Wednesday 17 October 2007

Παγκόσμιο σαφάρι για τη σύλληψη του παιδόφιλου

Στην Μπανγκόκ εντοπίστηκε το «σεξουαλικό αρπακτικό» με το ψευδώνυμο «Βίκο», που καταζητείται από την Ιντερπόλ, τα τελευταία τρία χρόνια, με την κατηγορία της σεξουαλικής κακοποίησης 12 ανήλικων αγοριών, οι φωτογραφίες των οποίων δημοσιεύτηκαν στο Διαδίκτυο.
Πρόκειται για τον 32χρονο Καναδό Κρίστοφερ Πολ Νιλ, δάσκαλο Αγγλικών, που έφτασε στην Ταϊλάνδη στις 11 Οκτωβρίου.
Αξιωματούχοι της υπηρεσίας ζητούν τη σύλληψή του από τις αρχές της Ταϊλάνδης και την έκδοσή του στον Καναδά.
Την ίδια ώρα, στις γειτονικές χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας έχει σημάνει συναγερμός.
Σε συνέντευξή τους στο πρακτορείο «Ασοσιέιτεντ», δύο συνάδελφοί του αποκάλυψαν χθες ότι ύποπτος άνδρας είχε συμμετάσχει σε ηλεκτρονικό φόρουμ για δασκάλους, με το ψευδώνυμο «Πίτερ Τζάκσον» μιλώντας για τους κινδύνους μετάδοσης του AIDS από το στοματικό σεξ και για τρόπους διαγραφής πορνογραφικών αρχείων στο Διαδίκτυο, έτσι ώστε να μη γίνουν αντιληπτοί.
Η είδηση του εντοπισμού του Κρίστοφερ έκανε τον γύρο του κόσμου, καθώς είχε χαρακτηριστεί από την Ιντερπόλ ως εξαιρετικά επικίνδυνος. Για τον εντοπισμό του η υπηρεσία απηύθυνε για πρώτη φορά στην ιστορία της παγκόσμια έκκληση, στις 8 Οκτωβρίου. Στο κάλεσμά της ανταποκρίθηκαν 350 άνθρωποι, από όλα τα μήκη και πλάτη της Γης, που έσπευσαν να δώσουν πληροφορίες για την υπόθεση.
Ο ύποπτος αναγνωρίστηκε από πέντε διαφορετικές πηγές σε τρεις διαφορετικές ηπείρους ως δάσκαλος Αγγλικών σε σχολείο της Νοτίου Κορέας.


Φωτογραφίες
Οι πρώτες αλλοιωμένες φωτογραφίες του εντοπίστηκαν, πριν από τρία χρόνια, στη Γερμανία. Αν και αξιωματούχοι της Ιντερπόλ είχαν στη διάθεσή τους από 200 φωτογραφίες του στο Διαδίκτυο, όπου κακοποιούσε σεξουαλικά αγόρια από την Ταϊλάνδη και την Καμπότζη, ηλικίας 6 ετών έως την εφηβεία, αδυνατούσαν να τον αναγνωρίσουν, καθώς το πρόσωπό του εμφανιζόταν αλλοιωμένο με τη βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας.
Ομως Γερμανοί ειδικοί κατάφεραν να αποτυπώσουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου του δίνοντας στην Ιντερπόλ μία φωτογραφία του, η οποία, εν συνεχεία, δημοσιεύτηκε στο Διαδίκτυο, προκειμένου να γίνει γνωστός διεθνώς και να συλληφθεί.
Με τη βοήθεια των αρχών της Νοτίου Κορέας και της Ταϊλάνδης αξιωματούχοι της Ιντερπόλ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο ύποπτος είχε ταξιδέψει αεροπορικώς από τη Σεούλ για την Μπανγκόκ την περασμένη Πέμπτη. Μάλιστα, η κάμερα ασφαλείας του αεροδρομίου Σουβαρναμπούμι τον δείχνει καλοξυρισμένο, με γυαλιά μυωπίας κι ένα λευκό πουκάμισο.
Η αστυνομία της Ταϊλάνδης, η Ιντερπόλ, οι υπηρεσίες μετανάστευσης και η μονάδα καταπολέμησης εγκλημάτων κατά παιδιών και γυναικών συνεργάζονται στενά, από τη στιγμή που ο 32χρονος Κρίστοφερ έφτασε στην Ταϊλάνδη.
Ο Μικ Μοράν, αξιωματούχος της Ιντερπόλ που βρίσκεται στην Ταϊλάνδη, ζήτησε χθες να παραδοθεί στις αρχές ο «παιδεραστής της Ασίας», όπως τον αποκαλούν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

4 comments:

  1. exw enan gato....


    otan vlepi skilo i trixa tou sikonete san skantsoxiros kai dixnontas ta dvntia tis bgazi ena sfirigma san na tou lei ..fige..


    otan diavasa to post kai kitaksa tin fotografia tou......

    i psixi mou egine san ..mia pagomeni gata....kai to vlema moy evgale fotia na ton eksfaniso apo tin iparksi afti....ggggrrrrrrr.

    ReplyDelete
  2. Κοιτάξτε το κτήνος και φτύστε το. ΠαρΑδόστε το στο κοινό και μετά κλείστε το μέσα για ΟΛΗ ΤΟΥ ΤΗ ΖΩΗ.

    Άξιον Αγάπης
    το πλατύ παιδικό χαμόγελο,
    κουβαλητής της ανθοφόρας Άνοιξης,
    δώρο – αντίδωρο
    στο δικό μας-μίζερα ανέξοδο-,
    τυχαίο ή αμήχανο
    γεμάτο οίκτο, υπομειδίαμα....
    Oι κραυγές παιδιών κακοποιημένων,
    οι δαγκάνες του πόνου
    στα τρυφερά τους μέλη,
    ο απίστευτος πόνος της προδοσίας,
    τα παραπονεμένα «γιατί;;;» της αδικίας,
    που ποτέ και από κανέναν
    δε θα απαντηθούν.

    Ευχαριστούμε Vassileia για τους στίχους αυτούς που μας κάνουν να αισιοδοξούμε αφού υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν αληθινά τα χαμομηλάκια.

    Ευχαριστώ που υπάρχετε

    ReplyDelete
  3. Δεν είναι παρά μόνο μία από τις χιλιάδες περιπτώσεις παιδόφιλων με τις οποίες ασχολούνται οι αρχές κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο. Με τζίρο που ξεπερνά τα δύο δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως και συλληφθέντες που συγκεντρώνουν όλα τα χαρακτηριστικά «της διπλανής πόρτας». Στην Ελλάδα από το 2001 μέχρι σήμερα, το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει σχηματίσει δικογραφίες για περίπου 140 κατηγορουμένους σε υποθέσεις διακίνησης παιδικού πορνογραφικού υλικού. Η καταπολέμηση αυτού του φαινομένου -από την άποψη της καταστολής- όπως τονίζεται, απαιτεί χτύπημα των κυκλωμάτων στις χώρες παραγωγής αυτού του υλικού. Χώρες της ανατολικής Ασίας, της Ινδίας και αλλού. Στην Ευρώπη κατά καιρούς εξαγγέλλονται μεγάλες επιχειρήσεις εντοπισμού διακινητών υλικού παιδικής πορνογραφίας. Σε μία τέτοια πριν από δύο χρόνια και μόνο σε βρετανικό έδαφος, συνελήφθησαν περίπου 1.300 άνθρωποι με τις κατηγορίες της συμμετοχής σε κύκλωμα διακινητών μέσω Διαδικτύου.

    ReplyDelete
  4. :)))
    idate pou sas elega????

    esiodoksi na imaste..ginete katharsi...
    den tha perasi alo touti i vromia..den einai pleon to thema APARATORITO..iparxoun matia kathara..kai vlepoun to dikeo..ma kai emeis tha prepei o kathe enas na energi kai monos tou otan blepei mesa sto diadiktio kati to ''paranomo''


    KATHARSI APO TA ZOA TOU DIADIKTIOU KAI TIS ANOMALIAS.:((((

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki