Sunday 9 November 2008

Ο 26ος ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

Ο 26ος ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΩΝ,
αφιερωμένος στον ειρηνιστή Γρηγόρη Λαμπράκη, είναι ένας διεθνής, μαζικός, λαϊκός αγώνας για όποιον επιθυμεί -ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, εθνικότητας, και θρησκείας- να ζήσει τη μοναδική εμπειρία ενός αγώνα πάνω στην Ολυμπιακή, αυθεντική Μαραθώνια Διαδρομή, με αφετηρία το Μαραθώνα και τερματισμό το Παναθηναϊκό Στάδιο.
Αθλητικό ιδεώδες. Υπάρχουν... αθλητές και αθλητές... Διαβάστε την ιστοριούλα που ακολουθεί.


Δρομοφιλόσοφος
Από τις πιο συγκινητικές στιγμές στην ιστορία του Σπαρτάθλου πρέπει να ήταν ό­ταν το ζευγάρι τερμάτιζε μαζί. Ο Ρούνε Λάρσον είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο στην ιστορία της διαδρομής. Με τρείς πρώτες νίκες και δυο δεύτερες. Κι όχι μόνο... Εί­ναι και μεγάλος δρομοφιλόσοφος, όπως και οι περισσότεροι νικητές. Είχε διασχί­σει, λοιπόν, μια χρονιά με κανό τον... Α­τλαντικό. Και χρειάστηκε τότε να βάλει κάποια κιλά που δεν τον βόλευαν καθό­λου για να τρέξει Σπάρταθλο. Ήρθε, ό­μως. Όχι για να κερδίσει, αλλά μόνο για τη συμμετοχή. Κι εκεί που έκανε τους αγώ­νες του στις 24 ώρες (με 10 χλμ. μ.ο. τρέ­χοντας επί μια ολόκληρη μέρα!), το 2006 έκανε τη διαδρομή σε 35 ώρες και 4 λε­πτά.
Τον ρωτάει ένας συναγωνιστής του, Έλληνας: «Κι εσύ εδώ; Αφού δεν θα κερ­δίσεις φέτος, τότε γιατί ήρθες;». Κι απα­ντάει ο Ρούνε: «Τιμή μου και μόνο που βρίσκομαι ανάμεσα σας». Ο σούπερ νικη­τής, δηλαδή, ήρθε απλά για συμμετοχή. Δίχως να το θεωρεί υποτιμητικό ότι θα κά­νει 246 χλμ. για να τερματίσει τελικά 61ος. Καμάρι μου, σου έλεγε. Να συνεχίσουμε κι αύριο με ακόμα περισσότερες στιγμές αθλητικού μεγαλείου.
http://www.apollonrunnersclub.gr/articles/4-10-a-Doperman.html

Αυτά είναι.
Μάθετε στα παιδιά σας να αθλούνται. Ό,τι καλύτερο για την προεφηβική ηλικία. Μόνο να είστε κοντά τους. Πάντοτε. Υπάρχουν και... Ποσειδώνια ...

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki