύρω από το λαιμό του και επιχείρησε να κρεμαστεί. Το σκοινί όμως έσπασε και ο άπειρος παραλίγο αυτόχειρας σώθηκε.
Το παιδάκι οδηγήθηκε εσπευσμένα στην παιδιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας όπου και παρέμεινε για τρεις ημέρες, σύμφωνα πάντα με τον τοπικό Τύπο, στην ψυχιατρική κλινική.
Ο 10χρονος εκμυστηρεύτηκε στη γιαγιά του για τον εφιάλτη που ζούσε από τον κουμπάρο της οικογένειας για δυο ολόκληρα  χρόνια…
Να σημειωθεί ότι ο Αστυνομικός Διευθυντής Πάτρας διέταξε να διενεργηθεί έρευνα ενώ δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής επίσημη καταγγελία.

Ανατολική Αττική  Δευτέρα, 07 Ιουνίου 2010

Παιδί: 3 λάθη και 6 κινήσεις για να μάθει να μοιράζεται


«-Είναι δικό μου! - Όχι, δικό μου!»...  
Η κτητικότητά τους έχει γίνει καθημερινός πονοκέφαλος για σάς. Τι πρέπει να κάνετε,όμως, όταν το μικρό σας αρνείται να μοιραστεί το παιχνίδι του με το αδερφάκι ή το φίλο του;
Της Μαρίας Καρίπογλου, με την επιστημονική επιμέλεια της Γιώτας Αντωνοπούλου, παιδοψυχολόγου - παιγνιοθεραπεύτρια
Όταν τα παιδιά σας μαλώνουν για τα παιχνίδια τους, δεν μπορείτε να τα μάθετε εκείνη τη συγκεκριμένη στιγμή να μοιράζονται τα παιχνίδια τους. Βάλτε στόχο να τους «διδάξετε» αυτό το μάθημα με έναν τρόπο που δεν τα θίγει, που δεν τους δημιουργεί, δηλαδή, ενοχές ή άσχημα συναισθήματα για το άλλο παιδάκι. Τα παιδιά είναι ευαίσθητα στα… σιωπηλά μηνύματα ή, αν θέλετε, επεξεργάζονται το μήνυμα με τον τρόπο που αυτά καταλαβαίνουν. Για παράδειγμα, αν απαιτήσετε από το μεγαλύτερο παιδί να παραδώσει το παιχνίδι με το οποίο ασχολείται στο μικρότερο αδερφάκι του, αυτό που θα καταλάβει το μεγαλύτερο είναι ότι αγαπάτε περισσότερο το μικρότερο ή -στην περίπτωση του φίλου του- ότι εκτιμάτε περισσότερο το «ξένο» παιδάκι από αυτό.

3 λάθη που ΔΕΝ πρέπει να κάνετε:
1. Μην αρπάζετε το παιχνίδι από τα χέρια του!
Τι πιστεύετε ότι εισπράττει ένα παιδί όταν του αρπάζουν το παιχνίδι από τα χέρια και το δίνουν σε άλλο παιδί; Φανταστείτε ότι εισβάλλει στο γραφείο σας το αφεντικό σας, αρπάζει το laptop σας και το δίνει σε κάποιον άλλο συνάδελφό σας. Θεωρείτε ότι αυτή η χειρονομία θα σας κάνει, στη συνέχεια, να θέλετε να μοιραστείτε τα πράγματά σας; Μόνο εφόσον συντρέχουν λόγοι ασφάλειας δικαιολογείται να αρπάξετε από τα χέρια του παιδιού σας το παιχνίδι του. Εάν καταλήξετε να χρησιμοποιήσετε βία για να του το αποσπάσετε, απλώς διδάσκετε στο παιδί σας να κάνει το ίδιο. Προσπαθήστε να του ζητήσετε το παιχνίδι, προτείνοντας το χέρι σας και με χαμηλό τόνο στη φωνή σας.
2. Μην υποχρεώνετε το μεγαλύτερο να δίνει τα παιχνίδια του στο μικρότερο!
Είναι συνηθισμένη περίπτωση το μεγαλύτερο παιδί σας να παίζει με το βιβλίο του, το στυλό του, το παιχνίδι του και το μικρότερο να θέλει, την ίδια ώρα, να απασχοληθεί και αυτό με τα ίδια αντικείμενα. Είναι, όμως, δίκαιο το μεγαλύτερο παιδί σας να μοιραστεί το παιχνίδι του απλώς και μόνο επειδή αυτή είναι η επιθυμία του μικρότερου; Μην ξεχνάτε ότι το να μάθετε τα παιδιά σας να σέβονται το χώρο του άλλου είναι τόσο σημαντικό, όσο και το αίσθημα γενναιοδωρίας που προσπαθείτε να τους εμφυσήσετε.
3. Μην τα βάζετε να παίζουν με τη σειρά!
Μια βασική στρατηγική που χρησιμοποιούν οι γονείς για να διδάξουν τα παιδιά τους να μοιράζονται είναι να μοιράζουν τα ίδια παιχνίδια στο καθένα απ αυτά, σε διαδοχικές χρονικές περιόδους. Για παράδειγμα, πολύ συχνά λέτε στα παιδιά σας ότι «σήμερα με την μπάλα θα παίξεις εσύ και αύριο ο αδελφός σου»… Για να έχει η κίνησή σας διδακτική αξία, θα πρέπει πρώτα τα παιδιά να καταλάβουν τι εστί χρόνος. Λάβετε υπόψη σας ότι η αίσθηση του χρόνου δεν αναπτύσσεται στο παιδί μέχρι την ηλικία των τριών χρόνων. Συνεπώς, είναι μάταιο να ζητάμε από ένα παιδί μικρότερο των πέντε ετών να πειθαρχήσει. Ίσως να μας ευχαριστήσει δίνοντας το παιχνίδι του, αλλά σίγουρα η κίνησή του αυτή δεν είναι αποτέλεσμα του μαθήματος που του δώσαμε.

6 κινήσεις που πρέπει να κάνετε:
1. Αναζητήστε λύσεις
Δώστε τους να καταλάβουν ότι είναι υπεύθυνα για τη διαμάχη και ενθαρρύνετέ τα να βρουν μόνα τους τη λύση. Ένας τρόπος είναι να πείτε: «Εντάξει, έχουμε ένα πρόβλημα εδώ. Και οι δυο σας θέλετε να παίξετε με το ίδιο παιχνίδι, αλλά αυτό δεν είναι δυνατό… Πώς μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα;» Στη συνέχεια, αποτραβιέστε, όσο αυτό είναι δυνατό, και αφήνετε τα παιδιά να λύσουν μόνα τους τη διαφορά. Μια άλλη στρατηγική που μπορείτε να ακολουθήσετε είναι να δώσετε κάποιες εναλλακτικές λύσεις στα παιδιά και να τα παροτρύνετε να διαλέξουν.
2. Ζητήστε συγγνώμη για το παιδί σας
Πόσες φορές δεν σας έτυχε να αρπάξει το παιδί σας το παιχνίδι ενός άλλου παιδιού. Μη φοβηθείτε να ζητήσετε εσείς συγνώμη για αυτό. Με αυτήν τη στάση σας δείχνετε στο άλλο παιδάκι ότι το σέβεστε και δίνετε στο δικό σας ένα καλό παράδειγμα. Η δική σας συμπεριφορά είναι σίγουρα το καλύτερο παράδειγμα… Αν εσείς δεν είστε κτητικοί στην καθημερινή σας ζωή, τα παιδιά σας λαμβάνουν το μήνυμα!
3. Παρακολουθείτε χωρίς να παρεμβαίνετε
Αντισταθείτε στον πειρασμό να μπείτε ανάμεσα στα παιδιά που μαλώνουν για ένα παιχνίδι ή να χάσετε την ψυχραιμία σας και να τους φωνάξετε, εκτός βέβαια και αν φτάσουν στο σημείο να πιαστούν στα χέρια. Η ανάμιξή σας στην υπόθεση κάνει στο τέλος κάποιο από τα παιδιά να πληγωθεί. Επίσης, οι μικροί σας «μπελάδες» μαθαίνουν να εξαρτώνται από εσάς για να λύσουν τις διαφορές τους. Εάν επέμβετε, κάποιο από τα παιδιά θα βγει κερδισμένο και κάποιο χαμένο και κάθε φορά που διεκδικούν κάτι θα περιμένουν από τη μαμά και τον μπαμπά να δώσουν τη λύση.
4. Αποσπάστε του την προσοχή
Δεν είναι δύσκολο να αλλάξετε τη διάθεση του παιδιού, αποσπώντας την προσοχή του και κάνοντάς το να ασχοληθεί με κάτι διαφορετικό. Μην προσπαθείτε σε κάθε διαμάχη να του διδάξετε πώς να μοιράζεται. Τα μικρότερης ηλικίας παιδιά είναι εύκολο να ενδιαφερθούν για άλλα πράγματα σε χρόνο ρεκόρ.
5. Μπείτε στην ψυχολογία του
Ένα παιδί μπορεί να είναι γενναιόδωρο με τους φίλους του, αλλά όχι και με τα αδέρφια του. Γιατί συμβαίνει αυτό; Απλώς, το μικρό σας λειτουργεί έτσι επειδή αισθάνεται ότι στο σπίτι δεν μπορεί να οριοθετήσει τα πράγματά του και επιπροσθέτως αισθάνεται ανταγωνιστικά. Μπορείτε να αλλάξετε τη συμπεριφορά τους, βοηθώντας τα παιδιά σας να συνειδητοποιήσουν πράγματα που κάνουν το ένα για το άλλο. Για παράδειγμα, ένα απλό σχόλιο σε ανύποπτο χρόνο, όπως: «Ήταν πολύ ωραία η κίνηση του αδελφού σου να σου δώσει τα πατίνια του», είναι μερικές φορές το μόνο που χρειάζεται.
6. Επιβραβεύστε τη γενναιοδωρία του
Η κίνησή του να καλέσει δέκα συμμαθητές του στο σπίτι αντί για δύο ή να ετοιμάσει λιχουδιές για όλη την παρέα μπορεί να σας βγάλει εκτός εαυτού. Αναγνωρίστε του όμως τις καλές του προθέσεις και αντί να το επιπλήξετε, επαινέστε το για το ότι είναι καλός φίλος. Οφείλετε να του εμφυσήσετε από νωρίς τη διάθεση του να μοιράζεται.
Θυμηθείτε:
  • Απαιτείται σεβασμός της ανάγκης του παιδιού για κτητικότητα.
  • Χρειάζεται να λάβετε υπόψη σας τη συναισθηματική ωριμότητα του παιδιού σας.
  • Ίσως το μόνο που χρειάζεται είναι η καθημερινή συναναστροφή του παιδιού σας με τα άλλα παιδάκια.

Μμμμμμμ... η μανούλα ζύμωσε ψωμάκι!!
How to Make Bread by Hand

How to Make Bread by Hand

Ένα ζυμωτό ψωμί παραμένει αφράτο για 3-4 μέρες και δεν συγκρίνεται σε γεύση με το ψωμί του εμπορίου. 


1.300 γρ. αλεύρι
30 γρ. μαγιά
1 κουταλάκι αλάτι
3 ποτήρια χλιαρό νερό


Διαλύουμε στο νερό τη μαγιά. Zυμώνουμε πολύ καλά όλα μαζί τα υλικά. Πλάθουμε καρβελάκια και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 45 λεπτά να φουσκώσουν. Ψήνουμε το ψωμί στους 200 βαθμούς για μία ώρα.


Θα είναι ευχάριστη έκπληξη για την οικογένεια και για τους φίλους σας να τους κάνετε το τραπέζι με δικό σας ζυμωτό ψωμί. 
H συνταγή που προτείνουμε πετυχαίνει πάντα, γι’ αυτό μην χάνετε την ευκαιρία να τη δοκιμάσετε. 
Ένα ζυμωτό ψωμί παραμένει αφράτο για 3-4 μέρες και δεν συγκρίνεται σε γεύση με το ψωμί του εμπορίου. Πριν ψήσετε το ψωμί, μην ξεχάσετε να το χαράξετε με μαχαίρι στην επιφάνεια, για να μη σκάσει. Mπορείτε επίσης να το πασπαλίσετε με σουσάμι, μαύρο ή άσπρο. 
Tο ψωμί συνοδεύει πάντα ένα φαγητό που δεν περιέχει άμυλο (πατάτα, ρύζι, ζυμαρικό).

Tο κατάλληλο αλεύρι
Για το ψωμί μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή σιμιγδάλι. Tο σιμιγδάλι προέρχεται από σκληρό σιτάρι. Tο αλεύρι θα το βρείτε χύμα ή συσκευασμένο. Aν το πάρετε χύμα σε μεγάλη ποσότητα, διατηρήστε το σε υφασμάτινη σακούλα για να «αναπνέει».


● Tο φαγητό σας


Aπό τη σύσταση της συνταγής φαίνεται πως ένα απλό ψωμί είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες και πολύ χαμηλό σε λιπαρά. Aπό τα συστατικά του ξεχωρίζουν οι βιταμίνες B1, B2, B3, B6 και τα ανόργανα στοιχεία σίδηρος, μαγνήσιο, φώσφορος και ψευδάργυρος.

Θερμίδες:..................................4.732
Πρωτεΐνες: ................................134 γρ.
Yδατάνθρακες: ..........................992 γρ.
Kορεσμένα λιπίδια: ....................2 γρ.
Mονοακόρεστα λιπίδια: ...............1 γρ
Πολυακόρεστα λιπίδια: ...............5 γρ.
Xοληστερίνη: ............................0 mg
Φυτικές ίνες: ............................35 γρ.
vita

Η Νότια Αφρική - Το αληθινό πρόσωπο
2010 FIFA World Cup



Η φτώχεια αποτελεί ένα από τα κυριότερα προβλήματα στη Νότιο Αφρική, που φέρνει τον πληθυσμό αντιμέτωπο με την κακή διατροφή, με τις αρρώστιες και τη βία. 
Το 2002, δύο απ' τα τρία νοικοκυριά στις κωμοπόλεις των μαύρων στο Κέηπ Τάουν δεν είχαν αρκετό φαγητό για να φάνε.
Οι φτωχοί μαύροι εξακολουθούν να είναι αποκλεισμένοι από τα δυναμικά οικονομικά κέντρα, τη στιγμή που το 97% της οικονομίας παραμένει στα χέρια των λευκών και στις κωμοπόλεις γύρω από το Κέηπ Τάουν το 76% των νοικοκυριών ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας των $42 το μήνα.
Επί απαρτχάιντ η εργασία με ημερομίσθιο είναι ζωτική για τα φτωχά νοικοκυριά της Νοτίου Αφρικής εν μέρει, γιατί η αρπαγή της γης από τους αποικιοκράτες και το απαρτχάιντ κατέστρεψαν την αγροτική οικονομία των μαύρων προκειμένου να δημιουργηθεί φτωχή εργατική δύναμη.
Οι συνθήκες για τους φτωχούς μαύρους έγιναν χειρότερες κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων δεκαετιών καθώς η Νότιος Αφρική δεν συνήλθε ποτέ από την πετρελαϊκή κρίση του 1974. Τα δύο τρίτα του πληθυσμού των μαύρων στη Νότιο Αφρική γνώρισαν σημαντική μείωση του εισοδήματός τους λόγω του πληθωρισμού.
Η σημερινή κυβέρνηση για να καταπολεμήσει την ανεργία και να αντιστρέψει τις αδικίες του παρελθόντος εφαρμόζει την πολιτική της "καταφατικής δράσης" που στον τομέα της εργασίας δίνει προτεραιότητα στους μαύρους, πολιτική που έχει δεχτεί σημαντική κριτική ως νέα μορφή διάκρισης. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση της Νοτίου Αφρικής ακολουθεί τις θεωρίες νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, που εντείνουν το ζήτημα της φτώχειας.  

Τη στιγμή που η χώρα έχει ένα εξωτερικό χρέος 27δις δολαρίων, η κυβέρνηση ακολουθεί πιστά τις εντολές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας και προωθεί την κατάργηση των κρατικών παροχών, την ανεξέλεγκτη ελευθερία της αγοράς και τις ιδιωτικοποιήσεις, όπως αυτή του νερού που το τελευταίο διάστημα έχει ξεσηκώσει ένα ιδιαίτερο αντάρτικο στο Σοβέτο.

Η κρυφή όψη του "Μουντιάλ" στη Νότια Αφρική
2010 FIFA World Cup

Το "φαίνεσθαι"...
Η Νότια Αφρική παραμένει μια εξαιρετικά άνιση κοινωνία. 

Το 57% των κατοίκων είναι φτωχοί και το επίσημο ποσοστό της ανεργίας φτάνει το 40%. Η πλάστιγγα, φυσικά, γέρνει υπέρ των λευκών. Στις τάξεις τους η ανεργία δεν ξεπερνά το 4%.  
Παράλληλα, οι λευκοί, από το 1994 και μετά, έχουν αυξήσει το εισόδημά τους κατά 83,5%, ενώ οι μαύροι μόνο κατά 37,3%. 
Η πραγματικότητα
Εκατομμύρια μαύροι εξακολουθούν να ζουν σε παράγκες στα περίχωρα των μεγαλουπόλεων. Τα γκέτο είναι πάντα εκεί, απλώς δεν φέρουν πλέον τη σφραγίδα του καθεστώτος.


Eίναι γεγονός ότι όσο κι αν εμάς μας ενδιαφέρει να δούμε καλή μπάλα και να ξεφύγουμε από τη δική μας μιζέρια στη μετά ΔNT εποχή, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα αποδειχθεί καλή ιδέα η διοργάνωση του Mουντιάλ από μία χώρα στην οποία ζουν 22 εκατομμύρια κάτοικοι κάτω από τα όρια της φτώχειας.

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki