Thursday 8 November 2007

Χριστουγεννιάτικα δωράκια

Αρχές Οκτώβρη, περιπλανώμενη στο αχανές διαδίκτυο συνάντησα σε κάποιο blog (το οποίο δεν μπόρεσα να ξαναβρώ) την έκκληση για βοήθεια από έναν υπέροχο παπά, τον Παπά-Γιώργη Νάνο ο οποίος είναι ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου στον Οξύλιθο Ευβοίας-βοήθεια για σχολικά είδη για τα παιδάκια του σχολείου που προφανώς δεν ήταν σε θέση να προμηθευτούν. Με συγκίνησε η ευαισθησία του ανθρώπου αυτού και φυσικά αμέσως ανταποκρίθηκα.
 
Αγαπητό μου χαμομηλάκι,
χαίρομαι που επικοινωνώ μαζί σου, μετά από τόσο καιρό.
Γνωρίζοντας την δική σου ευαισθησία και την ευαισθησία τόσων άλλων ανθρώπων τριγύρω μας, απευθύνομαι σε σας σκεπτόμενη πόσο ωραία θα ήταν και τι χαρά θα έπαιρναν τα 60 παιδιά του δημοτικού και τα 20 του νηπιαγωγείου, εάν λάμβαναν δώρα τα Χριστούγεννα.

Φωτεινή

Αγαπημένη μας Φωτεινή

Όλοι μπορούμε να δώσουμε χαρά στα χαμομηλάκια με ένα δωράκι.
Καλοί μας φίλοι, τα στοιχεία που μας έχει στείλει ο παπα- Γιώργης Νάνος είναι:

Οδός: Τσακλανιάνοι 36,Τ.Κ.:34011, ΟΞΥΛΙΘΟΣ
Τηλ.:22220.46.666,
FAX: 22220.46.777,
ΚΙΝΗΤΌ: α) 694.555.3.555, β) What's up: 69 99 59 0000
e-Mail: papananos@vodafone.net.gr
http://www.enoriaka.gr/oxylithos/
http://papananos.livepage.gr/

Με ένα μόνο αβοκάντο... !!!!!!!!!!

Αγοράστε 1 ώριμο αβοκάντο...
Το ανοίγετε στη μέση και βγάζετε το μεγάλο κουκούτσι του.
Φυλάξτε το κουκούτσι για λίγο και απολαύστε ένα σνακ με το φρούτο:


Χτυπάτε με το μιξεράκι που φτιάχνετε φραπέ σε ένα ποτηράκι του κρασιού δύο δάκτυλα λάδι, ένα δάκτυλο ξύδι, ένα κουταλάκι του καφέ γεμάτο μουστάρδα.
Όταν αναμιχθούν καλά όλα τα υλικά, ρίχνετε το μείγμα στη θέση του κουκουτσιού. Τρώγεται με κουταλάκι του γλυκού κατευθείαν, αφού δεν χρειάζεται να καθαρίσετε το αβοκάντο - η φλούδα του μπορεί να χρησιμεύσει για μπολ.

Αν αντικαταστήσετε τη μουστάρδα με μαγιονέζα και προσθέσετε 1-2 μικρές γαριδούλες, γίνεται ένα ελαφρύ γεύμα.


Τώρα, «φυτεύουμε» το κουκούτσι......
Ε, λοιπόν δεν το φυτεύουμε ακριβώς, αλλά παίρνουμε τρεις οδοντογλυφίδες και τις «καρφώνουμε» ακτινωτά στη μέση του κουκουτσιού. Γεμίζουμε νερό ένα μικρό γυάλινο δοχείο – ποτήρι του κρασιού, βαζάκι με πλατύ στόμιο – και στηρίζουμε το κουκούτσι, με τις οδοντογλυφίδες έτσι ώστε η πλατιά μεριά του και σχεδόν μέχρι τη μέση του να είναι βυθισμένο στο νερό.
Μετά από 20 ημέρες θα έχετε ένα πολύ όμορφο φυτό με λεπτό κορμό και μεγάλα φύλλα.


Μην ξεχνάτε να προσθέτετε συχνά νερό και...  να το δείξετε και στους φίλους σας !!

«Σύναξις των Αρχιστρατήγων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών αγίων ασωμάτων και ουρανίων Ταγμάτων»

Η σημαντικότερη γιορτή των αγγέλων είναι η «Σύναξις των Αρχιστρατήγων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών αγίων ασωμάτων και ουρανίων Ταγμάτων»
 
Το συναξάρι της ημέρας αναφέρει για την πτώση του Εωσφόρου που καυχήθηκε να γίνει όμοιος με τον Θεό, ξέπεσε από το αξίωμά του, συμπαρασύροντας και το αγγελικό τάγμα, που του υποτασσόταν.
 
Τότε μέσα στη σύγχυση της φοβερής εκείνης πτώσης, ο αρχάγγελος Μιχαήλ συγκράτησε και συγκέντρωσε όλους τους υπολοίπους χορούς των αγγέλων, και ύμνησαν με δυνατή φωνή όλοι οι άγγελοι τον Κύριο. 
Αυτή η συγκέντρωση ονομάστηκε Σύναξη των Αγγέλων.

Οι Άγγελοι σύμφωνα με την Ορθόδοξη παράδοσή μας είναι «αποστελλόμενα Λειτουργικά πνεύματα» που διακονούν, δηλαδή υπηρετούν τον Θεό και τους ανθρώπους. «Υπηρετούν εις το έργον της σωτηρίας», και συνεργάζονται για την πνευματική βοήθεια και σωτηρία του ανθρώπου. 
Καθώς είναι πνευματικά όντα εύκολα μεταβαίνουν από τόπο σε τόπο.
 
Η δύναμη αυτών είναι μεγάλη η θέληση δε αυτών η οποία δοκιμάσθηκε κατά την πτώση του Εωσφόρου κατέστη με την Θεία Χάρη δυνατή και ανίκητη από το κακό για τον λόγο αυτό και καλούνται άγιοι.

Το αληθινό ενδιαφέρον των Αγγέλων προς τον άνθρωπο φανερώνεται με το ότι «χαρά γίνεται ενώπιον των αγγέλων του Θεού επί ενί αμαρτωλό μετανοούντι».  

περισσότερα...

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki