Friday 8 December 2006

Τα παιδιά εκπέμπουν SOS

Παιδική πορνογραφία - φαινόμενο που τα τελευταία χρόνια έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα. Στην χώρα μας η διακίνηση παιδικού πορνογραφικού υλικού παρουσιάζει έξαρση. Γεγονός, που έρχεται να το επιβεβαιώσει και μια πρόσφατη έκθεση της Ιντερπόλ που κατατάσσει την Ελλάδα σε μαύρη λίστα.

Πλέον η Ελλάδα δεν αποτελεί μόνο χώρα διακίνησης πορνογραφικού υλικού αλλά και χώρα παραγωγής. Από το καλοκαίρι του 2004 έχουν εξιχνιαστεί 60 νέες υποθέσεις με θύματα παιδιά και εφήβους από 12 ως 17 ετών.

Οι αστυνομικές έρευνες επικεντρώνονται σε περιοχές κυρίως της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας. Υπάρχουν κυκλώματα στην Ελλάδα που προμηθεύουν παιδεραστές με ανήλικα παιδιά με σκοπό να τα χρησιμοποιήσουν σε βίντεο και φωτογραφίες που θα διακινήσουν μέσω του διαδικτύου. Κάποιοι στο όνομα του χρήματος δεν διστάζουν να σημαδέψουν ανεξίτηλα τις ψυχές μικρών παιδιών. Και μιλάμε για ποσά συναλλαγών τεράστια. Μια φωτογραφία ξεκινά από 3 ευρώ και φτάνει ως τα 100 ενώ τα βίντεο ξεκινούν από τα 50 ευρώ και μπορεί να καταλήξουν ως τα 1000ευρώ ανάλογα με το πόσο σκληρά είναι. Ο τζίρος για αυτούς που εμπορεύονται παιδιά μέσω του διαδικτύου σε παγκόσμιο επίπεδο ανέρχεται στο 1 δις ευρώ το χρόνο. Η διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας αποτελεί τη δεύτερη πιο επικερδή εγκληματική επιχείρηση μετά το εμπόριο ναρκωτικών.

Οι καθημερινές επισκέψεις σε σελίδες του διαδικτύου με πορνογραφικό υλικό είναι χιλιάδες.

Τέτοιες σελίδες δεν επισκέπτονται μόνο ενήλικοι αλλά δυστυχώς και ανήλικοι που παραπλανούνται.

Για παράδειγμα πολλές φορές οι διαχειριστές τέτοιων σελίδων χρησιμοποιούν ονομασίες ηρώων κινουμένων σχεδίων. Έτσι πολλά παιδιά ξαφνικά μπορεί να βρεθούν μπροστά σε ένα σοκαριστικό θέαμα με πορνογραφικό περιεχόμενο.

Σπάνια όμως κάποιος τιμωρείται γιαυτό, καθώς το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, τουλάχιστον στην Ελλάδα, εμποδίζει την αστυνομία να συλλάβει του παιδεραστές. Και αυτό γιατί όσοι διακινούν πορνογραφικό υλικό, χωρίς όμως να φαίνεται ότι λαμβάνουν χρήματα από αυτό, δεν μπορούν να εκδιωχθούν.

Επίσης δεν μπορούν να συλληφθούν και όσοι δρουν ατομικά χωρίς συνεργούς. Σύντομα όμως θα κατατεθεί νομοσχέδιο στην Βουλή, που προβλέπει αυστηρές ποινές από την κάθειρξη 10 ετών τουλάχιστον και χρηματική ποινή ως 500.000 ευρώ, για όσους εμπορεύονται παιδιά, για την παιδική πορνεία και την παιδική πορνογραφία. Ευελπιστούμε έτσι να μπει ένα φρένο στην απειλή της παιδικής πορνογραφίας και στις ανεξέλεγκτες διαστάσεις που έχει λάβει. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα λειτουργεί και Ανοιχτή Γραμμή για καταγγελίες για υποθέσεις που έχουν σχέση με την διακίνηση πορνογραφικού υλικού.

Στην Ανοιχτή Γραμμή
www.safeline.gr μπορούν να καταγγείλουν οι πολίτες τέτοιου είδους δραστηριότητες ώστε οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki