Friday 18 March 2016

Έχουμε ιδέα από Τούρκο; Μια χαρά θυμάται ο Αχμέτ Νταβούτογλου την Καλλίπολη...

... ένα προβληματάκι με τις Γενοκτονίες έχει μόνο!!

Με την Καλλίπολη άρχισε τη συνέντευξη τύπου ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, καμαρώνοντας και καρφώνοντας τους Αγγλογάλλους στα ίσια...

Μιλώντας σε κομματική συγκέντρωση στην περιοχή του Μπατμάν, στην νοτιοανατολική Τουρκία, ο Νταβούτογλου ανέφερε ότι «η λύση για την Τουρκία βρίσκεται στην Καλλίπολη»
Εκεί, κατά τον μέγα γνώστη της ιστορίας Αχμέτ, όλες οι εθνότητες της Τουρκίας πολέμησαν μαζί, ενωμένες, κατά του κοινού εχθρού – Βρετανών και Γάλλων!!!
Γενοκτονία Αρμενίων 1915
Κατά τον Νταβούτογλου αυτό είναι το μυστικό να ξεπεράσει η Τουρκία τα εθνοτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, με πρώτο φυσικά το Κουρδικό. «Αυτή είναι η λύση για να πάψει να χύνεται αδελφικό αίμα», είπε ο Αχμέτ, τρέμοντας προφανώς τις εξελίξεις που έρχονται στο Κουρδικό.


Και για να μάθει λίγη πραγματική ιστορία ο θρασύτατος Νταβούτογλου, ας μας επιστρέψει να αναφέρουμε, ότι στη μάχη της Καλλίπολης δεν πολέμησαν ενωμένες οι εθνότητες της τότε Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, αφού οι Τούρκοι είχαν φροντίσει να σφάξουν τους Αρμένιους και να στείλουν τους Έλληνες στον θάνατο, μέσω των διαβόητων Ταγμάτων Εργασίας.
.............

Ένα παιδάκι τριών χρονών να καπνίζει σαν φουγάρο
και ο «πατέρας» του γελάει!!

Ο μικρός καπνίζει το τσιγάρο του σαν.... τελειωμένος καπνιστής, 
ενώ ο πατέρας του βιντεοσκοπεί και γελά με το κατόρθωμά του.
Βλέπουμε ένα παιδάκι, ούτε τριών χρονών, να καπνίζει το τσιγάρο που του έχει δώσει ο πατέρας του, ο οποίος καταγράφει την σκηνή με το κινητό του και δεν σταματά να γελά.
Η αλήθεια είναι ότι ο πιτσιρικάς έχει πάρει στα σοβαρά τον ρόλο του και, όπως φαίνεται από το βίντεο, όχι μόνο μιμείται τους μεγάλους στον τρόπο που καπνίζουν, αλλά καταφέρνει να κατεβάζει τον καπνό. 
Προφανώς ο μικρός το έχει ξανακάνει αρκετές φορές και πλέον μπορεί να θεωρείται ένας κανονικός καπνιστής. 
Ο μικρός κινεζάκος πολύ σύντομα θα αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα με την υγεία του. Και είναι πραγματικά τόσο άδικο για έναν τόσο χαριτωμένο πιτσιρικά...

Το παιδί σας ενοχλείται όταν το «πειράζουν» ενήλικες
«για πλάκα»;

«Πειράζει» κάποιος ενήλικας το παιδί σας;
Να γιατί πρέπει να απαντήσετε!

Το παιδί σας ενοχλείται όταν το «πειράζουν» ενήλικες;
Ή μήπως δεν ξέρει ότι το πειράζουν;


Υπάρχουν πολλοί λόγοι που εξηγούν για ποιον λόγο πρέπει να απαντάτε, όταν ενήλικες πειράζουν το παιδί σας.

Για παράδειγμα είστε σε ένα οικογενειακό πάρτι, μια μάζωξη κλπ και ένας συγγενής σας πειράζει το παιδί σας προσποιούμενος πως θα του πάρει το παιχνίδι του. Φυσικά και το κάνει για πλάκα αλλά το έκανε αρκετές φορές και το παιδί σας στεναχωριέται.

Από την μια δεν θέλετε να είστε αυτός ο γονιός που λέει σε όλους να προσέχουν τι λένε στο παιδί σας. Γι αυτό γελάτε για να ελαφρύνετε την κατάσταση. Όμως το παιδί σας μπορεί να έχει στεναχωρηθεί ή χειρότερα, δεν έχει καταλάβει πως είναι το υποκείμενο της πλάκας.
Το να αντιμετωπίσετε τους ανθρώπους που πειράζουν το παιδί σας, είναι μια ισορροπημένη πράξη. Δεν χρειάζεται να επιβάλλετε τι θα πουν στα παιδιά σας.Όμως μπορείτε να κάνετε κάτι έτσι ώστε να το αποφύγετε όλο αυτό.
Τα αστεία πειράγματα δεν είναι άσχημα καθώς όλοι πειράζουμε ο ένας τον άλλο αλλά σε λογικά πλαίσια.

Αν όμως νιώσετε πως κάποιοι ενήλικες ξεπερνάνε τα όρια και στεναχωρούν το παιδί σας πρέπει να αναλάβετε δράση.
Γιατί; Επειδή το παιδί σας δεν είναι ενήλικας και δεν ξέρει πως να υπερασπιστεί τον εαυτό του.
Ακόμη και αν το παιδί σας του πει να σταματήσει οι ενήλικες δεν λαβαίνουν υπόψη τους τα παιδιά. Το να στηρίξετε το όχι του παιδιού σας είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε.
Προσέξτε πολύ καλά πως θα το χειριστείτε επειδή κάποιοι ενήλικες μπορεί να ρίξουν το φταίξιμο σε εσάς λέγοντας ότι είστε υπερβολικοί ή να προκαλέσουν κλάματα στο παιδί σας.

Πώς θα το χειριστείτε λοιπόν;


Αρχικά δείτε αν το πείραγμα χρειάζεται την προσοχή σας. Δεν χρειάζονται όλα τα πειράγματα να σταματήσουν.

Προσπαθήστε να ελαφρύνετε το πείραγμα λέγοντας κάτι ενθαρρυντικό στο παιδί σας. Ανάλογα με το αστείο, μπορείτε να απαντήσετε με αστείο τρόπο στον ενήλικα προκειμένου να υπερασπιστείτε το παιδί σας ή να τον κάνετε να σταματήσει.

Αν το πείραγμα συνεχίζεται και η σχέση σας με τον συγκεκριμένο ενήλικα είναι σημαντική για εσάς, τότε πάρτε το άτομο προσωπικά και εξηγήστε του ευγενικά πως πρέπει να σταματήσει.

Πάνω από όλα σημασία έχει η υπεράσπιση του παιδιού σας και εσείς πρέπει να είστε η φωνή του μέχρι να μεγαλώσει.


πηγή: babyradio.gr

Οδυσσέας Ελύτης – Ο Ήλιος ο ηλιάτορας
Έφυγε από κοντά μας σαν σήμερα το 1996...


Πολλά δε θέλει ο άνθρωπος
να `ν’ ήμερος να `ναι άκακος

λίγο φαΐ λίγο κρασί
Χριστούγεννα κι Ανάσταση

κι όπου φωλιάσει και σταθεί
κανείς να μην του φτάνει εκεί

Μα ήρθαν αλλιώς τα πράματα
τονε ξυπνάν χαράματα

τον παν τον φέρνουν πίσω μπρος
του τρώνε και το λίγο βιος

κι από το στόμα τη μπουκιά
πάνω στην ώρα τη γλυκιά

του τηνε παίρνουνε κι αυτή
χαρά στους που `ναι οι δυνατοί!

Χαρά στους που `ναι οι Δυνατοί
γι’ αυτούς δεν έχει χόρταση.


από τα τετράδια της Αμπάς

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki