Tuesday 3 June 2008

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ!!!!

"Σύνοδος Κορυφής του ΟΗΕ
Λύσεις για την επισιτιστική κρίση αναζητά η διεθνής κοινότητα"

ΑΝΑΖΗΤΑ????????
Μα η διεθνής κοινότητα δεν είναι αυτή που δημιούργησε αυτή τη κρίση?
Αυτή δεν είναι που αφαίρεσε απο τα 2/3 του πλανήτη τον πλούτο με το "έτσι θέλω", για να πεθαίνουν απο πάχος στο άλλο 1/3?
Αυτή δεν είναι που δημιούργησε υπερκέρδη σε δέκα μεγάλες οικογένειες στο κόσμο??
Αυτή δεν είναι που μας απαγόρευσε να ζούμε και να διεκδικούμε?
Αυτή δεν είναι που έφερε τα κινητά στα αφτάκια δεκάχρονων παιδιών μέσα στα δημοτικά?
Αυτή δεν είναι που μας "τάισε" με τρελλές αγελάδες, κοτόπουλα με διοξίνες, λαχανικά με στρόντιο και λάδια με ορυκτέλαια?
Αυτή δεν είναι που ακρίβηνε το πετρέλαιο χωρίς λόγο?
Αυτή δεν είναι που επέτρεψε τους πολέμους για τη κυριαρχία πάνω στο πλούτο μιας άλλης χώρας και το ονόμασε "μάχη κατα της τρομοκρατίας"?
Αυτή δεν είναι που μας "επιτρέπει" να διαμαρτυρόμαστε και μάλιστα παθητικά, μόνο αν πιάσει το δικό μας σπίτι φωτιά?
Αυτή δεν είναι που δε δίνει δεκάρα για τα παιδιά που, πια, πεθαίνουν σα τα κοτόπουλα απο καρκίνο σε όλο το κόσμο?
Κάποιοι γραββατάνθρωποι σα κι αυτούς δεν είναι που δε κάνουν τίποτα για τη μόλυνση του περιβάλλοντος και τις κλιματολογικές αλλαγές που πια απειλούν άμεσα να μας καταστρέψουν?
Κάποιοι απ' αυτούς δεν είναι που αποφυλακίζουν τους έμπορους ναρκωτικών και τους παιδεραστές?
Ποιά "διεθνής κοινότητα" ανησυχεί?
Ήξεραν οτι θα φτάσει ο πλανήτης εδώ που έφτασε.
Αλλά το κέρδος ηταν πιότερο σημαντικό απο μια ανθρώπινη ψυχή!
Φταίνε αυτοί?
όχι!
Εμείς φταίμε που τους ψηφίζουμε και τους ακούμε!
ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΛΟΙΠΟΝ!
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΗΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ!!!!
Καλέστε τους να επισκευτούν τα ογκολογικά των νοσοκομείων Παίδων καθε χώρας, βάλτε τους εκεί μέσα για μια ώρα κι αν κλάψουν με δάκρυα τύψεων τότε ναι! έχουν μετανοιώσει!
Καλέστε τους να επισκευτούν τις πλατείες που πεθαίνουν οι νέοι κάθε βράδυ απο ναρκωτικά κι αν ξεσκίσουν το πρόσωπό τους με τα νύχια τους απο τύψεις τότε ναι! έχουν μετανοιώσει!
Καλέστε τους να επισκευτούν όλες αυτές τις χώρες του τρίτου κόσμου κι αν θαφτούν απο μόνοι τους κάτω στο χώμα απο ντροπή, μπροστά στη μύγα που περιτριγυρίζει ένα νεκρό πεντάχρονο παιδί που πέθανε απο ασιτία, τότε ναι! έχουν μετανοιώσει!
Καλέστε τους μετά να πάνε σπίτια τους και να αντικρύσουν το χοντρό παιδί τους πασαλειμένο με κέτσαπ και μουστάρδες και τη γυναικά τους να τους λέει οτι άλλαξε κομμωτήριο γιατι δε της πέτυχαν το ντεκαπάζ στην οξυζενέ ανεγκέφαλη μαλλούρα της.
κι αν τα σπάσουν όλα εκεί μέσα και σηκωθούν και φύγουν ντροπιασμένοι που εκπαίδευσαν τόσο φρικιαστικά την οικογένειά τους στη καφρίλα και την αναισθησία. τότε ναι! έχουν μετανοιώσει!
Αλλά επειδή ολα αυτά δε θα συμβούν, πρέπει να αυτοοργανωθούμε!
Μικροί μεγάλοι.
Σε ομάδες αυτοπροστασίας και δυναμικής αλληλεγγύης, πέρα απο κόμματα και λογικές κυριαρχίας.
ΟΛΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ! ΚΑΝΕΙΣ ΛΟΧΑΓΟΣ!!!!!
Ένα παιδί που πεθαίνει απο καρκίνο γιατι το ταίσαμε όλοι μας τόσα χρόνια κι αυτό και τη μάνα που το γέννησε με τοξικά, δε μπορεί να διακρίνει λοχαγούς και κυβερνήτες! Ένα χάδι και μια απάντηση στο γιατί δε τρέχει στα βουνά και στις θάλασσες, αλλά έχει τον ορρό της χημειοθεραπείας θέλει!
και μιά υπόσχεση:
οτι θα είναι το τελευταίο θύμα του "πολιτισμού" μας!!!!!!!!!!

9 comments:

  1. Ευτυχώς, υπάρχουν άνθρωποι, που προβληματίζονται, που λένε φωναχτά τους πρβληματισμούς τους και σκέφτονται και τα παιδιά (που είναι το μέλλον και δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό!), αλλά και το περιβάλλον. Άνθρωποι, που δε γεμίζει η ψυχή τους, με άρτο και θέαμα, αλλά με αξίες, οράματα, ιδέες, βασισμένες στην αγάπη όχι προς το χρήμα, αλλά προς το συνάνθρωπο. Το συνάνθρωπο αυτόν, που ψάχνει μέσα στα σκουπίδια για να φάει, που περιμένει στην ουρά στο συσσίτιο. Ζούμε φίλοι μου, στον 21 αιώνα και αυξάνονται τα σημεία για συσσίτιο! Η τεχνολογία πάει μπροστά, ο άνθρωπος έχει πατήσει στο φεγγάρι, όμως ταυτόχρονα ο άνθρωπος ξέχασε ότι πατάει και σε κάποιους αδύναμους (παιδιά, συνταξιούχοι, άτομα με ειδικές ανάγκες, άνθρωποι με ασθένειες ανίατες) ανθρώπους. Ανθρώπους που βιώνουν όχι μόνον στις φτωχές, αλλά και στις ανεπτυγμένες χώρες, τις λεγόμενες πλούσιες, τη φτώχεια, την περιθωριοποίηση, την κοινωνική αδικία. Και ανάμεσά τους είναι και τα παιδιά. Αυτά τα παιδιά, που όπως είπε ο φίλος στην αφρικάνικη ήπειρο, μαστίζονται από τις μύγες, την σε υψηλά επίπεδα παιδική θνησιμότητα, λόγω έλλειψης τροφής και φαρμάκων. Και ενώ βρίσκονται λεφτά για αμυντικούς εξοπλισμούς και πολέμους, δε βρίσκονται λεφτά, για ιατροφαρμακευτικούς εξοπλισμούς και τροφή....Έχει όμως η ζωή γυρίσματα όπως λέει και ο σοφός μας λαός. Και αυτή η αδικία, κάποτε θα μπει στη θέση της. Ως τότε, ο καθένας μας και όλοι μαζί, όσοι το επιθυμούμε, μπορούμε να ξεφύγουμε για λίγο, από τα κομματικά, ποδοσφαιρικά, τηλεοπτικά, τον μικρόκοσμο του εαυτού μας και να αφιερώσουμε στα blog μας, χώρο και για αυτούς τους αδικημένους ανθρώπους. Σήμερα είναι εκείνοι, αύριο μπορεί να είμαστε εμείς. Και όσοι νομίζουμε ότι δε θα είμαστε ένα έχω να πω. Δεν ξέρουμε πως η ζωή τα φέρνει. Σας το λέει ένας άνθρωπος που είδε μέσα του, στην ψυχή του, να αλλάζει κάτι και μαζί και η ζωή του. Οπότε, ας μην είμαστε πότε και για τίποτα σίγουροι. Τα πάντα σε αυτόν τον κόσμο αλλάζουν.
    Με αγάπη πάντα
    Agorafoviagr

    ReplyDelete
  2. Οι αφορισμοί πάντα ήταν η εύκολη λύση. Πάντα βόλευαν και πάντα έβρισκαν συμπαραστάτες-συναφοριστές.
    Ο μηδενισμός και ο λαικισμός πάντα ήταν το καταφύγιο και το άλλοθι του μη έχοντος λύση, άποψη και πρόταση, έναντι στον έχοντα.

    Δεν είναι τέλειος ο κόσμος (σοβαρά??),ποτέ δεν ήταν. Και σίγουρα ποτέ δε θα είναι. Γιατί ότι και να κάνεις εσύ ή οποιοσδήποτε εσύ, πάντα θα υπάρχει ένας άλλος εσύ που θα σε μηδενίζει, θα σε υπονομεύει και θα σε πετροβολεί σε κάθε ευκαιρία, ακόμα και όταν θα είσαι πεσμένος κάτω.

    Αξίες,οράματα,ιδέες...μπούρδες!
    Αν όλοι εσείς που καπηλεύεστε αυτές τις έννοιες σαν να ανήκουν σε εσάς και μόνο σε εσάς, είχατε την ευκαιρία να κόψετε τη γλώσσα του ετοιμοθάνατου επειδή έκανε πολύ θόρυβο τσιρίζοντας από το μαχαίρι που του μπήξατε, θα το κάνατε χωρίς δεύτερη σκέψη. Χωρίς ένδοια, χωρίς τύψεις,χωρίς ενοχές. Αρκεί να μη σας έβλεπαν οι άλλοι που θα έκαναν το ίδιο.

    Νομίζετε ότι αυτοί που βρίζετε και που εξουσιάζουν τον κόσμο είναι διαφορετικοί από εσάς, χειρότεροι από εσάς? Εσείς είστε αυτοί. Πανομοιότυποι. Κλώνοι. Απλά αυτοί είναι εκεί και εσείς είστε εδώ.

    Αν θέλετε να αλλάξουν αυτοί και να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο, πρώτα αλλάξτε τον εαυτό σας και ύστερα κοιτάξτε για τον υπόλοιπο κόσμο. Θα δείτε ότι το δεύτερο είναι πολύ πιο εύκολο...

    ReplyDelete
  3. φιλε κωστα δε καταλαβα που διαφωνεις. γινε λιγο πιο συγκεκριμενος.
    οι γενικολογες κατηγοριες σε καποιους που δε ξερεις δεν αρκουν.

    ReplyDelete
  4. Φίλε @kostask, αν χρησιμοποιούσες το πρώτο ενικό πρόσωπο, θα μπορούσα μερικώς να συμφωνήσω μαζί σου.

    "Αξίες,οράματα,ιδέες...μπούρδες!"
    όσο γι αυτό...με βρίσκει κάθετα αντίθετη

    ReplyDelete
  5. Φίλε μου Κώστα, δέχομαι την σκληρή σου κριτική, στις ιδέες, στα οράματα και ότι σε ενόχλησε από τα όσα έγραψα. Προσωπικά παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζω, προσπαθώ να αλλάξω τον εαυτό μου. Και στην προσπάθειά μου αυτή, ευχαριστώ όσους φίλους και εντός και εκτός blog με βοηθούν. Μπορεί να πικράθηκα με τις απόψεις σου, όμως φίλε μου, αυτό δε θα με εμποδίσει να σου στείλω την αγάπη μου και τις ευχές μου, για ένα καλό μήνα.
    Με αγάπη πάντα
    Agorafoviagr

    ReplyDelete
  6. Φίλε μου Κώστα, κρίνεις κατά τη γνώμη μου σκληρά, χωρίς να γνωρίζεις για τις ευαισθησίες αυτού που έγραψε για ιδέες, αξίες, οράματα. Δεκτή η κριτική σου. Προσπαθώ να διορθώσω τον εαυτό μου και στην προσπάθειά μου αυτή, ευχαριστώ, όσους φίλους εντός αλλά και εκτός blog με βοηθούν. Όμως αυτό φίλε μου, που δε μπορώ να κάνω, είναι να πω μέσα μου "τι να ασχοληθώ μωρέ με το τι γίνεται γύρω μου; ας κάτσω πρώτα να ασχοληθώ με εμένα!". Δε μπορώ φίλε μου, όταν βλέπω αυτά που περιγράφει ο φίλος Κρανιώτης να γίνονται, να σιωπώ. Σου εύχομαι καλό μήνα να έχουμε φίλε μου Κώστα.
    Με αγάπη πάντα
    Agorafoviagr

    ReplyDelete
  7. Θα ήθελα επίσης να κάνω και ένα σχόλιο για την ζωγραφιά που έχει η φίλη Το Χαμομηλάκι. Πολύ όμορφη η ζωγραφιά φίλη μου Το Χαμομηλάκι! Εύχομαι έτσι να είναι όλα τα χαμομηλάκια του κόσμου, χαρούμενα, πιασμένα χέρι χέρι! Στο πράσινο χαλί της φύσης μας και κάτω από τον όμορφο ήλιο με τα άσπρα συννεφάκια που τον κάνουν παρέα! Και ο ουρανός να είναι γαλάζιος και καθαρός πάντα! Χωρίς τη μόλυνση που απειλεί όλους μας.
    Την αγάπη μου στο Xαμομηλάκι μας και σε όλα τα χαμομηλάκια του κόσμου, που αυτά είναι ο πραγματικός πλούτος!!
    Με αγάπη πάντα
    Agorafoviagr

    ReplyDelete
  8. Δεν φημίζομαι για τον γραπτό μου λόγο κι αυτό φάνηκε και τώρα. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να κατακρίνω αυτό που έγραψες, το οποίο - εννοείται - πως είναι πέρα για πέρα σωστό και αληθινό, αφού αφορά διαπιστώσεις που βιώνουμε όλοι καθημερινά.
    Επίσης - και λάθος μου που δεν το ανέφερα - η απάντησή μου στο post σου είναι η απάντηση που έδωσα και συνεχίζω να δίνω πρώτα απ'ολα στον εαυτό μου κάθε φορά που χρειάζεται να του το υπενθυμίζω (το οποίο γίνεται πολύ συχνά).
    Όσον αφορά τις "μπούρδες" γύρω από τις αξίες και τις ιδέες, δεν εννοούσα τις ιδέες καθεαυτές, αλλά την καπήλευσή τους από επιτήδειους, που με πρόσχημα τα "οράματα" δημαγωγούν και κατευθύνουν τον αγνό ιδεολόγο.

    Η απάντησή μου τώρα που την ξαναδιαβάζω ίσως είναι περισσότερο σκληρή από όσο σκόπευα,όμως ήθελα να καταδείξω ότι έχω μπουχτίσει από την μιζέρια - και δεν εννοώ εσένα, απλά με αφορμή το post σου μου βγήκε - που προκύπτει από την επιφανειακή εξέταση κάποιων καταστάσεων. Αυτή η επιδερμική αντίληψη οδηγεί στον αφορισμό και στην εθελοτυφλία. Αυτό είναι που κυρίως με θλίβει.
    Έχουν γίνει και συνεχίζουν να γίνονται σωστές προσπάθειες να λυθούν κάποια από τα προβλήματα που αναφέρεις. Όμως ο κόσμος όλος λειτουργεί με κάποιους αρχέγονους νόμους. Ο κυριότερος εξ αυτών? Ο ισχυρός καταπίνει τον αδύναμο. Έτσι γινόταν πάντα, έτσι γίνεται σήμερα και πίστεψέ με αυτό θα συνεχίζει να γίνεται μέχρι το ανθρώπινο είδος να εκλείψει. Γιατί? Μα είναι στη φύση των ανθρώπων. Όλων των ανθρώπων. Απλά ανάλογα με τη θέση τους, την κατάστασή τους, την παιδεία τους, την κουλτούρα τους και την εξουσία που διαθέτουν, σε κάποιους βγαίνει λιγότερο ή περισσότερο.
    Σίγουρα πρέπει να γίνεται προσπάθεια να αλλάξουν κάποια πράγματα προς το καλύτερο, έστω κι αν εκ των προτέρων γνωρίζουμε ότι είναι μάταιο. Έτσι και μόνο μεσω της προσπάθειας μπορεί να προκύψει ένα άλλο "ενδιάμεσο" θετικό αποτέλεσμα. Όμως για να γίνει αυτό πρέπει να κοιτάμε στο μέσο. Ούτε μόνο τα θετικά, ούτε μόνο τα αρνητικά.

    Όταν ακούω φράσεις του στυλ "δεν υπάρχει κράτος", "όλα στραβά κι ανάποδα είναι", "σε τι σκατά κόσμο ζούμε" η μόνη απάντηση που μου έρχεται είναι: "Ρε φίλε, εγώ κι εσύ το φτιάξαμε τον κόσμο. Μήπως απλά δεν μπορούμε καλύτερα?".

    Δεν συνεχίζω, γιατί ήδη νομίζω πως το μπέρδεψα πολύ το πράγμα.

    Συγνώμη ειλικρινά αν προσέβαλα κάποιον,δεν είχα αυτόν τον σκοπό. Και βέβαια δεν έχω κανένα δικαίωμα να κρίνω κάποιον, εγώ ο χειρότερος όλων εδώ μέσα. Σκοπός μου δεν ήταν να κρίνω τον συγγραφέα, αλλά το "κλίμα" που επικρατεί τα τελευταία κυρίως χρόνια. Αυτό ήταν η αφορμή μόνο.
    Καλό μήνα και σε σένα φίλε μου.

    ReplyDelete
  9. Φίλε μου Κώστα, όπως λένε τέλος καλό όλα καλά! Έχεις δίκιο για τις διατυπώσεις του τύπου "δεν υπάρχει κράτος", αποτελούν μηδενισμό. Έχεις δίκιο στο ότι, πρέπει να ψάχνουμε τη λύση κάπου στο μέσο. Δε χρειάζεται καμία συγνώμη φίλε μου! Η καλή θέληση είναι αυτή που όταν υπάρχει, όλα διορθώνονται. Από τη στιγμή που και από τους δυο μας υπάρχει καλή θέληση, όλα τα άλλα τα αρνητικά αποτελούν παρελθόν :) Χαίρομαι για τους προβληματισμούς και τις ευαισθησίες σου φίλε μου. Καλό απόγευμα να έχουμε!
    Με αγάπη πάντα
    Agorafoviagr

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki