Friday 15 May 2009

ΙΣΠΑΝΙΑ: Νέφος από... κοκαΐνη σκεπάζει Μαδρίτη και Βαρκελώνη

Των οικιών ημών εμπιπραμένων υμείς άδετε

Η ΦΗΜΗ της Ισπανίας ως της χώρας με τη μεγαλύτερη κατανάλωση ναρκωτικών στην Ευρώπη φαίνεται να επιβεβαιώνεται από επιστημονική έρευνα, σύμφωνα με την οποία στην ατμόσφαιρα της Μαδρίτης και της Βαρκελώνης εντοπίστηκαν τουλάχιστον πέντε είδη ναρκωτικών ουσιών και κυρίως κοκαΐνης. Όπως ανακοίνωσε το ισπανικό Ανώτερο Συμβούλιο Επιστημονικών Ερευνών, δεν είναι μόνο το νέφος καυσαερίων που ρυπαίνει τον αέρα των δύο ισπανικών πόλεων. Εκτός από κοκαΐνη, εντοπίστηκαν ίχνη αμφεταμίνης, οπιούχων, κάνναβης και λυσεργικού οξέος - ναρκωτικό που μοιάζει με το LSD.

Οι ειδικοί
Οι υπεύθυνοι της έρευνας επισημαίνουν πάντως πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για τη δημόσια υγεία. «Ακόμη κι αν ζούσαμε για χίλια χρόνια δεν θα καταναλώναμε την ποσότητα που αντιστοιχεί σε μια δόση κοκαΐνης αναπνέοντας αυτόν τον αέρα» δήλωσε η επικεφαλής της έρευνας, Μίρεν Λόπεθ ντε Άλντα.

Η ισπανική υπηρεσία πραγματοποίησε τις δοκιμές σε περιοχές που είναι γνωστές για την αυξημένη χρήση ναρκωτικών. Στη Μαδρίτη, για παράδειγμα, η μέτρηση πραγματοποιήθηκε κοντά σε ένα ερειπωμένο κτίριο όπου πιστεύεται ότι συχνάζουν έμποροι ναρκωτικών. Η έρευνα έδειξε επίσης ότι υπάρχει μεγαλύτερη συγκέντρωση ναρκωτικών τα Σαββατοκύριακα, γεγονός που σημαίνει ότι το διήμερο πραγματοποιείται αυξημένη χρήση ναρκωτικών ουσιών. 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή 15 Μαΐου 2009 ΤΑ ΝΕΑ

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki