Wednesday 20 July 2011

Καληνύχτα Ελλάδα.... Καληνύχτα στην Κύπρο μας... Goodnight Cyprus

Κύπρος της αγάπης και του ονείρου
Γη της λεμονιάς, της ελιάς
γη της αγκαλιάς, της χαράς
γη του πεύκου, του κυπαρισσιού
των παλικαριών και της αγάπης

Χρυσοπράσινο φύλλο
ριγμένο στο πέλαγο
Γη του ξεραμένου λιβαδιού
γη της πικραμένης Παναγιάς
γη του λίβα, τ' άδικου χαμού
τ' άγριου καιρού, των ηφαιστείων

Χρυσοπράσινο φύλλο

ριγμένο στο πέλαγο

Γη των κοριτσιών που γελούν

γη των αγοριών που μεθούν
γη του μύρου, του χαιρετισμού
Κύπρος της αγάπης και του ονείρου

Χρυσοπράσινο φύλλο

ριγμένο στο πέλαγο

Παιδί και παιxνίδι

Το παιχνίδι είναι η πιο αγαπημένη δραστηριότητα των παιδιών και έχει τεράστια σημασία για την ανάπτυξη τους. 
Το παιχνίδι είναι κίνηση, χαρά, δράση, εμπειρίες, ζωή… Εκείνο που θυμάμαι από τα παιδικά μου χρόνια και λέω σ’ όλους γύρω μου για τις σημερινές μέρες, είναι ότι τα παλαιότερα χρόνια τα παιδιά έπαιζαν ανέμελα έξω στο ύπαιθρο, συμμετέχοντας σε ομαδικά παιχνίδια αυθόρμητα. 
Θα έλεγα ας μπορέσουμε να τους δώσουμε λίγο έστω από εκείνο το «θαύμα», τότε που ελεύθερα μέσα από τη μιμητική δραστηριότητα τα παιδιά εκτονώνονταν και εξισορροπούσαν. 
Χαράξτε με κιμωλία σε ένα δρόμο
το πλαίσιο για να παίξουν «κουτσό»,
να μάθουν τους απλούς κανόνες αυτού του παιχνιδιού και να γεμίσουν ζωτικότητα. Ας παίξουν «λάστιχο», «κρυφτό», «βαρελάκια», «Μάρμαρο – Ξεμάρμαρο», «μονά-ζυγά», «πινακωτή», «τυφλόμυγα»… 
Οι γονείς που αναγκάζουν τα παιδιά να ζουν κάτω από τη σκιά τους ή όπως εκείνοι επιθυμούν, χωρίς να τα αφήνουν να παίζουν, διαπράττουν μεγάλο έγκλημα. Δεν καταλαβαίνουν ότι το παιδί μέσα στο ομαδικό παιχνίδι ζει με τον καλύτερο τρόπο τη παιδική του ηλικία, εκεί μέσα από τη δράση και τις συγκινήσεις, διαμορφώνει το χαρακτήρα του και ωριμάζει πνευματικά και συναισθηματικά.
Στην παιδική ηλικία, την ηλικία της πλαστικότητας, ο άνθρωπος έχει... 

Συνελήφθη για παιδοκτονία η ανήλικη που γέννησε στην τουαλέτα!

Ένα κορίτσι γέννησε μόνο του στην τουαλέτα!!
Οι γονείς πού ήταν, τι έκαναν;; 
.
****************************
Σοκ προκάλεσε η είδηση ότι ανήλικη κοπέλα γέννησε στην τουαλέτα σπιτιού συγγενικών της προσώπων, στη Ναύπακτο.

Το νεογνό εξέπνευσε, πριν μπορέσουν να κάνουν κάτι οι γιατροί του νοσοκομείου, στο οποίο μεταφέρθηκαν η ανήλικη και το βρέφος.
Οι αστυνομικές αρχές της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας έχουν ήδη ξεκινήσει ανακρίσεις για να διακριβωθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες γεννήθηκε το βρέφος, αλλά και το τι ακολούθησε μέχρι την τραγική κατάληξή του.
Η 17χρονη συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος Ναυπάκτου, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας με την κατηγορία της παιδοκτονίας.
Σύμφωνα με την αστυνομία από την μέχρι τώρα έρευνα δεν έχει προκύψει κανένα στοιχείο για εμπλοκή άλλου προσώπου στη συγκεκριμένη υπόθεση.

1974, 20 Ιουλίου... - 1974 Turkish Invasion Against CYPRUS

Τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Στις 20 Ιουλίου 1974, σαράντα περίπου χιλιάδες Τούρκοι στρατιώτες, υπό την υποστήριξη της Τουρκικής Αεροπορίας και του ναυτικού εισέβαλαν παράνομα και κατά παράβαση του καταστατικού χάρτη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στις βόρειες ακτές της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τετρακόσια τέσσερα χρόνια μετά την οθωμανική εισβολή, η σύγχρονη ιστορία της Κύπρου βρίσκεται μπροστά σε μία νέα εισβολή. 

The Turks showed no respect, and no appreciation
for anybody.

Η απόβαση των Τουρκικών στρατευμάτων που ολοκληρώθηκε σε δύο φάσεις, με ένα μήνα σχεδόν διαφορά η πρώτη από τη δεύτερη, είχε σαν αποτέλεσμα την παράνομη κατοχή του 37% της Κυπριακής Δημοκρατίας.  
Περίπου 200.000 εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους, έγιναν πρόσφυγες στην ίδια τους την πατρίδα, περίπου 4.000 νεκροί, και 1.619 δηλώθηκαν αγνοούμενοι. 
Οι Τούρκοι κατακτούν το 65% της καλλιεργήσιμης έκτασης, το 70% του ορυκτού πλούτου, το 70% της βιομηχανίας, το 80% των τουριστικών εγκαταστάσεων

1974 Turkish Invasion Against CYPRUS


Πρόωρη βιολογική γήρανση παρατηρείται στα παραμελη-
μένα ή ορφανά παιδιά - Deprivation and Neglect Found to Age Children's Chromosomes

  Μελέτες έχουν δείξει την ύπαρξη βραχύτερων τελομερών σε ενήλικες που έχουν περάσει δύσκολη παιδική ηλικία, με κακοποίηση και σοβαρές ασθένειες.

Νέα Υόρκη - Τα παιδιά που έχουν βιώσει στερήσεις και άγχος, γονική παραμέληση ή έχουν στερηθεί την παρουσία των γονέων τους, έχουν πιο «γερασμένα» κύτταρα και είναι πιο εκτεθειμένα, καθώς μεγαλώνουν, σε διάφορα νοσήματα, από το διαβήτη και τον καρκίνο έως τα καρδιαγγειακά προβλήματα και την άνοια, σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα, που μελέτησε το γενετικό υλικό των παιδιών ενός ρουμανικού ορφανοτροφείου.

Deprivation and Neglect Found to Age Children's Chromosomes 

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, του Νοσοκομείου Παίδων της Βοστόνης και του Πανεπιστημίου Τουλέιν της Νέας Ορλεάνης, με επικεφαλής την ψυχίατρο Στέισι Ντρούρι και τον Τσαρλς Νέλσον, που δημοσίευσαν τη μελέτη στο επιστημονικό έντυπο Molecular Psychiatry, σύμφωνα με το Nature, ανακάλυψαν ότι στα ορφανά και εγκαταλειμμένα παιδιά έχει πρόωρα σμικρυνθεί το μήκος των τελομερών των χρωμοσωμάτων τους. 

Στα παιδιά που μεγάλωσαν με θετούς γονείς και όχι σε ορφανοτροφείο, άρα είχαν περισσότερη φροντίδα και λιγότερο στρες, τα τελομερή ήταν μακρύτερα.

Επειδή από τα τελομερή εξαρτάται η ηλικία των κυττάρων, τα μικρότερα τελομερή συνεπάγονται πρόωρη γήρανση των κυττάρων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την μελλοντική υγεία. 
Τα τελομερή, που βρίσκονται στις άκρες των χρωμοσωμάτων, προστατεύουν τα τελευταία, καθώς εμποδίζουν την απώλεια DNA, όταν γίνεται η διαίρεση των κυττάρων. Συνεπώς, όσο πιο γρήγορα φθείρονται τα τελομερή, τόσο ταχύτερα φθείρεται και το γενετικό υλικό των κυττάρων, κάνοντας το άτομο πιο ευάλωτο σε ποικίλες παθήσεις, ενώ μπορεί να συντομεύσει το προσδόκιμο της ζωής του.

Είναι η πρώτη έρευνα διεθνώς που ανακάλυψε ότι υπάρχει στενή σχέση ανάμεσα στις δύσκολες ψυχικά συνθήκες της παιδικής ηλικίας και στο μήκος των τελομερών. 
Προηγούμενες μελέτες, επίσης σε ορφανά στην Ρουμανία, είχαν δείξει ότι... 

Ο δεκάλογος της σύγχρονης ζωής

Ξέρεις ότι βρίσκεσαι στο 2011 όταν...

10 σημεία (και τέρατα) των καιρών:
1) Από κεκτημένη ταχύτητα πληκτρολογείς το PIN σου στον φούρνο μικροκυμάτων.
2) Πάνε χρόνια που έπαιξες πασιέντζα με αληθινές κάρτες.
3) Έχεις μια λίστα με 15 αριθμούς τηλεφώνων για να επικοινωνείς με την οικογένεια σου, που αποτελείται από τρία άτομα.
4) Στέλνεις mail στον συνάδελφό σου, που κάθεται στο διπλανό γραφείο.
5) Έχεις χάσει κάθε επαφή με φίλους σου που δεν έχουν msn ή fb.
6) Στο τηλέφωνο του σπιτιού σου απαντάς με το όνομα την εταιρείας στην οποία εργάζεσαι και, όταν θέλεις να τηλεφωνήσεις, πατάς το 0 για να βγάλεις εξωτερική γραμμή.
7) Επί τέσσερα χρόνια βρίσκεσαι στην ίδια θέση στη δουλειά, αλλά για τρεις διαφορετικές εταιρείες.
8) Όλες οι διαφημίσεις στην τηλεόραση έχουν στο κάτω μέρος website.
9) Πανικοβάλλεσαι επειδή βγήκες από το σπίτι χωρίς να πάρεις κινητό.
10) Σηκώνεσαι το πρωί και η πρώτη σου δουλειά είναι να ανοίξεις το pc. Μετά κάνεις καφέ...

το βρήκαμε στο Βήμα

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki