Saturday 13 September 2008

Διατροφικό σκάνδαλο με θύματα βρέφη

Άγνωστος αριθμός βρεφών σε τουλάχιστον επτά επαρχίες και περιοχές της Κίνας έχουν εμφανίσει πέτρα στα νεφρά μετά την κατανάλωση του γάλακτος
Νέα διατροφική κρίση πλήττει πλέον ολόκληρη την κινεζική επικράτεια, με εναν τύπο γάλακτος σε σκόνη που φαίνεται ότι προκαλεί τη δημιουργία πέτρας στα νεφρά των βρεφών που το καταναλώνουν, μετέδωσαν την Πέμπτη τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Ένα βρέφος πέθανε από πέτρα στα νεφρά σε νοσοκομείο της βορειοδυτικής επαρχίας Γκανσού, μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα επικαλούμενο αξιωματούχους του τομέα υγείας, αλλά ακόμη δεν είναι βέβαιο αν ο θάνατός του συνδέεται με την κατανάλωση γάλακτος σε σκόνη.
Άγνωστος αριθμός βρεφών σε τουλάχιστον επτά επαρχίες και περιοχές της Κίνας έχουν εμφανίσει πέτρα στα νεφρά μετά την κατανάλωση του γάλακτος σε σκόνη "Sanlu", μετέδωσε το Κινεζικό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Την Τετάρτη, το πρακτορείο επικαλέστηκε γιατρούς σε νοσοκομείο της Γκανσού, σύμφωνα με τους οποίους "νοθευμένο γάλα σε σκόνη" μιας εταιρίας ενδέχεται να ευθύνεται για τις πέτρες στα νεφρά που παρουσιάστηκαν σε 14 ασθενείς, όλα βρέφη κάτω των 11 μηνών.
Η εταιρία γαλακτοκομικών Sanlu Group ανακοίνωσε ότι τα προϊόντα "ενδέχεται να είναι νοθευμένα" και ότι έχει στείλει δικούς της ανθρώπους στην Γκανσού για να ερευνήσουν το θέμα, μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα, επικαλούμενο εκπρόσωπο της εταιρίας που ονομάζεται Ζανγκ.
Η ίδια πηγή ανέφερε ότι οι γονείς αυτών των βρεφών, που προέρχονται κυρίως από απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές, είχαν αγοράσει το γάλα σε τιμή πολύ χαμηλότερη του κανονικού.

πηγή: Εφημ.Το Έθνος

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki