Προσθέτετε στο μπιμπερό με το γάλα 2 μεζούρες Άνθος Ορύζης Γιώτης και
ανακινείτε καλά. Μπορείτε να επαναλάβετε 2-3 φόρες τη μέρα. Από τις 2
μεζούρες φτάνετε σιγά – σιγά τις 4 μεζούρες Άνθος Ορύζης ΓΙΩΤΗΣ.
Κρέμα με Άνθος Ορύζης ΓΙΩΤΗΣ(μετά τον 4ο μήνα)
Μπορείτε να αντικαταστήσετε το απογευματινό γεύμα γάλακτος με κρέμα
που φτιάχνετε προσθέτοντας στο γάλα 4 μεζούρες Άνθος Ορύζης ΓΙΩΤΗΣ.
Αυξάνοντας σιγά-σιγά τη δόση φτιάχνετε μια πιο πυκνή κρέμα.
ΦΡΟΥΤΟΚΡΕΜΕΣ
Οι φρουτόκρεμες γίνονται με φρέσκα φρούτα όλων των
εποχών. Ένα μικρό μήλο η μισό, ένα αχλάδι η μια μπανάνα συνηθισμένου
μεγέθους ή ανάλογη ποσότητα φρέσκα φρούτα εποχής, στην αρχή το κάθε
φρούτο προσφέρετε ξεχωριστά και μόνο, όταν το βρέφος έχει δοκιμάσει με
επιτυχία δυο, τρία ή περισσότερα φρούτα προχωράμε σε φρουτόκρεμα με
δυο ή περισσότερα φρούτα μαζί. Εκτός από τα φρούτα χρειάζονται 100-150
γραμμ. νερό και 3-4 μεζούρες Άνθος Ορυζης. Η ανάμειξη των συστατικών
γίνεται στο μίξερ.
Φρουτόκρεμα με χυμό πορτοκαλιού και Άνθος Ορύζης ΓΙΩΤΗΣ (μετά τον 4ο μήνα)
1 πορτοκάλι βγάζει 90 γραμμάρια περίπου φρέσκο χυμό. Με 3 μεζούρες
Άνθος Ορύζης ΓΙΩΤΗΣ γίνεται μια αραιή κρέμα. Η ίδια οδηγία μπορεί να
εφαρμοστεί και με φρέσκους χυμούς από άλλα φρούτα.Ανά 100ml χυμού
προσθέτετε 3 η περισσότερες μεζούρες Άνθος Ορυζης Γιώτης ανάλογα με
πόσο πυκνή φρουτόκρεμα θέλετε να φτιάξετε.
ΧΟΡΤΟΣΟΥΠΑ – Μετά τον 6ο μήνα
Βάζετε 3-4 ποτήρια νερό σε μια κατσαρόλα και όταν αρχίσει να βράζει
προσθέτετε 2-3 μικρές πατάτες, 1-2 μικρά καρότα, 1-2 μικρά κολοκυθάκια
και 2-3 άλλα είδη από χορταρικά εποχής, όλα καλά καθαρισμένα. Αφού
βράσουν για μίση ώρα περίπου, αδειάστε το μείγμα σε μπλέντερ
προσθέτοντας μια κουταλιά λάδι. Λίγες σταγόνες λεμόνι θα νοστιμίσουν
τη σούπα. Αλέστε το περιεχόμενο και μετά αδειάστε το στο πιάτο του
μωρού σας. Αφήστε το να κρυώσει για λίγο και προσθέστε 2-3 μεζούρες
Άνθος Ορυζης Γιώτης ανακατεύοντας ταυτόχρονα. Η χορτόσουπα Γιώτης
είναι έτοιμη.
ΚΡΕΑΤΟΣΟΥΠΑ – Μετά τον 6ο μήνα
Βάζετε 100 γραμμάρια ψαχνό μοσχαριού χωρίς λίπος πλυμένο, καθαρισμένο
και κομμένο σε μικρά κομματάκια σε μια κατσαρόλα μαζί με 3-4 ποτήρια
νερό. Αφήστε το να βράσει για μίση περίπου ώρα και προσθέστε 1-2
μικρές πατάτες, 1-2 μικρά καρότα και 2-3 άλλα είδη χορταρικά εποχής
καλά καθαρισμένα. Συνεχίστε το βράσιμο για άλλη μίση ώρα και
τοποθετείστε το μείγμα στο μπλέντερ προσθέτοντας μια κουταλιά λάδι.
Λίγες σταγόνες λεμόνι θα νοστιμίσουν τη σούπα. Αλέστε το περιεχόμενο
και μετά αδειάστε το στο πιάτο του μωρού σας. Αφήστε το να κρυώσει για
λίγο και προσθέστε 2-3 μεζούρες Άνθος Ορυζης Γιώτης ανακατεύοντας
ταυτόχρονα. Η κοτόσουπα Γιώτης είναι έτοιμη.
Κρεατοχορτόσουπα - Μετά τον 6ο μήνα
Βάζετε 100 γραμμάρια ψαχνό μοσχαριού χωρίς λίπος και 100-150
γραμμάρια χορταρικά εποχής . Μαγειρεύετε το μοσχάρι και τα χορταρικά
με κανονική ποσότητα νερού ή αρχίστε με το μαγείρεμα του μοσχαριού που
κρατάει περισσότερο χρόνο και μετά ρίχνετε στην κατσαρόλα και τα
χορταρικά. Μόλις τελειώσετε το μαγείρεμα , περνάτε από το μπλέντερ ή
το μίξερ το κρέας , τα χορταρικά και το ζουμί τους και 2-3 μεζούρες
Άνθος Ορύζης Γιωτης. .Με τον ίδιο τρόπο μαγειρέψτε και προσφέρετε στο
βρέφος σας σούπες με ψαχνό από κοτόπουλο (κατά προτίμηση μπούτι) και
χορταρικά.
Κοτόσουπα (Μετά τον 6ο μήνα)
Βάζετε 100 γραμμάρια κοτόπουλο (κατά προτίμηση στήθος χωρίς λίπος)
πλυμένο, καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά κομματάκια σε μια κατσαρόλα
μαζί με 3-4 ποτήρια νερό. Αφήστε το να βράσει για μίση περίπου ώρα και
προσθέστε 1-2 μικρές πατάτες, 1-2 μικρά καρότα και 2-3 άλλα είδη
χορταρικά εποχής καλά καθαρισμένα. Συνεχίστε το βράσιμο για άλλη μίση
ώρα και τοποθετείστε το μείγμα στο μπλέντερ προσθέτοντας μια κουταλιά
λάδι. Λίγες σταγόνες λεμόνι θα νοστιμίσουν τη σούπα. Αλέστε το
περιεχόμενο και μετά αδειάστε το στο πιάτο του μωρού σας. Αφήστε το να
κρυώσει για λίγο και προσθέστε 2-3 μεζούρες Άνθος
Ορύζης Γιώτης
ανακατεύοντας ταυτόχρονα. Η κοτόσουπα Γιώτης είναι έτοιμη.
Ψαρόσουπα (Μετά τον 7ο μήνα)
Βάζετε 1 φρέσκο και άπαχο ψάρι μετρίου μεγέθους σε μια κατσαρόλα μαζί
με 3-4 ποτήρια νερό. Αφήστε το να βράσει για μισή περίπου ώρα.
Αφαιρέστε τα κόκαλα του ψαριού και σουρώστε το περιεχόμενο της
κατσαρόλας. Μετά προσθέστε 1-2 μικρές πατάτες, 1-2 μικρά καρότα και
2-3 άλλα είδη από χορταρικά εποχής όλα καλά καθαρισμένα. Συνεχίστε το
βράσιμο για άλλη μισή ώρα και κατόπιν τοποθετήστε το μείγμα σε
μπλέντερ προσθέτοντας μια κουταλιά λάδι. Λίγες σταγόνες λεμόνι θα
νοστιμίσουν τη σούπα. Αλέστε το περιεχόμενο και μετά αδειάστε το στο
πιάτο του μωρού σας. Αφήστε το να κρυώσει για λίγο και προσθέστε 2-3
μεζούρες Άνθος Ορυζης Γιώτης ανακατεύοντας ταυτόχρονα. Η ψαρόσουπα
Γιώτης είναι έτοιμη.
πρώτη δημοσίευση: 6 Dec 2006
No comments:
Post a Comment